background img
banner
banner

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ: Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών

ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ – ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ – ΜΑΤΑΙΩΣΕ Ο ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ

Όλο και λιγοστεύουν οι πιθανότητες για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, θέμα που έχει έντονα αρχίσει να απασχολεί και να τρομάζει τις διοικήσεις των σωματείων της Γ΄ Εθνικής.
Οι αρμόδιες αρχές επικαλούμενες τον φόβο της πανδημίας, σφραγίζουν έτσι για τα καλά την εκβολή μιας αστείρευτης πηγής εσόδων, που διαμόρφωνε σε μεγάλο βαθμό στο απαραίτητο μπάτζετ της εκάστοτε αγωνιστικής σεζόν.

Πάμε λοιπόν για να παίξουμε ένα θεαματικό άθλημα, από το οποίο θα λείπουν τα μάτια των φιλάθλων, οι ιαχές, το χειροκρότημα, η εμψύχωση των αγωνιζόμενων. Να διεξάγονται οι αγώνες στο …σκοτάδι, της απεραντοσύνης ανοιχτών χώρων και στρεμμάτων, όταν την ίδια ώρα θα είναι εφικτή η πρόσβαση για το κοινό σε κλειστές αίθουσες.

Τέτοιο πρωτάθλημα στα σίγουρα κανείς δεν το θέλει. Αυτή είναι και η άποψη των μελών της «μελανόλευκης» διοίκησης, που εκφράζουν βαθύτατα τον προβληματισμό τους για την απουσία των φιλάθλων, αναρωτώμενοι αν αξίζει να …μπει η να μην …μπει κανείς σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα.

Το τελευταίο που απομένει, είναι να περιμένουμε μια …ορθή επανάληψη και κάποια διαφορετική πρόταση από τους αρμόδιους, διαφορετικά οδηγούμεθα σε παιχνίδια άχρωμα, άγευστα και …αόρατα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το ΔΣ του Παναιγιάλειου

«Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στις τάξεις του Συλλόγου μας η απόφαση των αρμοδίων αρχών για διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας χωρίς την παρουσία φιλάθλων, λόγο πανδημίας. Μια απόφαση που αποτελεί “ταφόπλακα” στον οικονομικό σχεδιασμό όχι μόνο της δικής μας ομάδας αλλά και όλων των ερασιτεχνικών Σωματείων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Είναι γνωστό ότι όσοι εμπλέκονται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι στην πλειονότητά τους άνθρωποι της καθημερινότητας και σίγουρα δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες εφοπλιστών και βιομηχάνων. Το μεγαλύτερο μέρος του οικονομικού προγραμματισμού των ομάδων τους προέρχεται από τα εισιτήρια των αγώνων αλλά και τους χορηγούς τους, οι οποίοι μάλλον απίθανο θα είναι να θέλουν να διαφημιστούν σε άδεια γήπεδα.

Ερωτήματα για το πως θα καλυφθούν οι αμοιβές των διαιτητών των μετακινήσεων και των ξενοδοχείων καθώς και των καθημερινών εξόδων όπως υλικού, γιατρών, φυσιοθεραπευτών, εξετάσεων, αλλά και δελτίων, παραβόλων κ.α. μάλλον μένουν αναπάντητα. Παράλληλα τίθεται και κοινωνικό ζήτημα αφού το ποδόσφαιρο πέρα από το πιο δημοφιλές άθλημα είναι και ένα δημόσιο θέαμα. Φανταστείτε μια θεατρική παράσταση χωρίς θεατές η μια ταινία σ‘ έναν άδειο κινηματογράφο. Ποιο το νόημα της διεξαγωγής τους; Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την διαφορά μιας γεμάτης παραλίας, πλατείας, ενός γεμάτου καταστήματος, ενός λεωφορείου, πλοίου, αεροπλάνου με πάνω από το μισό της χωρητικότητας τους να ταξιδεύουν, οι σχολικές αίθουσες σε λίγες μέρες να γεμίζουν και να μην μπορούν, έστω σε ποσόστωση βάση της χωρητικότητας των γηπέδων και με τα απαιτούμενα μέτρα, να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι (γονείς, συγγενείς, φίλοι) την αγαπημένη τους ομάδα σε έναν ανοιχτό χώρο κάποιων στρεμμάτων!

Τελικά εφόσον το πρόβλημα με την πανδημία είναι τόσο μεγάλο, ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε ακόμη και την αναβολή της έναρξης των πρωταθλημάτων η και της ματαίωσης αυτών. Μην ξεχνάμε ότι ακόμη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν για ένα έτος, ποσό μάλλον οι δικές μας διοργανώσεις που ούτε επιχορηγήσεις ούτε καν τηλεοπτική κάλυψη και δικαιώματα έχουν.
Σαν Σύλλογος συντασσόμαστε με απόψεις αρκετών παραγόντων και ομάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τελευταία και ευελπιστούμε σε μια ευρύτερη συνεννόηση ώστε να συζητηθούν ιδέες και προτάσεις για την εξεύρεση λύσεων. Επίσης κάνουμε έκκληση στις αρμόδιες αρχές να δουν με πραγματικό ενδιαφέρον το σοβαρό αυτό ζήτημα γιατί σίγουρα οι περισσότερες ομάδες αν όχι όλες, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα όχι μόνο στην συμμετοχή τους αλλά ακόμη και στην ίδια τους την ύπαρξη.
Με την ελπίδα να εισακουστούν οι προτάσεις μας.»

Δεν έρχεται Κυριακή στο Στάδιο ο Πέλοψ Κιάτου

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε τελικά το προγραμματισμένο για τις 30 Αυγούστου φιλικό, ανάμεσα σε Παναιγιάλειο και Πέλοπα Κιάτου.
Κατ’ αρχάς είχε συμφωνηθεί η διεξαγωγή του φιλικού αγώνα στο γήπεδο Κιάτου, κάτι το οποίο στη συνέχεια απέκλεισαν οι άνθρωποι του Πέλοπα, επικαλούμενοι κάποιο πρόβλημα με τον αγωνιστικό χώρο.

Δέχθηκαν στη συνέχεια να φιλοξενηθούν στο Αίγιο και να παίξουν στο Δημοτικό Στάδιο με τον Παναιγιάλειο, κάτι που δυστυχώς ίσχυε μέχρι χθες Τετάρτη, αφού και ανακάλεσαν και αυτή τη συμφωνία, με τη δικαιολογία ότι δεν …μαζεύονται.

Φιλικό με την Βάρδα το Σάββατο στο Στάδιο 18:00

Πλέον στον Παναιγιάλειο μην έχοντας να κάνουν κάτι διαφορετικό, έσπευσαν σε αναζήτηση νέου φιλικού, για να βρουν πρόσβαση με τον ΠΑΟ Βάρδας. Ομάδα που θα βρεθεί αντίπαλη και στο πρωτάθλημα, συμμετέχοντας στον ίδιο όμιλο με τον Παναιγιάλειο. Η έναρξη της φιλικής συνάντησης προγραμματίστηκε για τις 6:00 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr