background img
banner
banner

Άρπαξαν το βάζο με τα χρήματα

ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ  ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΝΑ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Θύμα εξαπάτησης από δύο επιτήδειους έπεσε ηλικιωμένη γυναίκα, καθώς χωρίς να το αντιληφθεί, της απέσπασαν το ποσό των 7.000 ευρώ. Οι δύο άγνωστοι άνδρες ακολούθησαν τη γνωστή μέθοδο να παρουσιάζονται ως σχετιζόμενοι με την κόρη του θύματος…

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης 26/8 στην Κουνινά Αιγίου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της 80χρονης γυναίκας, κατοίκου της περιοχής, δύο Ρομά επισκέφθηκαν το σπίτι της και της συστήθηκαν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ που θα επιχειρούσαν να ασχοληθούν με μία κολόνα έξω από το σπίτι της, θέμα για το οποίο ήταν ενήμερη η κόρη της. Τη στιγμή εκείνη ο 90χρονος σύζυγός της βρισκόταν στο σπίτι αλλά κοιμόταν. Οι δράστες είπαν στη γυναίκα να κλείσει το ρεύμα και να βγάλει από το σπίτι τα χρήματα γιατί μπορεί να επηρεαστούν από τα έργα τους με ακτινοβολία. Όταν η γυναίκα πήρε στα χέρια της ένα βάζο που είχε τα χρήματα, οι δράστες της το άρπαξαν, έτρεξαν στο αυτοκίνητό τους, ένα μαύρο Ι.Χ. και έγιναν… καπνός.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των άγνωστων δραστών, για απάτη, ενώ η γυναίκα μετέβη στο Τμήμα για αναγνώριση πιθανών δραστών.

Οι Αρχές σημειώνουν πως χρειάζεται να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή κυρίως από τους ηλικιωμένους, όταν δέχονται όχληση από αγνώστους οι οποίοι δηλώνουν συγκεκριμένη ιδιότητα. Ιδιαίτερα δε όταν εκείνοι επικαλούνται εκκρεμότητες μελών της οικογένειάς τους, θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα μαζί τους προκειμένου να τους το αναφέρουν και να αποφεύγουν να πέφτουν θύματα εξαπάτησης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr