background img
banner
banner

Διακόσια χρόνια… προκλήσεων για τον Ελληνισμό

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ- ΑΦΥΠΝΙΣΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ «ΑΡΔΗΝ» ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ «ΕΙΣΑΓΩΓΗ»

Χρήσιμα στοιχεία που αφορούν την Επανάσταση του 1821 και γενικότερα τις ελληνοτουρκικές διενέξεις εξήχθησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έλαβε χώρα το Σάββατο 29/8 το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς».

Ατμοσφαιρικό, συγκινητικό, μεστό και ουσιώδες το καλλιτεχνικό δρώμενο στην αρχή της εκδήλωση που καθήλωσε το κοινό. Διοργανωτής της εκδήλωσης, που διήρκεσε συνολικά δυόμιση ώρες, ήταν το Κίνημα Άρδην και θέμα της τα «Διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Προκλήσεις για τον ελληνισμό». Μίλησαν οι Σάββας Καλεντερίδης γεωπολιτικός αναλυτής, Γιώργος Καραμπελιάς συγγραφέας, Βασίλης Κωνσταντινόπουλος καθηγητής Πανεπιστημίου, Βάνα Μπεντεβή πρόεδρος Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας (ΙΛΕΑ). Συντονιστής ήταν ο Αντώνης Σπυρόπουλος, υπεύθυνος στη Microlab Αιγίου και υπεύθυνος της Άρδην στην Αχαΐα κάνοντας στην εισαγωγή του μία παρουσίαση της δράσης του.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, η καλλιτεχνική εταιρεία ΕιΣαγωγή, με κείμενα που επιμελήθηκαν οι Κώστας Κλάγκος και Αθηνά Σκανδάμη, απέδωσε το καλλιτεχνικό δρώμενο: «Πάλε με χρόνια με καιρούς…» παρουσιάζοντας ιστορικά στοιχεία για την Άλωση με έναν ιδιαίτερο τρόπο και ταυτόχρονα σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους θεατές.

Παραμύθι, θρήνος, μουσική και ποίηση απέδωσαν μοναδικά την κορυφαία στιγμή στην πολύχρονη ιστορία της Κωνσταντινούπολης, με αφορμή τον επίσημο εορτασμό των 200 χρόνων από την παλιγγενεσία του Έθνους. «Η Πόλις εάλω. Αλίμονο αν την αφήσουμε να αλωθεί εντός μας», είπε με η «παραμυθού» λίγο πριν η αλυσοδεμένη γυναίκα κάνει την εμφάνισή της στη σκηνή, αποτυπώνοντας το μέγεθος του θρήνου για την απώλειας της Βασιλεύουσας. Η σκηνοθετική καθοδήγηση ανήκε στον Κώστα Κλάγκο. Παραμυθού ήταν η Αθηνά Σκανδάμη και Γυναίκα η Ελένη Κλάγκου. Σε όλους τους συντελεστές αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr