background img
banner
banner

Κομμουνιστές κατηγορούν τον δήμο για το κατέβασμα των αφισών του Φεστιβάλ της ΚΝΕ

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ» ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Εσκεμμένο κατέβασμα των αφισών που αναγγέλλουν το 46ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, καταγγέλλει το Τ.Σ. Αχαΐας της ΚΝΕ, κατηγορώντας τον δήμο Αιγιαλείας ότι… δίνει εξετάσεις στους εργοδότες της περιοχής με τις κινήσεις του και προσπαθεί να φιμώσει τους κομμουνιστές! Την ίδια στιγμή, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας ξεκαθαρίζει πως ναι μεν τηρείται μία πιο ελαστική στάση σε ό,τι αφορά την αφισοκόλληση λόγω covid, όμως η Κ.Ν.Ε. το… παράκανε…

«Η δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αιγιαλείας σήκωσε τα μανίκια… για να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του τόπου. Φυσικά δεν αναφερόμαστε στην ανεργία, στη φτώχεια, στα προβλήματα των νέων εργαζόμενων, των αγροτών, και των εμπόρων της Αιγιάλειας. Η δημοτική αρχή δίνει εξετάσεις στους εργοδότες της περιοχής μας με τις κινήσεις της – κατεβάζοντας τις αφίσες για το επικείμενο 46ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πόλη μας – προσπαθώντας να φιμώσει τους νέους κομμουνιστές που δίνουν τη μάχη του Φεστιβάλ. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δε θα κουραστούμε να προβάλλουμε τις θέσεις και τις εκδηλώσεις μας», αναφέρει στην καταγγελία της η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

Επίσης, επισημαίνει πως ΄΄στόχος τους είναι η επιβολή σιγής νεκροταφείου σε μια περίοδο που τα λαϊκά εργατικά στρώματα δέχονται επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ ως συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικές που ήδη υλοποιεί η διοίκηση του δήμου΄΄. Και καταλήγει: ΄΄Ματαιοπονεί η δημοτική αρχή, εάν περνάει από το μυαλό της ότι θα περιορίσει αυτή την προσπάθεια που κάθε χρόνο έχει επιτυχία. Τους ενημερώνουμε για να μην κουράζονται άδικα… ότι σε όποιον και να δίνουν εξετάσεις, οι σχεδιασμοί τους θα πέσουν στο κενό. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29/8 στην πλ. Ποσειδωνίας (πλησίον Τουριστικού)΄΄.

Ελαστικοί φέτος αλλά μέχρι ενός ορίου…

Ερωτηθείς από τo protionline.gr για το θέμα, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος τόνισε πως ΄΄φέτος, λόγω των γνωστών προβλημάτων που δημιουργεί ο covid, της αναβολής και ακύρωσης εκδηλώσεων, δεν έχουμε επιβάλει κάποιο πρόστιμο για την αφισοκόλληση. Όμως, στην προκειμένη περίπτωση, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε. κυριολεκτικά το… παράκαναν αφού έχουν γεμίσει όλη την Αιγιάλεια, απ’ άκρη σ’ άκρη, με αφίσες. Αρκούσε μία βόλτα για να διαπιστώσει κανείς ότι με μεγάλη δυσκολία θα έβρισκε κενή κολόνα δίχως την αφίσα της Κ.Ν.Ε. Αυτές, στο πέρασμά τους οι οδοκαθαριστές τις κατεβάζουν όπως κάνουν άλλωστε με όλες τις αφίσες. Άρα δεν πρόκειται για σκοπιμότητα και στοχευμένο κατέβασμα των δικών τους αφισών΄΄.
Ο κ. Καραΐσκος παρατήρησε ακόμη πως πολλοί διοργανωτές αναλαμβάνουν να κατεβάσουν τις αφίσες τους γνωρίζοντας τι προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας. ΄΄Το γεγονός ότι φέτος λόγω της κατάστασης, δεν επιβάλουμε πρόστιμα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει αυθαιρεσία. Προσπαθούμε, ακόμη και με αυτές τις συνθήκες, να επικρατεί μία τάξη΄΄, επισήμανε ο αντιδήμαρχος, διευκρινίζοντας πως το θέμα δεν είναι πολιτικό. ΄΄Σέβομαι όλους τους πολιτικούς χώρους και αναγνωρίζω πως στην προκειμένη περίπτωση οι άνθρωποι αυτοί έχουν μία δική τους φιλοσοφία. Δεν θα είχα κανένα πολιτικό όφελος να δώσω εντολή να κατέβουν μόνο οι δικές τους αφίσες. Όμως δεν γίνεται από τη μία να μιλούν για προστασία του περιβάλλοντος και από την άλλη να το ρυπαίνουν με αφίσες.

Πρέπει στοιχειωδώς να τηρούνται τα προβλεπόμενα. Σαν δήμος επιθυμούμε να βοηθήσουμε και δεν πολεμούμε κανέναν. Γι’ αυτό άλλωστε δεν προχωρήσαμε στην επιβολή προστίμων.
Διότι στόχος δεν είναι το πώς θα εισπράξουμε από τους πολίτες, αλλά να βοηθηθούμε όλοι σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, σεβόμενοι όμως τον δήμο και τους ανθρώπους του΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr