background img
banner
banner

Χονγκ Κονγκ: Παγωτό με γεύση δακρυγόνου

Οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Χονγκ Κονγκ τον τελευταίο χρόνο δεν είναι ρόδινες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι περσινές διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης του Πεκίνου τους τελευταίους μήνες, με αφορμή ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο, βάσει του οποίου θα ήταν δυνατή η έκδοση υπόπτων από το Χονγκ Κονγκ στην ηπειρωτική Κίνα,  όπου το κομμουνιστικό κόμμα ελέγχει το δικαστικό σύστημα.

Οι πολίτες φοβήθηκαν πως ο νέος νόμος όχι μόνο θα χρησιμοποιείτο από τις αρχές για τη στοχοποίηση αντιφρονούντων και ακτιβιστών, αλλά θα σηματοδοτούσε το τέλος της πολιτικής της «μιας χώρας, δύο συστημάτων», διαβρώνοντας το καθεστώς πολιτικών δικαιωμάτων που απολάμβαναν οι πολίτες μετά την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι περσινές διαδηλώσεις στιγματίστηκαν από θερμά επεισόδια, αστυνομική βία και πολλά δακρυγόνα. Για αυτό, ενας παγωτατζής σκέφτηκε ότι θα ήταν μια καλή (και καινοτόμα) ιδέα να δημιουργήσει ένα παγωτό με γεύση δακρυγόνου. Και το κατάφερε.

Το νέο προϊόν αποτελείται κυρίως από καβουρδισμένο, αλεσμένο μαύρα πιπέρι, που θυμίζει έντονα την πικρή γεύση που πήραν οι διαδηλωτές τον περασμένο χρόνο.

perierga.gr


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΣΜΟΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr