background img
banner
banner

Έπεσαν «καμπάνες» στη λαϊκή αγορά

ΤΗΝ… ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΑΣΚΕΣ

Εξονυχιστικούς ελέγχους διενεργούν άνδρες της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. απ’ άκρη σ’ άκρη στην Αιγιάλεια, με σκοπό την τήρηση των μέτρων ασφαλείας ενάντια στη διασπορά του covid-19. Προχθές Σάββατο επιβλήθηκαν πρόστιμα σε πωλητή αλλά και σε πελάτες της λαϊκής αγοράς ενώ από τη… λίστα δεν λείπουν και τα καταστήματα. Διαπίστωση πάντως των ανδρών των ελεγκτικών κλιμακίων είναι ότι επαγγελματίες, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής δείχνουν να συμμορφώνονται καθώς οι παραβάσεις είναι μειωμένες και λίγες αναλογικά με τον πληθυσμό της περιοχής.

Δέκα παραβάσεις σε μία ημέρα

Τα στοιχεία του Σαββάτου δείχνουν αυξημένο αριθμό παραβάσεων διότι πραγματοποιήθηκαν δύο φορές έλεγχοι στον χώρο της λαϊκής αγοράς, από το πρωί ως το μεσημέρι, εκεί όπου τόσο οι πωλητές όσο και οι πελάτες είναι υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτικές μάσκες. Εκεί λοιπόν επεβλήθησαν επτά πρόστιμα σε αντίστοιχο αριθμό παραβατών. Το ένα αφορούσε σε μη χρήση μάσκας από πωλητή και τα έξι από καταναλωτές.

Παράλληλα, την ίδια μέρα διενεργήθηκαν έλεγχοι τόσο στην αγορά του Αιγίου και σε κατά τόπους καταστήματα, όσο και σε χώρους υγειονομικούς ενδιαφέροντος, καταστήματα εστίασης και αναψυχής. Βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις εκ των οποίων η μία αφορούσε πελάτη και οι δύο υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για μη χρήση μάσκας ανέρχεται σε 150 ευρώ, βαραίνει αυτόν που δεν την φοράει και εξοφλείται στα ΕΛΤΑ. Σε περίπτωση δε που παρέλθουν δύο μήνες το πρόστιμο μεταβιβάζεται στην Εφορία.

Η συντριπτική πλειοψηφία έχει συμμορφωθεί

Ερωτηθείς από τo protionline.gr σχετικά με τους ελέγχους, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Βασίλης Ροδόπουλος, τόνισε πως είναι καθημερινοί και δεν εστιάζουν κάπου αλλά διενεργούνται σε όλο το μήκος και πλάτος της Αιγιάλειας σε κάθε επαγγελματικό χώρο ή χώρο συνάθροισης πολιτών. Παρατήρησε ωστόσο ότι εν αντιθέσει με άλλες περιοχές, όπως φανερώνουν τα στοιχεία που γίνονται γνωστά, κάτοικοι και επισκέπτες της Αιγιάλειας παρουσιάζουν εντυπωσιακή διάθεση συμμόρφωσης αφού οι παραβάσεις που βεβαιώνονται είναι πλέον πολύ λίγες σε καθημερινή βάση.

Η χρήση μάσκας, όπως φαίνεται, έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και υιοθετείται είτε για την αποφυγή του προστίμου είτε για την προστασία από τη διασπορά του covid.

Να σημειωθεί ότι ελέγχους διενεργεί και το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου αλλά μόνο στον θαλάσσιο χώρο των ορίων που καλύπτει. Εν προκειμένω, όπως ενημέρωσε τo protionline.gr ο διοικητής Μιχάλης Κωστάκης, και επειδή δεν υπάρχουν άλλα δρομολογημένα πλοία, έλεγχοι πραγματοποιούνται στο ημερόπλοιο που εκτελεί δρομολόγια προς τα Τριζόνια, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr