background img
banner
banner

Προετοιμασία για την έναρξη των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών κανονικά από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου με την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Την ημέρα αυτή θα βρίσκονται στις θέσεις τους και οι εργαζόμενοι των έξι Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της Αιγιάλειας ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσει ειδική απολύμανση των χώρων με την προοπτική η λειτουργία των Σταθμών να ξεκινήσει μετά τις 7 του μήνα, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιστημονική Επιτροπή αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, σε καθημερινή βάση, για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών: 1) Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική. 2) Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς. 3) Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα. 4) Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει σχετικές οδηγίες τις προσεχείς ημέρες. ΄΄Αναμένουμε τις σχετικές οδηγίες τις επόμενες ημέρες ώστε να γνωρίζουμε επ’ ακριβώς τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, δηλαδή αν θα δημιουργηθούν εκ περιτροπής τμήματα κ.λπ. Το βέβαιο είναι ότι θα μεριμνήσουμε όχι απλά για τον καθαρισμό των χώρων αλλά για να πραγματοποιηθεί ειδική απολύμανση από ειδικά συνεργεία με πιστοποίηση ώστε και οι γονείς να είναι σίγουροι΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του δήμου Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

Σκοπός του κράτους πάντως φαίνεται πως είναι αφενός η ασφάλεια προσωπικού και παιδιών και αφετέρου η διατήρηση του επαγγελματικού και καθημερινού προγράμματος των οικογενειών.

Όσα παιδάκια φοίτησαν και πέρυσι στους έξι Σταθμούς

Ερωτηθείς αναφορικά με τον αριθμό των παιδιών που θα φιλοξενηθούν φέτος στους έξι Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς (1ος και 2ος Αιγίου, 3ος στη Μυρτιά, 4ος στην Καλλιθέα Αιγίου, Διακοπτού και Ακράτας), ο κ. Ανδριόπουλος έκανε γνωστό πως θα είναι περίπου όσα και πέρυσι.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, ΄΄ακόμη γίνονται αποδεκτές αιτήσεις μέσω voucher, θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες των οικογενειών της περιοχής, είτε μέσω του προγράμματος είτε απευθείας΄΄. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, είπε πως μέσω ΕΣΠΑ θα καλυφθούν 29 θέσεις ενώ υπάρχει και το μόνιμο προσωπικό. Έκανε παράλληλα γνωστό πως από για τις δύο κενές θέσεις που προκύπτουν από συνταξιοδοτήσεις και μετακίνηση προσωπικού είπε πως ήδη υπάρχει πρόβλεψη για κάλυψη μέσω ΑΣΕΠ καθώς ήδη έχει ετοιμαστεί ο διαγωνισμός με την συγκατάθεση της ΕΤΑΑ.

Βρέθηκε χώρος για την μεταφορά του Δ΄ Παιδικού Σταθμού

Τέλος, αναφορικά με την προσπάθεια εξεύρεσης νέου χώρου ώστε να μεταστεγαστεί ο 4ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ έκανε γνωστό πως απέδωσε καρπούς και ότι φαίνεται πως ένας χώρος επί της οδού Παυσανίου πληροί τις προϋποθέσεις. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες και να υπάρξει η απαιτούμενη αδειοδότηση, υπολογίζοντας ότι με το νέο ημερολογιακό έτος, ο Παιδικός Σταθμός μπορεί να λειτουργήσει στις νέες εγκαταστάσεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr