background img
banner
banner

Tο «διαμάντι» της Αιγιάλειας κάνει βήματα εμπρός

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ

Πιο οργανωμένο, πιο ανθρώπινο και σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται το ορεινό χωριό Γρηγόρι της Δ.Ε. Συμπολιτείας. Με έναν νέο πρόεδρο στην διοίκησή του, καταβάλλεται καθημερινή προσπάθεια για να καλυφθούν οι ελλείψεις και τα προβλήματα που δημιούργησε η ολιγωρία προηγούμενων δημοτικών αρχών. Φέτος, η γιορτή που χαρακτηρίζει την κοινότητα, το Φεστιβάλ Σταφίδας δεν θα διεξαχθεί λόγω πανδημίας, ωστόσο όλα δείχνουν πως το χωριό αλλάζει, βάζοντας τις βάσεις για τα καλύτερα που έρχονται…

Στην κοινότητα Γρηγόρι διαμένουν 25 οικογένειες. Είναι μόνιμοι κάτοικοι εδώ και πολλά χρόνια και ο αριθμός τους δεν αυξομειώνεται. Κατά τους θερινούς μήνες αυξάνεται πολύ λίγο ο πληθυσμός, λόγω κάποιων που μένουν μόνιμα στην Αττική ή άλλα αστικά κέντρα και που έρχονται για διακοπές, ενώ ορισμένοι φτάνουν στην ¨ιδιαίτερη πατρίδα¨ τους, ακόμα και από Αυστραλία. Οι κάτοικοι είναι αγροτικές οικογένειες, που ασχολούνται κυρίως με εκτάσεις σταφίδας και αμπέλων. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου και από το 2010 και έπειτα αποτελεί ένα από τα πιο κύρια και ¨γερά χαρτιά¨ των διαμερισμάτων της Αιγιάλειας.

Ο Χρήστος Δημόπουλος, ο άρχων της Κοινότητας στο Γρηγόρι, είναι ένας νέος πρόεδρος. Διανύει την πρώτη του μόλις θητεία από το πόστο αυτό και ήδη δείχνει πως και νοιάζεται τον τόπο του και έχει δίψα και λόγο για να κάνει και να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε επικοινωνία του με τo protionline.gr αναφέρει: «Ο ηλεκτροφωτισμός του χωριού ήταν ελλιπής μέχρι πρότινος, όμως σιγά – σιγά αποκαθίσταται. Πέρασαν πολλά χρόνια που δεν είχε γίνει καμία μέριμνα. Όμως τώρα γίνονται μεγάλα βήματα σε αυτό το θέμα και το παλεύουμε. Μιλάμε και για τον κύριο δρόμο που οδηγεί στο χωριό, μα και στα κυριότερα σημεία του. Ιδιαίτερα σε αυτά. Στην θέση ¨Λαϊναίικα¨ υπάρχει ελλιπής φωτισμός. Έχουν γίνει απαραίτητες ενέργειες για να φτιαχτεί το πρόβλημα, σύντομα. Υπάρχουν βέβαια ελλείψεις γενικά… αλλά γίνεται υπερπροσπάθεια αυτά τα προβλήματα της περιοχής και γενικά η ηλεκτροδότηση του χωριού, να αποκατασταθεί».

«Θεωρώ χρέος μου την ανάπτυξη του χωριού σε όλα τα επίπεδα»

Το Γρηγόρι όμως, όπως και όλα τα ορεινά χωριά της περιοχής της Αιγιάλειας, έχει ορισμένα προβλήματα που χρειάζονται συγκεκριμένη και μόνιμη φροντίδα, ενδιαφέρον και κυρίως μεράκι από τους κατοίκους, τους αρμόδιους και την εκάστοτε δημοτική αρχή. To protionline.gr, ρωτώντας τον Κοινοτάρχη τι μέλλει γενέσθαι με τα μεγάλα θέματα που υπάρχουν, αυτός τονίζει: «Ο τόπος το τελευταίο διάστημα δείχνει να είναι πιο οργανωμένος, πιο ανθρώπινος και βεβαίως σε τροχιά ανάπτυξης και ανόδου. Εγώ προσωπικά, διαθέτω τον ¨μισθό του Κοινοτικού Προέδρου¨ που λαμβάνω, εξ ολοκλήρου, για τις ανάγκες και για τα θέματα που ταλανίζουν το Γρηγόρι. Δεν το αναφέρω, για να πάρω τα εύσημα από κάποιους. Δεν κάνω δα και κάτι το μεγάλο! Το τονίζω μόνο και μόνο γιατί είναι ένα γεγονός και επειδή έτσι αισθάνομαι πως πρέπει και οφείλω να κάνω. Αγαπάω πολύ ετούτο τον τόπο και θέλω από την μεριά μου να κάνω όσα μπορώ για την φροντίδα και οργάνωση της γης που ζω εγώ και η οικογένειά μου. Θεωρώ χρέος μου, την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα» λέει ο κ. Δημόπουλος.

Περιμένοντας την γραμμή ίντερνετ και τις επισκέψεις του γιατρού

Σε ερώτηση του protionline.gr για τα υπόλοιπα τρέχοντα ζητήματα του τόπου, αναφέρει: «Βρίσκομαι σε συχνή επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Καραϊσκο, τον σύμβουλο Βασίλη Χριστόπουλο, τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Παναγιώτη Ανδριόπουλο και τους ενημερώνω τακτικά για τα θέματα και τα προβλήματα. Οι άνθρωποι αυτοί, μας βοηθούν πολύ και σπεύδουν σε καθετί που προκύπτει. Υπάρχει μια άψογη συνεργασία μεταξύ μας. Αυτή την περίοδο γίνεται συλλογική προσπάθεια για να υπάρξει η μόνιμη παροχή ίντερνετ στο χωριό και να υφίσταται ένας γιατρός που θα επισκέπτεται και θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων και για να συνταγογραφεί τα φάρμακα. Η γραμμή του ίντερνετ έχει καθυστερήσει λόγω της πανδημίας και της καραντίνας των τελευταίων μηνών. Η δε περίπτωση του γιατρού, καλύπτεται με τον γιατρό που υπάρχει στο χωριό Λάκκα».

«Αν υπάρξει ασυδοσία στο νερό, σύντομα θα υπάρξει πρόβλημα»

Συνεχίζοντας την συνομιλία με τον Κοινοτάρχη και σε ερώτηση για την ύδρευση και την σωστή λειτουργία του δικτύου, επισημαίνει: «Παλιότερα είχαμε τρομερά προβλήματα σε αυτό το κομμάτι. Δεν μπορώ να πω ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα να καλυτερέψουν τα πράγματα, γιατί δεν υπάρχουν ρολόγια. Είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αν δείξουμε ασυδοσία δεν θα έχουμε νερό. Είναι πολλά τα χωριά που παίρνουν από το συγκεκριμένο δίκτυο. Οφείλουμε όλοι να είμαστε συνεπείς. Αν μπει μια σειρά και δείξουν και η κοινότητα και η δημοτική αρχή συνέπεια και προσοχή, πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η γιορτή της σταφίδας

Ερωτώμενος για την εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο ¨Ο Άγιος Γρηγόριος¨, που προσελκύει πλήθος κόσμου, απαντά: «Κάθε χρόνο κάναμε αυτή την εκδήλωση για την σταφίδα, ως χωριό. Φέτος όμως υπήρξαν αντιρρήσεις και δισταγμός, που επικεντρώθηκε στο θέμα του κορωνοϊού και της συνολικής υγειονομικής προστασίας του κόσμου. Τελικά αποφασίστηκε από την πλειοψηφία να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση. Δεν θα γίνει καμία εκδήλωση την φετινή θερινή περίοδο». Να σημειωθεί πως είχαν γίνει ήδη ενέργειες από πλευράς του Συλλόγου, να διεξαχθεί η γιορτή της σταφίδας και φέτος, όμως το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων λόγω του κορωνοϊού θεώρησε πως η διεξαγωγή θα ήταν επικίνδυνη για το σύνολο του κόσμου.

«Είμαι αισιόδοξος και θα παλέψω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»

Τέλος, γνωρίζοντας πως οι μη ασφαλτωμένοι δρόμοι που οδηγούν στα κτήματα – οι περιφερειακοί, μικροί, χωμάτινοι δρόμοι δηλαδή – έχουν χρόνια και μόνιμα προβλήματα και έχουν ¨εγκαταλειφθεί¨ από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, σε ανάλογη ερώτηση, τονίζει: «Οι χωμάτινοι δρόμοι που οδηγούν στα κτήματα δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν μπορώ να το κρύψω. Υπάρχουν δρόμοι που κατά την χειμερινή περίοδο με την υγρασία και κυρίως τις δυνατές βροχές, γίνονται στην κυριολεξία αδιάβατοι. Δόξα το Θεό όμως… μέσα στο χωριό οι δρόμοι δεν είναι σε αυτήν την κατάσταση. Τα τελευταία χρόνια δεν είχε γίνει καμία μέριμνα, ούτε ποτέ έγιναν ασφαλτοστρώσεις. Είμαι αισιόδοξος πως, κομμάτι – κομμάτι, χρόνο με τον χρόνο, κόπο με τον κόπο… ετούτο θα αλλάξει».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr