background img
banner
banner

Ξανά στην «πρίζα» ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ – ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ

Ως μία μεγάλη επιτυχία της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Νοσηλευτική Μονάδα Αιγίου) θα μπορούσε να θεωρηθεί η επαναλειτουργία του αξονικού τομογράφου αρχικά για εσωτερικούς ασθενείς και με την προοπτική άμεσα να λειτουργήσει και για εξωτερικούς. Βασική προϋπόθεση η διατήρησή του αφού και στο παρελθόν είχε λειτουργήσει άλλες δύο φορές χωρίς διάρκεια, ελλείψει προσωπικού…

Συγκεκριμένα, ο αξονικός τέθηκε και πάλι σε λειτουργία την περασμένη Τρίτη 4 Αυγούστου με εσωτερικούς ασθενείς να έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας – Ο.Μ. Αιγίου, με ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, για την αμέριστη στήριξη και συνδρομή του στην επαναλειτουργία του αξονικού τομογράφου.

Όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr ερωτηθείς σχετικά ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Θανάσης Γεωργάκης, ΄΄σε πρώτο χρόνο ο αξονικός θα λειτουργεί για εσωτερικούς ασθενείς όμως στόχος είναι να καλύπτει όλη την τοπική κοινωνία και όχι μόνο νοσηλευόμενους΄΄.

Για την αντιμετώπιση της ανεπάρκειας στελέχωσης της εφημέρευσης του Ακτινολογικού Τμήματος, μετά το πρόβλημα που υπάρχει από τον περασμένο Ιανουάριο, μετακινήθηκαν τρεις ιατροί ακτινοδιαγωνιστικής από όμορα νοσοκομεία (Ρίο, Άγ. Ανδρέας).

Υπενθυμίζεται ότι από τις τελευταίες ημέρες του περασμένου Ιανουαρίου δεν υπήρχε δυνατότητα εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων.

Ο αξονικός τομογράφος από το 2014 είχε στοιχειωδώς λειτουργήσει. Εν συνεχεία επανήλθε το 2017 όμως για πολύ λίγο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών με την μεταφορά τους σε νοσοκομεία των Πατρών.

Ο αξονικός ωστόσο αποτελεί σημαντικό μηχάνημα για το Νοσοκομείο Αιγίου που αυξάνει τη δυναμική του και αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, κυρίως εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.

Πώς λειτούργησε το 2013

Το μηχάνημα βρισκόταν για χρόνια στις αποθήκες του νοσοκομείου ώσπου το 2013 με ενέργειες του τότε διοικητή Κωνσταντίνου Φωτόπουλου… ξανασυναρμολογήθηκε και τοποθετήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μάλιστα είχαν πραγματοποιηθεί τότε οι σχετικές δοκιμές από επιστήμονες του «Δημόκριτου» και είχε κριθεί αναγκαία η εκπαίδευση σε πραγματικά περιστατικά με την επιτήρηση των ανθρώπων της εταιρείας. Το 2014 ξεκίνησε δοκιμαστικά η λειτουργία του σε ασθενείς που νοσηλεύονταν στη μονάδα ενώ γρήγορα τέθηκε στη διάθεση όλης της τοπικής κοινωνία. Το κόστος του αξονικού τομογράφου τότε, μαζί με τη διαμόρφωση των χώρων και τη μονάδα έκχυσης υγρού είχε φτάσει τις 550.000 ευρώ.

Η επαναλειτουργία το 2017 όταν ήταν διοικήτρια η Γιούλη Μαμή επίσης δεν διήρκεσε λόγω της έλλειψης προσωπικού ωστόσο πλέον αυτό έγινε εφικτό με την ενίσχυση με τους τρεις ακτινοδιαγνώστες.

Με την πρόσληψη δύο ακόμη θα εξυπηρετεί και εξωτερικούς ασθενείς

Επίσης, με την πρόσληψη άλλων δύο που έχει δρομολογηθεί πρόκειται για να λειτουργήσει και για εξωτερικούς ασθενείς. Η εξέλιξη κρίνεται πολύ θετική και είναι πολύ βασικό ότι θα υπάρχει άμεση αντιμετώπιση σε έκτακτες περιπτώσεις, είτε πρόκειται για ασθένειες είτε για ατυχήματα και δεν θα χάνεται πολύτιμος χρόνος από τη μεταφορά στα νοσοκομεία της Πάτρας, ή στα ιδιωτικά εργαστήρια, χρόνος που δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να έχει αποβεί μοιραίος…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr