background img
banner
banner

Συμβολική αλλά και ουσιαστική η δράση του υποβρύχιου καθαρισμού της Αλυκής | ΦΩΤΟ

ΛΑΣΤΙΧΑ –ΣΙΔΕΡΑ – ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ… ΑΝΕΣΥΡΑΝ ΟΙ ΔΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΘΜΕΝΑ…

Μία υπενθύμιση πως πρέπει να φροντίζουμε το περιβάλλον όπως το σπίτι μας αποτέλεσε η συμβολική αλλά και ουσιαστική δράση στον υποθαλάσσιο χώρο της Αλυκής Αιγίου, την Κυριακή 19 Ιουλίου, όπου για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε υποβρύχιος καθαρισμός. Τα αντικείμενα που ανασύρθηκαν από τον θαλάσσιο χώρο της παραλίας Αιγίου μόνο ανησυχία πρέπει να προκαλούν…

Επρόκειτο για μία εξαιρετική δράση για το κοινωνικό σύνολο, τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του δήμου, η οποία, παρά τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας και επικινδυνότητας διεκπεραιώθηκε με επιτυχία χάρη στον εξαιρετικό συντονισμό πολλών δυνάμεων και φορέων.

Η δράση αποτέλεσε πρωτοβουλία του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, σε συνεργασία με Αιγιώτες δύτες και τον Σύλλογο Αυτόνομων Δυτών Νομού Φωκίδας ”KRISSAIOS” και συνδιοργανωτές το Δήμο Αιγιαλείας και Αντιδημαρχία Καθαριότητας, την Τοπική Κοινότητα Αιγίου, το Λιμενικό Ταμείο και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αλυκής ” Ο Άγιος Νικόλαος”.

Δύο ομάδες δυτών , από δύο διαφορετικά σημεία της Αλυκής, για περισσότερο από δύο ώρες έβγαλαν από τον πυθμένα παλιά λάστιχα, σίδερα, μπουκάλια, πλαστικά, αλλά και δίχτυα. Αρκετά από τα αντικείμενα βρίσκονταν μάλιστα σε μεγάλο βαθμό αποσύνθεσης, πράγμα επιβλαβές για το υποθαλάσσιο περιβάλλον.

Στο σημείο βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, οι σύμβουλοι Σωκράτης Μαυρίδης και Διονύσης Λουκόπουλος, πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων της περιοχής κ.ά.

Αξιόλογη η πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου που στηρίχθηκε από φορείς και άλλους συλλόγους

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας μέσω ανακοίνωσής του ευχαριστεί θερμά τους συνδιοργανωτές, τους ιδιοκτήτες σκαφών και τους καπετάνιους που βρίσκονταν πάνω από τους δύτες, τους χορηγούς, καθώς και τους δεκάδες εθελοντές που ύστερα από το κάλεσμά του, παρευρέθηκαν και στήριξαν τη δράση!

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος, ΄΄ένα δύσκολο και πρωτόγνωρο εγχείρημα για εμάς έλαβε τέλος, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Πιστεύω πως οι θεσμικοί φορείς πρέπει να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες όσο το δυνατόν περισσότερες, με γνώμονα πάντα το γενικότερο συμφέρον των συμπολιτών μας και από κοινού να τις υλοποιούν. Καμία δράση δεν μπορεί να στεφθεί με επιτυχία αν δεν έχει την αμέριστη συμμετοχή όλων. Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά, ότι μπορεί να υπάρχουν πολλά που μας χωρίζουν, αλλά μπροστά στο δημόσιο συμφέρον και την αγάπη για τον δήμο και τον τόπο μας, έχουμε πολλά περισσότερα που μας ενώνουν΄΄. Και κατέληξε: ΄΄Σήμερα φάνηκε περίτρανα, πως όταν θέλουμε, μπορούμε ΟΛΟΙ μαζί να κάνουμε τα πάντα με πολύ μεγάλη επιτυχία! Ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Ιδιωτικός τομέας σε αγαστή συνεργασία με Δημόσιο τομέα, Αυτοδιοίκηση, Συλλόγους, Φορείς και Εθελοντές. Σας υπερευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr