background img
banner
banner

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: «Εάν η εφαρμογή του νόμου ερμηνεύεται από την δημοτική αρχή του κ. Καλογερόπουλου ως απειλή, τότε πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες…»

Με αφορμή την ανακοίνωση του δημάρχου, σχετικά με την επιστολή 22 δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι ζήτησαν από την Οικονομική Υπηρεσία να εξοφλεί κατά χρονολογική σειρά τα τιμολόγια των προμηθευτών και τα περί “απειλών” που τους προσάπτει, η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας», Βασιλική Ψυχράμη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εύλογες ανησυχίες μας δημιουργεί ο πανικός που διακατέχει τη Δημοτική Αρχή του κ. Καλογερόπουλου από τη στιγμή που ΟΛΕΣ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένης και της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», με επιστολή τους υπενθύμισαν στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου τις διατάξεις του νόμου που προβλέπουν εξόφληση των πιστωτών με σειρά έκδοσης των τιμολογίων του Δήμου.

Η επίκληση του Δημάρχου ότι ΟΛΕΣ οι δημοτικές παρατάξεις θέλουν να σταματήσουν την λειτουργία του Δήμου δεν επιδέχεται καν σοβαρό σχολιασμό και ευχόμαστε να μην υποκρύπτει άλλου είδους πρωτοβουλίες.

Για τα τιμολόγια μεταφοράς των απορριμμάτων, και για ό,τι χαρακτηρίζεται ως επείγον ο νόμος έχει ειδική πρόβλεψη και μπορούν να πληρωθούν κ. Καλογερόπουλε και το γνωρίζετε πολύ καλά, καθώς ο Δήμος είναι σε κατάσταση « έκτακτης ανάγκης »  και κανείς δεν διαφωνεί σε αυτό.

Επειδή, όμως, υπάρχει η έντονη ανησυχία των συμπολιτών μας και των πιστωτών του Δήμου μας για πιθανή μη αντικειμενική και ίση εφαρμογή του νόμου, όπως άλλωστε επιβάλλεται, και για εις βάρος τους διακριτική και άνιση μεταχείρισή τους από την Δημοτική αρχή, για τον λόγο αυτό θα σας ζητήσουμε στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να μας  αποδείξετε με στοιχεία από το λογιστήριο  την χρηστή και σύννομη διαχείρισή σας επί των οικονομικών του Δήμου μας.

Δεν υπάρχει λόγος συνεπώς να  αισθάνεστε απειλή από την εφαρμογή του νόμου, κάτι που είστε υποχρεωμένος άλλωστε να κάνετε ούτε να ανησυχείτε τους δημότες με ψευτοδιλήμματα.

ΟΛΕΣ οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι 22 δηλαδή δημοτικοί σύμβουλοι και η παράταξή μας , σας διαβεβαιώ για άλλη μια φορά ότι έχουμε υψηλή ατομική ευθύνη και ελπίζουμε να επιδείξετε την ανάλογη και εσείς κ. Δήμαρχε.

Η δεκάμηνη, όμως, πολιτική σας αναξιοπιστία και η αναχρονιστική σας παλαιοκοματική αντίληψη στη διοίκηση του Δήμου αποτρέπει την  αναγκαία για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων.

Κύριε Δήμαρχε,

πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η εποχή του ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ έχει περάσει ανεπιστρεπτί,  και θα υποχρεωθείτε, για το καλό του τόπου, να περάσετε στο ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ και στην εφαρμογή του νόμου της απλής αναλογικής.

Κύριε Καλογερόπουλε,

πρώτη φορά στα δημοτικά χρονικά του Δήμου μας το 67% του Δημοτικού Συμβουλίου  εκφράζει την έντονη ανησυχία του στις Δημοτικές πρωτοβουλίες σας.

Κύριε Δήμαρχε,

αλλάξτε νοοτροπία και πρακτικές διοίκησης που γνωρίζετε πολύ καλά, διότι και σ΄ αυτή την περίπτωση ο γιαλός δεν είναι στραβός….”


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr