background img
banner
banner

Ούτε… σωσίβιο στις ακτές

ΑΚΟΜΗ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ…

Χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη παραμένουν οι πολυσύχναστες παραλίες της Αιγιάλειας παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην μεγαλύτερη περίοδο «αιχμής» του καλοκαιριού όπου οι παραλίες «βουλιάζουν» από κόσμο.

Η έγκριση ή μη παράτασης προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών κατακύρωσης του Διαγωνισμού, για την υπηρεσία: «Ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών Δήμου Αιγιαλείας» τέθηκε προς συζήτηση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου που διεξήχθη τη Δευτέρα 3 Αυγούστου. Βάσει των αναγκών, ο δήμος χρειάζεται πέντε ναυαγοσώστες κατά την θερινή περίοδο.
Ο ηλεκτρονικός ανοικτός Δημόσιος Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε, η δαπάνη της παροχής υπηρεσίας ανέρχεται στο ποσό των 49.997,40€ με απαιτούμενη πίστωση προς έγκριση 61.996,78€ λόγω Φ.Π.Α. 24%, η οποία θα καλυφθεί από Πόρους του Δήμου Αιγιαλείας ωστόσο ο φάκελος που κατέθεσε ο μοναδικός υποψήφιος δεν ήταν πλήρης και ως εκ τούτου ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος.

Ακολούθησε η επαναδημοπράτηση για να αναδειχθεί η εταιρεία «Λίβας Χρήστος», ως προσωρινός ανάδοχος. Η εταιρεία ωστόσο παρότι είχε προθεσμία δέκα και εν συνεχεία πέντε ημέρες, δεν προσήλθε να υποβάλει δικαιολογητικά κατακύρωσης. Αντιθέτως, στις 27 Ιουλίου με ηλεκτρονικό μήνυμά της ανέφερε ότι δεν είναι πλέον διαθέσιμη και είναι χρονικά αδύνατον να εκτελέσει το συγκεκριμένο έργο λόγω των καθυστερήσεων που απορρέουν από την διαδικασία του διαγωνισμού. Επίσης, οι συνεργαζόμενοι ναυαγοσώστες έχουν ήδη τοποθετηθεί σε θέσεις άλλων ναυαγοσωστικών αναθέσεων.

Η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να εγκρίνει την παράταση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών κατακύρωσης του Διαγωνισμού, για την ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών δήμου Αιγιαλείας, στον προσωρινό ανάδοχο Λίβα Χρήστο, κατά ανώτατο όριο 15 επιπλέον ημερών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr