background img
banner
banner

Απειλούνται πυρόπληκτες επιχειρήσεις λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ανάστατοι οι έμποροι της περιοχής καθώς απειλούνται επιχειρήσεις που έχουν λάβει πυρόπληκτα δάνεια σε λουκέτο, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων. Την αγωνία του εμπορικού κόσμου της περιοχής μεταφέρει με έγγραφό του προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας.

Όπως τονίζει, ΄΄δεν έφτανε το κλείσιμο των τριών μηνών, τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που έχουν μειώσει σύμφωνα με τις στατιστικές το τζίρο των καταστημάτων σε ποσοστό περισσότερο του 50% και την κρίση της τελευταίας δεκαετίας, χτύπησαν εχθές και την πόρτα των συναδέλφων τα τελεσίγραφα από την ΔΟΥ για αποπληρωμή των πυρόπληκτων δανείων των γνωστών “πυροδανείων”.

Τα οποία στάθηκαν και η αφορμή για τον αποκλεισμό της πλειοψηφίας των επιχειρηματιών από τη δυνατότητα λήψης δανείων στο πλαίσιο του νέου προγράμματος στήριξης που είχε εξαγγείλει το Υπουργείο Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, στις επιχειρήσεις΄΄.

΄΄Ως Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας που βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συναδέλφων Εμπόρων ζητάμε άμεσα από την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο νομοθετικής παρέμβασης έτσι ώστε τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν στην υλοποίηση κυβερνητικών δράσεων ή δυνατόν οριζόντια λύση, για να προχωρήσουν σε τελικές ρυθμίσεις οι επαγγελματίες. Οι οποίοι δεν περιμένουν να τους χαριστεί τίποτα.

Αγωνιούν όμως για την τύχη των περιουσιών τους, καθώς αν δεν υπάρξει τελική ρύθμιση δε θα μπορέσουν αντιστοίχως να αποπληρώσουν τα δάνεια τους με ό,τι συνεπάγεται αυτό΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr