background img
banner
banner

ERASMUS: «Ηχηρή» η παρουσία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

Σημαντικό κομμάτι της πίτας των εγκεκριμένων σχεδίων για τους τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων για την Βασική Δράση 1 (ΚΑ1) του προγράμματος Erasmus+ για το έτος 2020, κατέχουν ακόμη μια φορά σχολεία και εκπαιδευτικοί φορείς της Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Ο αριθμός των εγκεκριμένων σχεδίων αλλά και η ποικιλία της θεματολογίας τους, αποδεικνύουν στην πράξη το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και την υιοθέτηση καλών πρακτικών στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και την άριστη συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στον τομέα της προώθησης και διάχυσης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων η οποία παρέχει υποστήριξη στις ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες δια του θεσμού του Προωθητή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ο οποίος και εδρεύει σε κάθε ΠΔΕ.

Οι δυνατότητες που παρέχει

Υπενθυμίζεται ότι η Βασική Δράση ΚΑ1 του προγράμματος Erasmus+ παρέχει στους δικαιούχους τη δυνατότητα να μετακινούνται σε μια άλλη συμμετέχουσα χώρα, με σκοπό να σπουδάσουν, να δουλέψουν (να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε εταιρίες του εξωτερικού), να διδάξουν, να εκπαιδεύσουν και να αναπτύξουν επαγγελματικά προσόντα και δεξιότητες παρακολουθώντας επιμορφωτικά σεμινάρια ή μπαίνοντας σε τάξεις του εξωτερικού και παρακολουθώντας το μάθημα. Επίσης μέσω του προγράμματος Erasmus+ αρκετοί είναι και οι εκπαιδευτικοί του εξωτερικού που έχουν παρακολουθήσει σε πραγματικό χρόνο μαθήματα σε τάξεις ελληνικών σχολείων προκειμένου να επιμορφωθούν. Σημειώνεται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα της Βασικής Δράσης 2 (ΚΑ2) στην οποία επίσης συμμετείχε μεγάλος αριθμός σχολικών μας μονάδων και περιμένουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των σχεδίων. Η συνολική χρηματοδότηση των εγκεκριμένων σχεδίων μόνο από αυτά της Βασικής Δράσης 1 (ΚΑ1) στην ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας ανέρχεται στο ποσό των 781.691,00 ευρώ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr