background img
banner
banner

Εντοπίστηκε φυτεία με μεγάλα δένδρα κάνναβης στην Άνω Κερύνεια | upd

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΠ’ ΑΥΤΟΦΩΡΩ 55ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η σωστή αξιολόγηση στοιχείων και ο άριστος συντονισμός κινήσεων οδήγησαν το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας σε μία πολλή μεγάλη επιτυχία. Άνδρες της, το απόγευμα της Δευτέρας εντόπισαν σε περιοχή της Άνω Κερύνειας ή Γαρδενάς, φυτεία με 17 δένδρα ινδικής κάνναβης ειδικής ποικιλίας σε πλήρη ανάπτυξη, το ύψος των οποίων έφτανε μέχρι και τα 2 μέτρα και 30 εκατοστά, το καθένα από τα οποία μπορούσε να παράγει δύο έως και τρία κιλά χασίς…

Ειδικές ποικιλίες αμερικανικής προέλευσης

Σημειώνεται ότι από τις γνωστές στην περιοχή και τη χώρα ποικιλίες η μέγιστη παραγωγή χασίς ενός δενδρυλίου είναι 300 γραμμάρια. Τα συγκεκριμένα όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protionline.gr, θα παρήγαγαν ποσότητα χασίς όσο εκατό δέντρα μαζί από τις γνωστές ποικιλίες. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα φυτά που εντοπίστηκαν είναι υβρίδια και ανήκουν στις διαδεδομένες στην Αμερική ποικιλίες «black dog», «blue gelato» και «ogkz».

Στην έκταση εντοπίστηκε 55χρονος κάτοικος της Κάτω Κερύνειας ο οποίος φέρεται ως «ιδιοκτήτης», συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στη δικογραφία που συνέταξε το Τμήμα Ασφαλείας, αναφέρονται επ’ ακριβώς οι ποικιλίες των δένδρων αλλά και οι ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που μπορούσαν να παραχθούν εάν δεν αποκαλυπτόταν η «επιχείρηση» που είχε στήσει και πολύ καλά κρύψει ο καλλιεργητής.

Τα δένδρα ήταν καλά προστατευμένα ανάμεσα σε βάτα και καλαμιώνες και υπήρχε μόνο μία δίοδος την οποία χρησιμοποιούσε ο δράστης. Αυτή κατάφεραν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί και να «ξεσκεπάσουν» τη φυτεία…

Πώς έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί και τι πρόδωσε τον παραγωγό…

Για να φτάσουν σε αυτό το σημείο χρειάστηκε μία δεκαήμερη εντατική έρευνα που διεξήχθη με απόλυτη μυστικότητα και πολλές ώρες αναζήτησης, με τους άνδρες της Ασφάλειας να «χτενίζουν» κυριολεκτικά το βουνό.

Ακόμη κι όταν έφτασαν στην «κρύπτη» της χασισοφυτείας χρειάστηκε να κόψουν τα βάτα και να παραμερίσουν τα καλάμια για να μπουν, εντοπίζοντας στον χώρο και τον καλλιεργητή. Παράλληλα οι αστυνομικοί βρήκαν στο χώρο της φυτείας και κατέσχεσαν, λάστιχο ποτίσματος γεωργικά εργαλεία, αντλία ραντίσματος, λίπασμα και άλλα είδη για την καλλιέργεια των ναρκωτικών, καθώς και 8 χάρτινες συσκευασίες με τις επωνυμίες των ποικιλιών της κάνναβης.

Τι ήταν όμως αυτό που οδήγησε τους αστυνομικούς στο τόσο καλά καμουφλαρισμένο σημείο; Η έντονη μυρωδιά που ανέδυαν τα δένδρα πρόδωσε τον παραγωγό τους…

Θα του απέφερε κέρδος τουλάχιστον 150.000 ευρώ

Σημειώνεται ότι κάθε δενδρύλλιο κάνναβης μπορούσε να αποφέρει από 2 έως 3 κιλά της ναρκωτικής ουσίας και συνολικά όλα τα δενδρύλλια μέχρι 50 περίπου κιλά.

Αν υπολογιστεί κανείς ότι για κάθε κιλό χασίς που θα προωθούσε στην «αγορά», ο «καλλιεργητής» θα λάμβανε 3.000 ευρώ, τότε σε αυτή τη φάση η καλλιέργεια θα του απέφερε κέρδος 150.000 ευρώ…

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη τρία φυτά κάνναβης ύψους 5 έως 10 εκατοστά, που καλλιεργούσε σε ισάριθμες γλάστρες, 100 γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας και μία σιδερογροθιά.

Να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς δεν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές και φαίνεται υπεράνω πάσης υποψίας.

Αν μη τι άλλο, με τον τρόπο που ήρθε στην επιφάνεια και «ξεσκεπάστηκε» η παράνομη δραστηριότητα, που θα γέμισε με μεγάλες ποσότητες χασίς την κοινωνία, αποδεικνύει πως η Ασφάλεια Αιγίου δεν έχει να… ζηλέψει το παραμικρό από μεγάλα και πολυπληθή Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών!


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr