background img
banner
banner

Ο κορωνοϊός ανησύχησε τον Λόγγο

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΚΟΦΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤO PROTIONLINE.GR – 3000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Σε έναν από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς της Αιγιάλειας έχει εξελιχθεί ο Λόγγος. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην όμορφη αυτή πλευρά της δυτικής Αιγιάλειας και το φετινό καλοκαίρι για διαμονή, μπάνια ή διασκέδαση στα καταστήματα της περιοχής. Βεβαίως, το τέλος του καλοκαιριού… ήθελε έναν αρνητικό απόηχο που δημιουργήθηκε από τα εκτενή ρεπορτάζ των μεγάλων αθηναϊκών καναλιών και του Τύπου, που λόγω του κορωνοϊού και των κρουσμάτων που ακούστηκε πως προέκυψαν στην περιοχή πρόσφατα, θορύβησαν αρκετό κόσμο.
Το θέμα πήρε μεγαλύτερη έκταση από όσο πραγματικά ήταν τελικά, με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας να ‘’κρούει τον κώδωνα’’ πρώτα για τα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλανίζουν την περιοχή.

Ο άνδρας που βρέθηκε θετικός

Είναι ένας τόπος που από 700 περίπου μόνιμους κατοίκους τους χειμώνες, μετατρέπεται σε 3000 ανθρώπους, επισκέπτες, εκδρομείς και παραθεριστές κατά τους θερινούς μήνες. Το φετινό καλοκαίρι όπως σε κάθε άλλη περίπτωση, έτσι και για την κοινότητα Λόγγου, η πανδημία του ιού έχει κάνει την ¨ζημιά¨ της. Αυτή εντατικοποιήθηκε… όταν πριν από λίγες ημέρες φέρεται να υπάρχει κρούσμα που είναι θαμώνας παραλιακού καταστήματος. Σε επικοινωνία του protionline.gr με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης «Άσπρο Μαύρο» Δημήτρη Γκόφα, τονίστηκε: «Ναι, υπήρξε ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος σε ανάλογη εξέταση που έκανε, ανίχνευσης του ιού, βρέθηκε θετικός.

Tην επόμενη ημέρα έφυγε (όπως γνωστοποιήθηκε) για την Αττική από όπου προερχόταν. Εμείς σαν κατάστημα έχουμε δώσει μεγάλη προσοχή στην αντισηψία και τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων, το προσωπικό είναι πολύ σχολαστικό και προσεκτικό και τηρούνται ευλαβικά όλες οι νόμιμες υγειονομικές διατάξεις του υπουργείου που ισχύουν παντού».

Γκόφας:  Μεγάλος ντόρος για ένα κρούσμα

Ο ντόπιος επιχειρηματίας και συμπληρώνει για το θέμα: «Δεν ξέρω για ποιους λόγους έγινε αυτό. Έγινε μεγάλος ντόρος από τα κανάλια και τα αθηναϊκά site για το θέμα των κρουσμάτων. Νομίζω πως ¨μεγάλωσαν¨ αρκετά τα γεγονότα και στο τέλος παρουσιάστηκε μια εικόνα για την περιοχή μας, που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει και δεν ¨κρύβει¨ καμία απολύτως αλήθεια». αναφέρει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ¨Άσπρο – Μαύρο¨. Σε ερώτηση του protionline.gr για το πώς βλέπει συνολικά την κίνηση του κόσμου φέτος και την επισκεψιμότητα, ο ιδιοκτήτης λέει χαρακτηριστικά: «Είμαστε και φέτος σε πολύ καλά επίπεδα.  Ο κόσμος αγαπάει τον Λόγγο και τον προτιμά. Η νυχτερινή ζωή είναι πολύ έντονη και οι παραλίες μας γεμάτες. Όπως κάθε χρονιά έτσι και τώρα, φτάσαμε σε πολύ υψηλά επίπεδα από κόσμο σε όλο τον Λόγγο και αυτό από μόνο του δείχνει πόσο υπολογίζεται σαν έξοδο ή επιλογή».

Μητρόπουλος: «Ζητάμε λύσεις στα προβλήματα, θέλουμε να έχουμε φωνή»

Σε μια σύντομη βόλτα στην περιοχή διαπιστώθηκε πως η παραλία δυστυχώς δεν έχει καλαθάκια. Είναι μια έκταση περίπου τριάμισι χιλιομέτρων, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μικρά καλάθια σκουπιδιών, εκτός από δύο μόνο σε σημεία. Αν υπήρχαν θα εξυπηρετούσε πολύ τις ανάγκες των λουόμενων και θα καλυτέρευε την εικόνα πάρα πολύ.

Ο πρόεδρος λέει για το θέμα: «Ο Λόγγος είναι μια περιοχή με πάνω από 25 χιλιάδες στρέμματα συνολικά, που έχει πάνω από 1000 σπίτια, τα περισσότερα από αυτά ιδιοκτητών με μεγάλη οικονομική κατάσταση και εύρος, οι οποίοι πληρώνουν τους φόρους τους με συνέπεια. Αυτό, μας αναγκάζει και εμάς σαν κοινοτική αρχή να ζητάμε λύσεις στα προβλήματα και να έχουμε “φωνή”. Ο Λόγγος ήταν και είναι ένας τόπος που προσελκύει πολύ κόσμο, ακόμα και τον χειμώνα. Τους καλοκαιρινούς μήνες, επί καθημερινής βάσεως, μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες ξεπερνούν στο σύνολο τους τις 3000 άτομα. Είναι λογικό να αυξάνονται και οι ανάγκες. Σαν πρόεδρος προσπαθώ να έχω φωνή και να διεκδικώ, λόγω αυτών των ανθρώπων που στηρίζουν και προτιμούν ετούτο τον τόπο. Κατανοώ τις ανάγκες των υπολοίπων κοινοτήτων και τα προβλήματά τους, μα εδώ μιλάμε για τον Λόγγο. Αυτό και μόνο… τα λέει όλα από μόνο του. Η παραλία είναι ίσως από τις πιο ¨δυνατές¨ και φημισμένες στην Αιγιάλεια. Και διεκδικούμε αυτά που της αξίζουν, όχι κάτι λιγότερο», τόνισε στo protionline.gr  ο πρόεδρος του Λόγγου Δημήτρης Μητρόπουλος.

Σε μια γενική άποψη περί του Λόγγου…

Να σημειωθεί πως με το δίκτυο της ύδρευσης και της λειτουργίας του στην περιοχή, η κατάσταση κρίνεται άψογη. Ο αεικίνητος πρόεδρος και τα συνεργεία της ΔΕΥΑ συνεννοούνται άμεσα σε κάθε βλάβη ή κάθε περίπτωση που προκύπτει και η ζημιά αποκαθίσταται σχεδόν την ίδια μέρα. Τα 50 περίπου παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών του Λόγγου, πάνε σε γειτονικά σχολεία διπλανών περιοχών. Παιδική χαρά δεν υπάρχει και η αλήθεια είναι πως λείπει, αλλά δεν προβλέπεται κονδύλι για κάτι τέτοιο. Η νυχτερινή διασκέδαση είναι όπως κάθε άλλη χρονιά σε κορυφαία επίπεδα, πλήθος κόσμου επιλέγει την έξοδό του σε κάποιο από τα μαγαζιά του τόπου. Η νεολαία τον προτιμά. Παρόλο την ¨ιδιαίτερη¨ φετινή κατάσταση λόγω πανδημίας, η κίνηση δεν μειώθηκε, δεν έδειξε ο κόσμος να επηρεάζεται. Το πόσιμο νερό της παροχής είναι καθαρό, όσο για τις γεωτρήσεις, υπάρχουν 2 που λειτουργούν και δεν έχει σημειωθεί κανένα πρόβλημα για το νερό, στο παρελθόν.

Σκουπίδια… και Λόγγος

Αναφορικά με την καθαριότητα, ο πρόεδρος καταλήγοντας επισημαίνει: «Η αποκομιδή γίνεται. Δεν υπάρχουν κάδοι σε ορισμένα σημεία και έχω κάνει προσωπικά πολλές φορές στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, νύξη για αυτό το ζήτημα. Περιμένουμε… Κάποιοι κάδοι, είτε σιδερένιοι είτε πλαστικοί, δεν διαθέτουν καπάκια.
Επίσης δεν έχουν πλυθεί και αυτό προκαλεί δυσοσμία, ειδικά τώρα με την πολλή ζέστη του καλοκαιριού. Εμείς έχουμε ζητήσει επανειλημμένως και άλλους κάδους προκειμένου να εξυπηρετείται κάθε σημείο που υπάρχει τέτοια ανάγκη. Ευελπιστώ πως θα υπάρξει ανταπόκριση κάποια στιγμή. Ο Λόγγος είναι ένας τόπος που έχει νεολαία της νύχτες, παραθεριστές και λουόμενους από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ένα ιδανικό θέρετρο. Αν μη τι άλλο πρέπει οι δρόμοι, τα σημεία, η παραλία, να είναι πάντα καθαρά».


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr