background img
banner
banner

Νοσταλγικό αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη στην Άβυθο

Το βράδυ του Σαββάτου (18/7) στο πάρκινγκ της παραλίας Αβύθου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας και το ΝΠΔΔ Αιγιαλείας “αγκάλιασαν” το λαϊκό τραγούδι με ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη. Ο σπουδαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και λαϊκός συνθέτης “έφυγε” ξαφνικά και πολύ νέος από τη ζωή στις 21 Μαρτίου 1970, στα 49 του χρόνια. Με αφορμή φέτος τα 50 χρόνια από το θάνατό του, παρουσιάστηκαν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα πολλά αφιερώματα για τη ζωή και το έργο του και γνωστοί ερμηνευτές τραγούδησαν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Σε μία δροσερή καλοκαιρινή βραδιά στην Άκολη, η τετραμελής ορχήστρα αποτελούμενη από την Αιγιώτισσα Φωτεινή Παπαδοπούλου στο τραγούδι, τον Ευγένιο Χαλίλ στο μπουζούκι, τον Λευτέρη Βαϊόπουλο στην κιθάρα και τον Νίκο Γύρα στο κοντραμπάσο ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ”κοσμοπολίτη” που κατάφερε να φέρει το μπουζούκι στα σαλόνια και να μαγέψει με τη δεξιοτεχνία του μέχρι και τον Τζίμι Χέντριξ!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος θυμήθηκε με νοσταλγία την παρουσία του Μανώλη Χιώτη και της Μαίρη Λίντα τη δεκαετία του ΄60, σε συναυλία σχεδόν στον ίδιο χώρο! Λίγα μόλις μέτρα πιο μακριά, και συγκεκριμένα στο σημείο που σήμερα βρίσκονται τα γήπεδα του τένις!
Η όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα με τον κόσμο να χειροκροτεί θερμά τους ταλαντούχους καλλιτέχνες..


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr