background img
banner
banner

Ζητά επιπλέον στοιχεία για τα μάρμαρα

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Απάντηση από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας έλαβε ο Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας μετά την καταγγελία του ότι εξαιτίας των εργασιών της ανάπλασης απωλέσθηκαν λαξευμένες πέτρες ιστορικής σημασίας από κράσπεδα. Το θέμα είχε συζητηθεί εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας με τους εκπροσώπους του δήμου να προαναγγέλλουν τη διεξαγωγή Ε.Δ.Ε.

fbt

΄΄Μας ζητήθηκε να υποδείξουμε τα σημεία εκείνα από τα οποία έχουν απολεστεί τα μάρμαρα και βάσει μαρτυριών που υπάρχουν θα το πράξουμε.
Εμείς δεν έχουμε στόχο την επιβολή κυρώσεων. Αυτό που ζητήσαμε είναι να αξιολογήσουν τα μάρμαρα αυτά με βάση την ιστορικότητά τους και εάν αξίζουν να τοποθετηθούν στο αρχαιολογικό μουσείο. Είναι η κληρονομιά μας και οφείλουμε να τα διασώσουμε΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος, επαναλαμβάνοντας πως ο δήμος οφείλει να κάνει καταμέτρηση και να δει πόσα φυλάσσονται σε αντιστοιχία με πόσα έχουν αντικατασταθεί στα σημεία των αναπλάσεων. ΄΄Ζητούμε από τον δήμο να διαφυλάξει την δημοτική περιουσία και να αναλάβει τις ευθύνες του΄΄, πρόσθεσε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr