background img
banner
banner

Η ώρα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου Αιγίου!

ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΚΛ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ

Σε αξιοποίηση της δυναμικής που προσφέρει η ακίνητη περιουσία του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Οργανική Μονάδα Αιγίου) προχωρά η διοίκησή του προς όφελος των υπηρεσιών Υγείας που παρέχει. Μετά τη μέριμνα για συντήρηση μηχανολογικού εξοπλισμού, ανακαινίσεις – διαμορφώσεις χώρων και προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, έρχεται η ορθολογική χρήση ακινήτων που επί δεκαετίες παραμένουν αναξιοποίητα και «μαραζώνουν» στον χρόνο…

Η αρχή φαίνεται πως γίνεται με την αξιοποίηση του διώροφου κτιρίου που βρίσκεται στο πιο κεντρικό ίσως σημείο του Αιγίου με την αξία του να υπολογίζεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για το κτίσμα στη συμβολή των οδών Κλ. Οικονόμου και Ερμού απέναντι από την Εθνική Τράπεζα, το οποίο παραμένει εγκαταλελειμμένο και ετοιμόρροπο για πολλά χρόνια. Με πρόσοψη 9 μέτρα από την οδό Ερμού και 13 από την Κλ. Οικονόμου, πρώτο μέλημα και στόχος της διοίκησης του Νοσοκομείου, όπως αναφέρουν τα μέλη της, είναι ΄΄η αρχιτεκτονική παρέμβαση στο κτίριο, θα συμβάλλει στην αισθητική ανάδειξη της φυσιογνωμίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης΄΄. Σημειώνεται ότι η στέγη του κτιρίου κρίνεται επικίνδυνη καθώς υπάρχει ετοιμόρροπο κομμάτι της, ενώ επιχρίσματα (σοβάδες) φεύγουν με κίνδυνο να πέσουν πάνω σε ανυποψίαστους περαστικούς. Εδώ και πολλά χρόνια το κτίσμα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, με την στέγη να έχει σπασμένα κεραμίδια και να μπαίνει νερό μέσα στο κτίριο…

Όσο για τη χρήση του κτιρίου 130τ.μ. περίπου, εφόσον επισκευαστεί θα μπορούσε να είναι εμπορικό κατάστημα στο ισόγειο, όπως ήταν και παλιότερα, υπηρεσία και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ενδιαφέρον Ελληνοκαναδού για ξενοδοχείο στην πρώην κλινική Καλαμπόκα

Ένα άλλο μεγάλο «στοίχημα» για τη διοίκηση του Νοσοκομείου είναι η αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην κλινικής Καλαμπόκα στην οδό 1η Μάη στο Αίγιο, σε ένα από τα καλύτερα σημεία της πόλης με πανοραμική θέα. Αυτοί οι δύο παράγοντες φαίνεται πως ελήφθησαν υπόψη από Ελληνοκαναδό επιχειρηματία που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τη δημιουργία ξενοδοχείου στο σημείο, ενδεχόμενο που θα δώσει προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή. Ενδιαφέρον επίσης έδειξε πριν τo lockdown, διαγνωστικό κέντρο των Αθηνών για χρήση δύο ορόφων του κτιρίου.

Η πρώην κλινική Καλαμπόκα, ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου, είναι ένα πολυλειτουργικό οίκημα στο καλύτερο σημείο της πόλης, ωστόσο μετά τη στήριξή του από τα μικροπροβλήματα που του δημιούργησε ο σεισμός του 1995 έχει… αφεθεί στην τύχη του. Οποιαδήποτε σκέψη για χρήση του στο παρελθόν απέτυχε, με πιο πρόσφατη το 2015 τη συζήτηση για την εξυπηρέτηση αναγκών του Ειδικού Σχολείου Αιγίου, που δεν προχώρησε καθώς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Όπως και να έχει, η αξιοποίησή του να μπορούσε να αποφέρει ένα σημαντικό όφελος για την 6η ΥΠε με σκοπό την ενίσχυση του Νοσοκομείου Αιγίου και κατ’ επέκταση την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η διοίκηση να δημοπρατήσει τη χρήση του, οπότε θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες που υπολείπονται, προκειμένου το κτίριο να καταστεί λειτουργικό, οικονομικά παραγωγικό και αισθητικά όμορφο, συμπληρώνοντας την περιοχή που βρίσκεται το «μπαλκόνι» του Κορινθιακού.

Κι άλλα ακίνητα είτε μισθωμένα είτε ανεκμετάλλευτα

Στην ιδιοκτησία του Νοσοκομείου ανήκουν και δύο μεγάλα κεντρικά πάρκινγκ στο Αίγιο, απ’ όπου λαμβάνει μισθώματα. Πρόκειται για το πάρκινγκ της οδού Ταξιαρχών καθώς και αυτό της οδού Παναγιωτοπούλων και Χιλιάρχου Ορεινού. Ακόμη, διαθέτει διάσπαρτα οικόπεδα αλλά και λιοστάσια σε ολόκληρη την Αιγιαλεία, κάποια από τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr