background img
banner
banner

2ος γύρος σε απευθείας μετάδοση

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Υπηρεσιακού χαρακτήρα θέματα θα απασχολήσουν τη σημερινή (8.00μ.μ.) τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης (κεκλεισμένων των θυρών), και θα μεταδοθεί ζωντανά (live streaming).

Ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου, τα παραιτηθέντα στελέχη της “Ποιοτικής Αιγιάλειας”.
Θυμίζουμε ότι τη θέση αντιπροέδρου στο Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ κατείχε ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μάρκου, την προεδρία της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Γκρέμου και την αντιπροεδρία η κ. Χριστίνα Πλατάνου.

Επίσης, στην Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παραιτήθηκε ένα μέλος (δεν σχετίζεται με την Ποιοτική Αιγιάλεια) και θα αντικατασταθεί.

Για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προτείνει ο δήμαρχος, όπως και για το μέλος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ για τις θέσεις των αντιπροέδρων, πρόταση θα “κατεβάσει” και η αντιπολίτευση.

Έτσι ενδιαφέρον έχει, αν η παράταξη του δημάρχου θα στηρίξει τα πρόσωπα που θα προτείνει η παράταξη Γούτου.

Στο τελευταίο συμβούλιο η αντιπολίτευση μετά την αποχώρηση Ψυχράμη από τη συμπαράταξη με τον Καλογερόπουλο, έδειξε τη δύναμή της και κάτι τέτοιο θα επιχειρήσει και σήμερα, με τη δημοτική αρχή να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τα πρόσωπα που θα προταθούν ως αντικαταστάτες, προκειμένου να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας κυρίως με τη μείζονα μειοψηφία.
Σύμφωνα με τα παραπάνω για τις αντιπροεδρίες επικρατέστερος είναι ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γιαννούλης (Αιγιάλεια Αύριο) για τη ΔΗΚΕΠΑ και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος για την Επιτροπή Πρωτοβάθμιας (Αιγιάλεια Αύριο), ενώ για την προεδρία της Επιτροπής, επικρατέστερη η δημοτική σύμβουλος Μαρία Γιδά (Αιγιάλεια Τώρα).

Τα θέματα που θα συζητηθούν, είναι:

  1.  Τροποποίηση χρήσεων γης στο Ο.Τ. 695 της επέκτασης Σχεδίου πόλης Νικ. Πλαστήρα ( σχετ. απόφ. Ε.Π.Ζ. αριθ. 67/20).
  2. Έγκριση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία: «Σχολική Επιτροπή Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας» και «Σχολική Επιτροπή Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας».
  3. Γνωμοδότηση για λειτουργία παραρτήματος 11ου Νηπιαγωγείου Αιγίου στην Κοινότητα Σελινούντα για το σχολικό έτος 2020-2021.
  4. Έγκριση παραχώρησης του κτιρίου του 1ου Γυμνασίου Αιγίου στον Σύλλογο ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών Ν Αχαΐας για διεξαγωγή των εξετάσεων γλωσσομάθειας PALSO.
  5. Έγκριση χορήγησης νέων αδειών παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών.
  6. Αγορά οικοπέδου κληρονόμων Πολύδωρου Θεοδωρακόπουλου.
  7. Τροποποίηση της υπ’ αριθ.459/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, με τον ορισμό νέου Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης με την επωνυμία: «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ. Κ.ΕΠ.Α)».
  8. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 464/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, με τον ορισμό νέου Προέδρου και την εκλογή Αντιπροέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία: «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας».
  9. Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας».

Η προβολή της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί μέσα από τη σελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο youtube και στο facebook από τους ακόλουθους συνδέσμους:

https://www.youtube.com/watch?v=QpAoQzzi4-k&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0DIcEBcDg_Y0b7s3l3ob_9E0nBA4X_xYNi4rjGfklcCd3P7DHHt0Ou_C4, https://www.facebook.com/DimotikiKoinofelisEpixeirisiAigialeias/

Εγκρίσεις για έργα και δαπάνες στην Οικονομική Επιτροπή

Λίγες ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 2.00 το μεσημέρι, συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, με τα εξής θέματα:

  1. Έγκριση Πρακτικού Ν. 1 Ανοικτής Διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: «Αγροτική οδοποιία Δήμου Αιγιαλείας». 2.Έγκριση Πρακτικού Ν.
  2. Ανοικτής Διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: «Κατασκευή μικρών τεχνικών έργων Δ.Ε. Συμπολιτείας» Δήμου Αιγιαλείας.
  3. Έγκριση Πρακτικού Ν. 1 Ηλεκτρονικής Αποσφράγισης προσφορών για την επιλογή αναδόχου εκτέλεσης της υπηρεσίας: «Μεταφορά 50.000 τόνων απορριμμάτων Δήμου Αιγιαλείας με ανοικτή διαδικασία μέσω ΕΣΗΔΗΣ για τα έτη 2020-2023».
  4. Έγκριση Πρακτικού Ν. 2 διενέργειας επαναληπτικού διαγωνισμού για την «Παροχή υπηρεσιών για την ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών Δήμου Αιγιαλείας».
  5. Καθορισμός όρων διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού για τη μελέτη με τίτλο «Προπαρασκευαστικές ενέργειες (Αρχιτεκτονική μελέτη – Στατική μελέτη – Μελέτες Η-Μ εγκαταστάσεων κλπ.) ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1 της πράξης «Επανάχρηση Βασικών Κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου».
  6. Σύσταση Γνωμοδοτικού Οργάνου (Τριμελής Επιτροπή), για την διεξαγωγή διαγωνισμού της μελέτης: «Προπαρασκευαστικές ενέργειες (Αρχιτεκτονική μελέτη – Στατική μελέτη- Μελέτες Η-Μ εγκαταστάσεων κλπ.) ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1 της πράξης «Επανάχρηση Βασικών Κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου».
  7. Κατάρτιση των όρων διακήρυξης δημοπρασίας για την κατά αποκοπή εκμίσθωση του δικαιώματος υλοτόμησης και απολήψεως του λήμματος των συστάδων 1α, 1β, 1γ, 1δ, 2α, 2β του Δημοτικού δάσους Κοινότητας Ζαρούχλας Δ.Ε. Ακράτας Δήμου Αιγιαλείας για τα διαχειριστικά έτη 2020-2025 με την διαδικασία της φανερής πλειοδοτικής προφορικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο πίνακα υλοτομίας.
    Ακόμη,
  8. Έγκριση διενέργειας της υπηρεσίας «Αμοιβή εξωτερικού συνεργάτη για την τεχνική υποστήριξη στο πλαίσιο του έργου με το ακρωνύμιο CREATIVE CAMPS (MIS 5003297) του προγράμματος Interreg V/A Greece-Italy (EL-IT) 2014-2020» με συνοπτικό διαγωνισμό, έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών της 70/2020 μελέτης και καθορισμός όρων διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού.
  9. Καθορισμός όρων διακήρυξης για την μίσθωση ακινήτου στην «ΑΛΥΚΗ» της Κοινότητας Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας για χρήση χώρου στάθμευσης οχημάτων.
  10. Έγκριση αποζημίωσης δαπανών μετακινήσεων του κ. Δημάρχου Αιγιαλείας, εκτός της έδρας του Δήμου μας για εκτέλεση υπηρεσίας.
  11. Έγκριση οριστικής παραλαβής της Υπηρεσίας με τίτλο: «Παροχή υπηρεσίας επειγουσών παρεμβάσεων άρσης καταπτώσεων Δημοτικής οδού στη θέση «Νιάματα» Κοινότητας Μαμουσιάς Δήμου Αιγιαλείας».
  12. Έγκριση οριστικής παραλαβής της Υπηρεσίας με τίτλο: «Παροχή υπηρεσίας άρσης καταπτώσεων Δημοτικής οδού οικ. Δερβενακίων Κοινότητας Μαμουσιάς Δήμου Αιγιαλείας».
  13. Έγκριση οριστικής παραλαβής της Υπηρεσίας με τίτλο: «Παροχή υπηρεσίας επειγουσών αντιπλημμυρικών εργασιών παραλιακού μετώπου Νικολείκων – Ριζόμυλου – Βαλιμιτίκων, Δήμου Αιγιαλείας».
  14. Έγκριση διαγραφής Τ.Α.Π. καθώς και παραβάσεων Κ.Ο.Κ. Δημοτικής Ενότητας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας. 15. Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης για δαπάνες επεκτάσεων και παραλλαγή δικτύου Δημοτικού φωτισμού.

Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr