background img
banner
banner

Μέτρα για το κομφούζιο της Εγκάλης

Η ΔΡΟΣΕΡΗ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ «ΑΓΚΑΛΙΑ» ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΙΟ ΑΝΕΤΗ ΚΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ

Η παραλία της Εγκάλης Διακοπτού, απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και πεδίο δράσης καταστημάτων αναψυχής και εστίασης γνωστών στο πανελλήνιο που έχουν χαρακτηρίσει την καλοκαιρινή διασκέδαση στην Αιγιάλεια, εδώ και 25 χρόνια τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες προσελκύει πλήθος κόσμου για μπάνιο και διασκέδαση. Με σημαντικές παρεμβάσεις από τον δήμο, φέτος η επίσκεψη στην αγαπημένη παραλία γίνεται πιο εύκολη με άνετη διέλευση, χώρους στάθμευσης και μας περιμένει να την απολαύσουμε!

Η Εγκάλη είναι μία πεντακάθαρη παραλία με υπέροχα νερά στρωμένη με ψιλό βότσαλο και άφθονο πράσινο που φτάνει ως τη θάλασσα. Ο προσανατολισμός της είναι τέτοιος που σχεδόν ποτέ δεν την πιάνουν οι τοπικοί μεσημεριανοί άνεμοι του Κορινθιακού Κόλπου και όπως και να έχει, διαφέρει από τις υπόλοιπες της περιοχής.

Τα καταστήματά της (μετρά τρία σήμερα) είναι σημείο αναφοράς για την περιοχή, ενώ με events προσελκύουν χιλιάδες άτομα. Το μόνιμο πρόβλημα αποτέλεσε η προσβασιμότητα με τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στη θάλασσα να μονοδρομείται τα τελευταία χρόνια και να διανοίγεται άλλος δρόμος για την έξοδο. Ωστόσο σε ημέρες και ώρες αιχμής το παραλιακό παρκάρισμα συχνά προκαλούσε συμφόρηση με αυτοκίνητα ακινητοποιημένα για πολλή ώρα. Ικανοποιώντας το αίτημα των καταστηματαρχών, η δημοτική αρχή αποφάσισε την τοποθέτηση πλαστικών κολονακίων κατά μήκος της παραλίας ώστε να απαγορεύεται η στάθμευση, γεγονός που επιτρέπει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας να λειτουργούν άνετα. Επίσης, υπήρξε μέριμνα για πάρκινγκ.

Λύθηκε το κυκλοφοριακό

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο αρμόδιος για τεχνικά θέματα εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄το θέμα ήρθε προς συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αποφασίστηκε η τοποθέτηση κολονακίων προς την πλευρά της θάλασσας στην παραλιακή οδό, επιλύοντας έτσι ένα μεγάλο χρόνιο πρόβλημα, καθώς πλέον δεν δημιουργείται το παραμικρό κυκλοφοριακό πρόβλημα΄΄. Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, από πλευράς δήμου έγιναν παρεμβάσεις για τον φωτισμό και αντικαταστάθηκαν καμένοι λαμπτήρες που είχαν καταστραφεί. Σε ό,τι αφορά τον στενό δρόμο που ακολουθείται για την έξοδο από την παραλία, ο κ. Χριστόπουλος είπε πως ακριβώς επειδή είναι στενός, ζητείται από τους ιδιοκτήτες να κόβουν τα κλαδιά και τα χόρτα που προεξέχουν στον δρόμο ώστε να περνούν ανενόχλητα τα οχήματα.

Για το θέμα της στάθμευσης και τις θέσεις που χάθηκαν εξαιτίας της απαγόρευσης πάρκινγκ στην παραλιακή οδό, πέρα από τα ευρύχωρα πάρκινγκ των δύο καταστημάτων, λειτουργεί και το δημοτικό πάρκινγκ ενώ υπήρξε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες δύο παρακείμενων οικοπέδων που τα προσφέρουν για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

΄Με τα κολωνάκια στην παραλία γίνεται αδιάλειπτα η κίνηση των οχημάτων και να αποφεύγεται το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείτο τις προηγούμενες χρονιές. Επίσης, λειτουργούν τρεις χώροι πάρκινγκ, ενώ έχουμε άριστη συνεργασία με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι οφείλουμε να τους στηρίξουμε και για να αναδειχθεί η περιοχή και να την επισκεφθεί περισσότερος κόσμος όπως άλλωστε όλες τις παραλίες του δήμου μας, αλλά και γιατί ως επαγγελματικός κλάδος έχουν πληγεί από τους περιορισμούς του covid-19΄΄, σημείωσε ο κ. Χριστόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Ας μην ξεχνάμε ότι η Εγκάλη διαθέτει τα πάντα. Αναψυκτήριο- εστιατόρια, παιδότοπο, καφέ, μπαρ, κλαμπ και βέβαια είναι ένας τόπος ευεργετημένος από τη φύση που μπορεί να γίνει η αφορμή για επιπλέον επισκεψιμότητα στον δήμο μας΄΄.

Το κάμπινγκ που έγινε «Κουρσάρος» και «Loca» και η αναγνώριση των καταστημάτων

Πώς όμως «ανακαλύφθηκε» αυτός ο επίγειος παράδεισος; Το 1990 λειτουργούσε ως ενιαίος χώρος κάμπινγκ στο σημείο που μετέπειτα χωρίστηκε για να δημιουργηθούν το 1993 τα καταστήματα «Κουρσάρος» από τον Γιάννη Βάκρινο και «Loca» από τον Γιώργο Φραγκονικολόπουλο. Ως κάμπινγκ λειτουργούσε από την οικογένεια Λίβα με ενδιάμεσο πέρασμα της επιχειρηματία Σάντρας Κουλούρη και του Παναγιώτη Παναγόπουλου. Μάλιστα, ο χώρος ήταν κάτι ιδιαίτερο καθώς μέσα στο πράσινο στο σημείο που τα δέντρα ακουμπούν τη θάλασσα βρίσκονταν σπαρμένες καλύβες φιλοξενώντας επισκέπτες κυρίως από Ολλανδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στον χώρο λειτουργούσε εστιατόριο και μπαρ.

Μάλιστα, όπως θυμάται η Γιώτα Βάκρινου της οικογένειας που σήμερα διατηρεί το club «Κουρσάρος», ΄΄όταν χωρίστηκε ο χώρος το 1992, το εστιατόριο και το μπαρ βρίσκονταν στο μέρος του «Κουρσάρου» και περίπου στο ίδιο σημείο λειτουργούν και σήμερα. Η έναρξη του «Κουρσάρου» έγινε στις 8 Ιουλίου του 1994 και γρήγορα «αγκαλιάστηκε» από τον κόσμο καθώς η προσέλευση σε καθημερινή βάση ήταν τεράστια. Στην πορεία έγινε πανελλήνιας αναγνωρισιμότητας και ακόμη και σήμερα επισκέπτονται τον χώρο άνθρωποι που ταύτισαν διασκεδάσεις και σημαντικές στιγμές της ζωής τους με τον «Κουρσάρο». Επιπλέον, διοργανώνονται και κοινωνικές εκδηλώσεις. Είναι ένα κατάστημα που πάντα αποτελεί το κάτι διαφορετικό στη διασκέδαση, τόσο εξαιτίας της φυσικής ομορφιάς του τοπίου και του στησίματος του μαγαζιού όσο και του ότι προσπαθούμε να προσφέρουμε το κάτι παραπάνω στον κόσμο. Στον «Κουρσάρο» αναπτύχθηκαν δυνατές φιλίες, γεννήθηκαν έρωτες και εργάστηκαν άνθρωποι που πέτυχαν στη ζωή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος εργάζονται δύο υπάλληλοι που εργαζόταν στο μαγαζί μας και πριν από είκοσι χρόνια. Αυτό δείχνει τις σχέσεις που αναπτύσσουμε με τους ανθρώπους΄΄.

Επιπλέον, η κ. Βάκρινου ανέφερε πως ΄΄μας ικανοποιεί το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν για διακοπές την περιοχή μας προκειμένου να έρχονται στο κατάστημά μας. Επίσης, είναι πολλοί αυτοί που μας ανακάλυψαν φέτος λόγω αδυναμίας διακοπών στα νησιά λόγω της κατάστασης και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι΄΄.

Τέλος εστίασε στην καλή συνεργασία με τον δήμο Αιγιαλείας και τον κ. Χριστόπουλο, λέγοντας πως η διάθεση για στήριξη των καταστημάτων της περιοχής είναι εμφανής και στο θέμα των απορριμμάτων που το αυτοκίνητο εισέρχεται στον χώρο για αποκομιδή αλλά και στα μέτρα που ελήφθησαν διευκολύνοντας την κυκλοφορία.

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του «Loca» Γιώργος Φραγκονικολόπουλος θυμάται με νοσταλγία την έναρξη του καταστήματος το 1993 ενώ μιλά και για τη συνέχεια που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. ΄΄Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι το «Loca» αναγνωρίζεται ως σημείο «hotspot» της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής, έχοντας φιλοξενήσει στα decks τους κορυφαίους και πιο βραβευμένους μουσικούς του πλανήτη. Εξειδικεύεται σε evens που έχουν επισκεψιμότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είναι πολύ τιμητικό να επισκέπτεται κάποιος την περιοχή και να παραμένει κάποιες μέρες για να βρεθεί σε events που διοργανώνουμε. Πιστεύω ότι είναι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε τη διασκέδαση και τον κόσμο που υποδεχόμαστε στο μαγαζί΄΄.

Αναφορικά με τη φετινή χρονιά και τους περιορισμούς που υπάρχουν λόγω πανδημίας, ο ιδιοκτήτης του «Loca» σημειώνει: ΄΄Η σεζόν κυλάει κανονικά, ο κόσμος είναι πολύς, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο μας περιορίζει το γεγονός ότι δεν μπορούμε να διοργανώσουμε συναυλίες κάτι που τα προηγούμενα χρόνια είχε γίνει με μεγάλη επιτυχία με αγαπημένους καλλιτέχνες΄΄. Στα θετικά της φετινής σεζόν αναγνωρίζει τις παρεμβάσεις που έγιναν από τον δήμο ευελπιστώντας πως θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην περιοχή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr