background img
banner
banner

Αλίκη Τσούτση: Τα κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΔΩΡΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΜΑΡΩΝ

Η Αλίκη Τσούτση συμπληρώνει τρία χρόνια συνεργασίας με τον Αχιλλέα Καμαρών. Αποτελεί ένα αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι στα πεδία δράσης που έχει αναλάβει στην ομάδα των Καμαρών και πέρα απ’ αυτά.

Γεννημένη τον Απρίλη του 1969, δημιουργική πάντα, ευρηματική και με ιδιαίτερο ταλέντο στην τέχνη και την διακόσμηση, παίρνει πρωτοβουλίες για την ομάδα, στις κοινωνικές δραστηριότητες του Αχιλλέα και την κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής μάλιστα με δική της πρωτοβουλία εξασφαλίστηκε η δωρεά του υγειονομικού υλικού από τον Αχιλλέα στο Νοσοκομείο Αιγίου.
Στον επαγγελματικό τομέα, παρέχει τις νοσηλευτικές υπηρεσίες της στον Ογκολογικό Ξενώνα «Η Ελπίδα», αλλά η ανήσυχη φύση της δημιουργεί ένα βαρύ πρόγραμμα, που έχει να κάνει με την οικογένεια, τις κατασκευές της, την ομάδα των Καμαρών.

Αλίκη συγχαρητήρια για την πολύτιμη προσφορά σου σε κάθε σου ασχολία. Μίλησέ μας για την οικογένειά σου, πως ξεκίνησες συνεργασία με τον Αχιλλέα, ποια ήταν τα βασικά σου κίνητρα, ποια είναι ακριβώς η προσφορά σου στην ομάδα.

Η καταγωγή μου είναι από τον Ωρωπό Πρεβέζης. Γνωρίστηκα με το σύζυγό μου στη Νοσηλευτική σχολή, είμαστε παντρεμένοι 26 χρόνια, έχουμε τρία υπέροχα παιδιά, δύο κόρες και ένα γιο. Δύσκολα χρόνια… μα όταν θέλεις μπορείς να τα καταφέρεις. Διορίστηκα στην Αθήνα ως νοσηλεύτρια το 2006 στη μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 ΑΝΩ. Το 2011 με απόσπαση ήρθα στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και από το 2014 εργάζομαι στο Ίδρυμα Ογκολογικών Ασθενών “Η ΕΛΠΙΔΑ” θαρρώ πώς οι ιδιαίτεροι χώροι όπου εργάστηκα με έχουν κάνει αρκετά ευαίσθητη και πολύ καλύτερο άνθρωπο. Η προσφορά δεν είναι αγγαρεία αλλά υποχρέωση προς το συνάνθρωπο. Ολοι μας μπορούμε να προσφέρουμε, άλλοι λίγο άλλοι πολύ, αρκεί να το θέλουμε. Πριν τρία χρόνια με πλησίασε ο πρόεδρος Ανδρέας Νιγιάννης που είναι οικογενειακός μας φίλος και ζήτησε από το σύζυγό μου και μένα λόγω της ειδικότητας μας ως Νοσηλευτές να πλαισιώσουμε το ιατρικό τιμ της ομάδας, αναλαμβάνοντας τις ακαδημίες τις οποίες το Δ.Σ. ήθελε να αναβαθμίσει. Ο σύζυγός μου δεν ήταν εφικτό να συμμετέχει λόγω του κυλιόμενου ωραρίου της υπηρεσίας του και έτσι αποφάσισα να το κάνω εγώ. Παρόλο που ο χώρος του ποδόσφαιρου μου ήταν τελείως άγνωστος. Μου αρέσει να βάζω στη ζωή μου καινούργιες δραστηριότητες όλο αυτό ήταν ένα κίνητρο για μένα. Ξεκίνησα ως νοσηλεύτρια στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, επιβλέποντας σε προπονήσεις και αγώνες πάνω από 50 παιδιά κάτι που δεν άργησε να με δειλιάσει περισσότερο. Στην πορεία το Δ.Σ. μου ανέθεσε τη γενική επίβλεψη των ακαδημιών (δημόσιες σχέσεις, ταμείο, κ.τ.λ.).

Το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα στις αρχαιρεσίες του Αχιλλέα, σε τοποθέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο. Πως αισθάνθηκες γι’ αυτή του την επιτυχία, αν σε φοβίζει μια ακόμα υποχρέωση που επωμίζεσαι.

Η γενική συνέλευση του Ιούνιου ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα .Η συμμετοχή των μελών όπως και η εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου τοποθετώντας με στην τρίτη θέση με την ψήφο τους μου έδωσε ικανοποίηση. Χάρηκα πάρα πολύ που συμμετέχω στο Δ.Σ. από τη θέση του β΄ αντιπροέδρου με αρμοδιότητα στις Ακαδημίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να με γεμίζει με μεγαλύτερες ευθύνες πρώτα στα παιδιά και μετά στους γονείς. Δεν με φοβίζει τίποτα γιατί ξέρω μέχρι που μπορώ να φτάσω.

Διαθέτεις μια ατελείωτη γκάμα κατασκευών. Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με κατασκευές, διακοσμήσεις;

Η επαφή μου με την τέχνη των κατασκευών άρχισε με τη βάφτιση της μικρής μου κόρης Λυδίας, που ανέλαβα εξ ολοκλήρου τη διακόσμηση . Από μπομπονιέρες, στολισμό εκκλησίας, στολισμό εξωτερικού χώρου του σπιτιού, τραπεζιού και γλυκισμάτων. Εκεί κατάλαβα πως ο κόσμος της τέχνης με κατέκτησε. Μετά μπήκα με γρήγορους ρυθμούς στα γούρια, τις εικόνες τη διακόσμηση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σπιτιών, καταστημάτων και κάθε είδους κατασκευής. Αυτοδίδακτη προσπαθώ να ανεβάσω σε άλλο επίπεδο την τέχνη. Τελειοποιώ το θέμα στο μυαλό μου και μετά στην πράξη. Τα αποτελέσματα και οι κριτικές με κάνουν όλο και καλύτερη. Λένε πως τα γονίδια παίζουν κάποιο ρόλο, ίσως ποιος ξέρει… Η κυρία Κρίστι Κρανά που κατέκτησε τον χώρο του Ελληνικού μόντελινγκ είναι θεία μου.  Ακόμα είμαι πτυχιούχος ονυχοπλαστικής και μανικιουρίστα, ασχολούμαι επαγγελματικά .

Γνωρίζουμε ότι είναι πολλές οι ιδέες και οι πρωτοβουλίες σου σε κοινωνικές προσφορές, μέσα από την ομάδα του Αχιλλέα. Ποια η ανταπόκριση του ΔΣ στις προτάσεις σου; Ποιο είναι το προσωπικό σου κίνητρο;

Στον άγνωστο για μένα χώρο του ποδόσφαιρου, ο πρόεδρος με τα μέλη του Δ.Σ. σύντομα διέκριναν ότι μπορούσα να αναπτύξω και άλλες θεματικές ενότητες κοινωνικού χαρακτήρα μέσα από το Σύλλογο. Με εμπιστεύτηκαν να υλοποιήσω τις ιδέες μου, πάντα σε συνεννόηση μαζί τους.

Κίνητρο είναι η επιθυμία να κάνουμε πράξη. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, έχεις ισχυρό εσωτερικό κίνητρο το οποίο δεν χάνει ποτέ την αξία του, γιατί προέρχεται από μέσα σου, είναι πηγαίο με κάτι δικό σου, το φαντάζεσαι, με σεβασμό και αφοσίωση του δίνεις σάρκα και οστά. Όπως κάνει ένας ζωγράφος ή ένας γλύπτης.
Το επί πλέον κίνητρο στον Αχιλλέα, είναι να παροτρύνουμε τα παιδιά να ξεφύγουν από το ίντερνετ, τους υπολογιστές, τον καναπέ, τα κινητά. Γενικότερα να επικοινωνούν προσωπικά με τους φίλους μέσα από τις δραστηριότητες.

Μίλησέ μας για την πρόσφατη προσφορά υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο Αιγίου.

Ήταν μια δική μου ιδέα που προήλθε ύστερα από ένα θέμα υγείας που με καθήλωσε δυόμισι μήνες στο κρεβάτι. Εξέφρασα την σκέψη μου αρχικά στον Πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ. που την αποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και με παρότρυναν να την κάνω πράξη το συντομότερο, ανεξάρτητα από το κόστος. Χρειάστηκαν περίπου 20 ημέρες για να βρεθεί το υγειονομικό υλικό, μέσω προσωπικών γνωριμιών. Ήμασταν έτοιμοι από τη μεγάλη εβδομάδα, όμως η γραφειοκρατία μας έφερε αρκετά πίσω με αποτέλεσμα να φτάσουν στον προορισμό τους τέλος Ιουλίου. Δυστυχώς και τώρα όμως είναι πολύ επίκαιρο. Από όσο γνωρίζω ο μικρός μας Αθλητικός Σύλλογος είναι πρωτοπόρος με αυτή την προσφορά πανελλαδικά.

Παράλληλη οι Ακαδημίες σας έχουν ξεκινήσει μια συνεργασία με το ΚΔΑΠ, ανάλυσέ μας σχετικά.

Τέλος Μαΐου μεγάλο ιδιωτικό ΚΔΑΠ επισημαίνοντας την σωστή και υγιή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του Συλλόγου μας, μας πρότεινε να συνεργαστούμε. Με δεδομένη την αγάπη προς τα μικρά παιδιά της περιοχής μας θελήσαμε να ανεβάσουμε τον πήχη στην κορυφή. Έτσι θα αποφορτίσουμε τις οικογένειες από το οικονομικό κομμάτι των παιδιών που θα κάνουν την εγγραφή τους. Επικοινωνώντας με πολλούς γονείς, ακόμα και παιδιών που δεν έκαναν ποδόσφαιρο προχωρήσαμε σ’ αυτή τη συνεργασία αναμένοντας στο μέλλον τα θετικά αποτελέσματα της.

Έχουν δρομολογηθεί κάποιες άλλες δράσεις του Αχιλλέα Καμαρών;

Το νέο Δ.Σ. έχει αποφασίσει να διευρύνει τις δραστηριότητες του συλλόγου σε πολλούς τομείς πέρα από το ποδόσφαιρο. Ήδη έχουμε επέλθει σε συμφωνία συνεργασίας με την κυρία Γκίλα Κωνσταντίνα η οποία θα διδάσκει latin, zumba, hip hop σε παιδιά και μεγάλους. Οι εγγραφές άρχισαν και τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Θα ακολουθήσουν και άλλες δραστηριότητες που θα ανακοινωθούν σύντομα. Επίσης θέλω να τονίσω ότι με τη συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυση του αθλητικού συλλόγου Αχιλλέας Καμαρών το 2021, επιτρέποντας πάντα του κορωνοιού, θα γίνουν εορταστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Με ατελείωτες δραστηριότητες και αντοχές, μέχρι που θα φτάσεις; Εχεις βάλει κάποιους συγκεκριμένους στόχους; Θέλεις να ευχηθείς και να προτείνεις κάτι για την περιοχή των Καμαρών και την ομάδα του Αχιλλέα;

Αν και είμαι 51 ετών νιώθω πως ακόμη είμαι στο στάδιο μιας έφηβης που μόλις ξεκίνησε. Σίγουρα έχω κάνει κάποια πράγματα που μπορεί να θεωρούνται πολλά, όμως εγώ είμαι αποφασισμένη να το πάω πολύ μακριά. Προσωπικά πιστεύω πως αυτός ο τόπος έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, ακόμα και τουριστικής, απλά χρειάζεται να σηκωθούμε από τον καναπέ όλοι μας, βάζοντας ο καθένας το λιθαράκι του για να προχωρήσουμε με άλματα, προς αυτό που αξίζει ο τόπος. Οσο για τον Αχιλλέα Καμαρών θεωρώ πως είναι το μεγαλύτερο και ιστορικότερο ερασιτεχνικό σωματείο της περιοχής και εύχομαι πάντα με τη συμμετοχή του κόσμου να τον δούμε σύντομα σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Θέλω να ευχαριστήσω την πάντα φιλόξενη εφημερίδα σας για εμένα προσωπικά και για το σύλλογο μας, να σας συγχαρώ για το δημοσιογραφικό σας έργο που μας κρατάει πάντα στην επικαιρότητα. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου, για την στήριξη σε όλο αυτό που κάνω. Επίσης στον πρόεδρο και το Δ.Σ. Αχιλλέα Καμαρών για την τιμή και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου, αλλά και στο ιδιωτικό ΚΔΑΠ που και αυτό με πίστεψε από την πρώτη στιγμή εύχομαι να έχουμε μία άψογη συνεργασία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr