background img
banner
banner

Οικονομική βοήθεια σε ενδεείς οικογένειες με προβλήματα υγείας

ΕΝΕΚΡΙΝΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Κοντά στις ενδεείς οικογένειες βρίσκεται ο δήμος Αιγιαλείας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προχώρησε σε έγκριση διάθεσης πίστωσης για οικονομική βοήθεια και εξειδίκευση πίστωσης. Πρόκειται για εξαιρετικές περιπτώσεις πολιτών που υποδείχθηκαν από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Αιγιαλείας και συντρέχει σοβαρή ανάγκη για την ενίσχυσή τους.

Τα άτομα αυτά είτε ανήκουν σε πολύτεκνες ή ευπαθείς οικογένειες που μπορεί να λαμβάνουν από τον δήμο και είδη διαβιώσεως ή περιθάλψεως, κυρίως ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής. Με τους ίδιους όρους επιτρέπεται να χορηγούνται χρηματικά βοηθήματα. Τα βοηθήματα αυτά είναι αφορολόγητα, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχονται ούτε συμψηφίζονται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, Ο.Τ.Α. και νομικά πρόσωπα αυτών ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Για την άσκηση της αρμοδιότητας αυτής από πλευράς δήμου δεν απαιτείται προηγούμενη απόφαση συλλογικού οργάνου, εκτός αν αυτή είναι απαραίτητη, προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη εξειδίκευση της πίστωσης. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, πριν από την απόφαση του δημάρχου, προηγείται απόφαση της οικονομικής επιτροπής για μέρος ή το σύνολο των πιστώσεων που χρήζουν εξειδίκευσης. Εξειδικευμένη θεωρείται η πίστωση, όταν κατονομάζεται ρητά η συγκεκριμένη δαπάνη για την οποία προορίζεται και προσδιορίζεται στο αναλυτικότερο δυνατό επίπεδο κωδικοποίησης του προϋπολογισμού. Οι δημότες που θα τύχουν της οικονομικής βοήθειας μέσω αιτήσεων είχαν ζητήσει από τον δήμο ενίσχυση καθώς έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Μάλιστα, χρειάστηκε να επισυνάψουν οικονομικά στοιχεία όπως Ε1, Εκκαθαριστικό του 2019. Ε9. Έκθεση της Κοινωνικού Λειτουργού Ιατρικό Σημείωμα κ.λπ.

Το ποσό ανέρχεται σε 5.700 € και κατανέμεται ως εξής : 1. Μ.Π. 600 2. Μ.Θ. 800 3. Κ.Β. 1.500 4. Κ.Ι. 300 5. Μ.Ν. 800 6. Ν.Χ. 300 7. Κ.Κ. 800, 8 Κ.Β. 600.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr