background img
banner
banner

Ενημέρωση σε ντόπιους και παραθεριστές για τα απορρίμματα

ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Οι σύλλογοι περιβάλλοντος της Ανατολικής Αιγιάλειας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας και τους προέδρους των κοινοτήτων Συλίβαινας και Ακράτας, το Σαββατοκύριακο πραγματοποίησαν ενημέρωση τους παραθεριστές αλλά και τους ντόπιους κατοίκους για την διαχείριση των απορριμμάτων.

΄΄Συζητήσαμε μαζί τους, ακούσαμε τους προβληματισμούς τους και συμφωνήσαμε, τώρα που ο πληθυσμός του τόπου μας πολλαπλασιάζεται, να προσπαθήσουμε όλοι να τον κρατήσουμε όσο γίνεται καθαρό΄΄, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, προσθέτοντας: ΄΄Για διευκόλυνση μάλιστα, τοποθετήσαμε αυτοκόλλητες ταινίες στους μπλε κάδους που είναι για ανακύκλωση, γιατί δεν είναι όλοι γι αυτό τον σκοπό΄΄.

Γραπτές υποδείξεις στους κάδους

Συνοψίζοντας λοιπόν, αναφέρουν: ΄΄Βάζουμε ανακυκλώσιμα υλικά στα πράσινα σημεία που βρίσκονται στην πλατεία της Συλίβαινας, στο σχολείο της Αιγειρας και στην πλατεία πάνω από την παλιά εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Στην Ακράτα, στην αποθήκη του συναιτερισμού. Επίσης ανακυκλώσιμα βάζουμε στους μπλε κάδους που γράφουν «ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ».

Η ανακύκλωση μαζεύεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Ρίχνουμε τα ανακυκλώσιμα χύμα μέσα στους κάδους, όχι μέσα σε σακούλες. Τις αδειάζουμε. Για τα ογκώδη απορρίμματα, παρακαλείστε να μην τα βγάζετε στο πεζοδρόμιο. Η συλλογή τους γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο. Τα υπόλοιπα σκουπίδια μπαίνουν μέσα στους κάδους, δεμένα σε σακούλες μαύρες. Σας ευχόμαστε καλή διαμονή στον τόπο μας και είμαστε σίγουροι ότι τον αγαπάτε και τον φροντίζετε το ίδιο με μας, τους μόνιμους κατοίκους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr