background img
banner
banner

Λουκέτο σε… αντίστροφη μέτρηση για τη Δ.Ο.Υ. Αιγίου

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ –  ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ 70.000 ΠΟΛΙΤΕΣ!

Σε παύση λειτουργίας οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια η Δ.Ο.Υ. Αιγίου (Αιγίου, Ακράτας, Καλαβρύτων, Κλειτορίας) εξαιτίας της συνεχούς αποδυνάμωσής της από προσωπικό.
Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας καθώς θα έχει κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή, ενώ αποφασίστηκε να ζητηθεί εκ νέου από τον αρμόδιο υπουργό η στελέχωσή της με προσωπικό, εξοπλισμό με υλικοτεχνική υποδομή και διεύρυνση αρμοδιοτήτων, προκειμένου να δημιουργηθούν και να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις της πλήρους λειτουργίας της.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αιγιαλείας είχε ασκήσει πιέσεις και τον περασμένο Δεκέμβριο καταφέρνοντας την ενίσχυση της τοπικής Υπηρεσίας με τρία άτομα. Στην παρούσα φάση ωστόσο, η ενίσχυση της Δ.Ο.Υ. με ουσιαστικό αριθμό προσωπικού κρίνεται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη, κυρίως εξαιτίας του «κύματος» συνταξιοδοτήσεων.

«Κύμα» αποχωρήσεων ως του χρόνου…

Την έλλειψη προσωπικού επιβεβαίωσε στο protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Αιγίου Νίκος Καραμάνης, κάνοντας γνωστό πως αυτή τη στιγμή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 20 άτομα στα Τμήματά της, ενώ βάσει οργανογράμματος θα έπρεπε να εργάζονται 30. Μάλιστα, ο κ. Καραμάνης έκανε γνωστό πως δεν είναι μόνο ότι το επόμενο διάστημα θα συνταξιοδοτηθούν τρεις υπάλληλοι αλλά και το ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουν φύγει πολλαπλάσιοι… Αναφορικά με τις κινήσεις που έχουν γίνει τόνισε πως ΄΄έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προ πολλού ενημερώνοντας για το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, ωστόσο δεν έχουμε λάβει επίσημη απάντηση΄΄.

Αναφέρθηκε ακόμη στην πρωτοβουλία του δήμου για ενίσχυση της τοπικής Υπηρεσίας τονίζοντας πως όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση είναι αληθή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, ΄΄διαπιστώσαμε πως παρά την πρόσκαιρη ενίσχυση της υπηρεσίας με τρεις επιπλέον υπαλλήλους, το πρόβλημα της υποστελέχωσης όχι μόνο παραμένει αλλά εντείνεται και διογκώνεται. Και τούτο διότι σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, εντός του έτους πρόκειται να αποχωρήσουν τρεις ακόμη υπάλληλοι ενώ εντός του επόμενου έτους ετοιμάζεται να αποχωρήσει και ένα μεγάλο ποσοστό των υπόλοιπων υπαλλήλων οι οποίοι έχουν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προς τούτο (και ηλικιακό όριο και προϋπηρεσία άνω των 35 ετών). Υπό τις προεκτεθείσες συνθήκες, η Δ.Ο.Υ. οδεύει νομοτελειακά σε κλείσιμο με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την εξυπηρέτηση των πολιτών της μεγάλης χωρικής της αρμοδιότητας και τούτο διότι αυτή πέραν των άλλων υποχρεώσεων της, περιλαμβάνει και τις δύο απομακρυσμένες ΓΕΦ (Καλαβρύτων και Κλειτορίας), καθώς και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων΄΄.

Καλύπτει γεωγραφικά μία τεράστια περιοχή

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος, ΄΄γι’ αυτό το λόγο η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. και των δύο ΓΕΦ για τα επόμενα έτη έχει κριθεί επιτακτική και από τις προηγούμενες πολιτικές και υπηρεσιακές ηγεσίες, λόγω του μεγάλου αριθμού των φορολογουμένων που εξυπηρετεί αλλά και της μεγάλης γεωγραφικής κάλυψης απομακρυσμένων περιοχών. Ειδικότερα, όπως είχαμε τονίσει στο προηγούμενο ψήφισμα η Δ.Ο.Υ. Αιγίου, εξυπηρετεί μια μεγάλη εδαφική περιφέρεια, τόσο τον Δήμο Αιγιαλείας όσο και τον Δήμο Καλαβρύτων, συνολικού πληθυσμού άνω των εβδομήντα χιλιάδων κατοίκων, που αυξάνεται σημαντικά τους καλοκαιρινούς μήνες και επικείμενο κλείσιμό της θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία λόγω μετακίνησης τόσο των ιδιωτών όσο και των επαγγελματιών με πολλές χαμένες εργατοώρες και επιπλέον έξοδα΄΄.

Ο κ. Καλογερόπουλος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του και τη βαθιά του ανησυχία αναφορικά με τη συνέχιση της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Αιγίου, ζητώντας εκ νέου πριν είναι αργά, τη στελέχωσή της με προσωπικό, τον εξοπλισμό της με υλικοτεχνική υποδομή και την διεύρυνση αρμοδιοτήτων της, προκειμένου να δημιουργηθούν και να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις της πλήρους λειτουργίας της ώστε αυτή να λειτουργήσει με αμεσότητα, αποτελεσματικότητα και με συνθήκες αξιοπρέπειας για την εξυπηρέτηση του συναλλασσόμενου πολίτη, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ομόφωνη απόφαση για αίτημα ενίσχυσης στον υπουργό Οικονομικών

Κατόπιν αυτών το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση του δημάρχου να ζητήσει εκ νέου από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, την στελέχωση της Δ.Ο.Υ. Αιγίου (Αιγίου, Ακράτας, Καλαβρύτων και Κλειτορίας) με προσωπικό, εξοπλισμό και διεύρυνση των αρμοδιοτήτων.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.