background img
banner
banner

Προτάσεις για την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΕΚ ΑΡΗ ΤΗΛΙΓΑΔΗ

Οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής είναι γνώστες των προοπτικών που παρουσιάζει ο τόπος και η διάθεσή τους να προτείνουν και να στηρίξουν το αναπτυξιακό έργο του δήμου, μόνο ως θετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Προτάσεις για την ανάδειξη της παραλιακής λιμενικής και θαλάσσιας ζώνης κατέθεσε στον πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας, ο επικεφαλής της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης, α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης.

Πλωτή μαρίνα, αξιοποίηση του «Φάρου» ως σύγχρονου καταστήματος παροχής ναυτιλιακών ειδών, δημιουργία υποθαλάσσιου τουριστικού αξιοθέατου είναι λίγες μόνο από τις έξυπνες λύσεις ανάπτυξης που προτείνει ο κ. Τηλιγάδης, οι οποίες θα πρέπει να εξεταστούν.

Όπως ο ίδιος τονίζει, ΄΄οι εποχές απαιτούν ολοκληρωμένη πρόταση για την παραλιακή λιμενική ζώνη και όχι πρόχειρες καταστάσεις ή πειράματα και με επενδυτές που έρχονται και φεύγουν. Η ρυμοτομία της λιμενικής ζώνης δίνει την δυνατότητα για την δημιουργία πλωτής μαρίνας με χαμηλότερο κόστος και μεγαλύτερη χωρητικότητα ανάμεσα στο παλαιό και νέο λιμάνι αλλά και ανάμεσα στο παλιό λιμάνι και την προβλήτα του Φάρου΄΄.

Πλωτή μαρίνα…

Η πρώτη πρόταση του επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ. διατυπώνεται ως εξής: ΄΄Μία μεγάλη πλωτή μαρίνα πλήρως οργανωμένη η οποία θα προσφέρει εγκαταστάσεις και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, διαθέτοντας αρκετές θέσεις ελλιμενισμού. Μία μαρίνα που θα μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη για πρυμνοδέτηση ή για πλαγιοδέτηση με ανάλογο βύθισμα, με τις κατάλληλες διαμορφώσεις στον βυθό της λιμενικής ζώνης και με τις κατάλληλες παροχές φύλαξης, ρεύματος, νερού, wifi, συντήρησης βλαβών΄΄.

Αξιοποίηση του «Φάρου»

Για τον «Φάρο», προτείνει: ΄΄Πρόσφατα ενημερωθήκαμε για την δημοπρασία του καταστήματος στην παλιά προβλήτα του Φάρου. Φανταζόμαστε έχετε προνοήσει να επισκευαστεί το κτήριο και να μην μετατραπεί σε άλλο ένα καφέ αλλά να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κατάστημα παροχής ναυτιλιακών ειδών και άλλων ειδών (τροφίμων, καυσίμων, λιπαντικών, αναμνηστικών, τοπικών προϊόντων) το οποίο θα βρίσκεται στη καρδιά της μαρίνας, δίνοντας την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες των σκαφών και τα πληρώματα τους να μπορούν ανά πάσα στιγμή να εξοπλιστούν με ναυτιλιακά υψηλής ποιότητας αναβαθμίζοντας έτσι και το λιμάνι. Δίνοντας την ευκαιρία σε όλα τα σκάφη αναψυχής που διέρχονται τον Κορινθιακό ανεξαρτήτως χρονικής ολοκλήρωσης της μαρίνας, να γνωρίζουν την ύπαρξη του συγκεκριμένου καταστήματος ανεφοδιασμού στην πόλη μας και να μπορούν να πλαγιοδετήσουν και να διανυκτερεύσουν στην περιοχή μας, όπως συμβαίνει συχνά τον τελευταίο καιρό΄΄.

Υποθαλάσσιο αξιοθέατο!

Επιπλέον τους ζητά σε συνεργασία με τους Συλλόγους δυτών της περιοχής μας αλλά και με αυτόνομους δύτες, να υποδειχθεί το ανάλογο σημείο βυθού στην θαλάσσια ζώνη περιοχής ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου και να βυθιστεί με ασφάλεια, κουφάρι παλιού σκάφους, ώστε το συγκεκριμένο σημείο να αποτελέσει υποθαλάσσια τουριστική ατραξιόν με οργανωμένες ασφαλείς υποβρύχιες καταδύσεις, προσφέροντας μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες.

Απαραίτητη η καθαριότητα

΄΄H παραλιακή ζώνη επιβάλλεται να συντηρείται συνεχώς και όχι τμηματικά σε όλο τον χρόνο, από την συνεχή καθαριότητά της, από την συντήρηση του πρασίνου και των δέντρων, την επισκευή του ηλεκτροφωτισμού και επέκταση αυτού όπου χρειάζεται, την επισκευή κιγκλιδωμάτων, την κάλυψη με ντεκόρ μουσαμά ή ξύλου των εισόδων στα εγκαταλελειμμένα κτήρια – σταφιδαποθήκες, αρκετά εκ των οποίων είναι σε κοινή άσχημη θέα δίπλα στον ποδηλατόδρομο και την διοργάνωση αυτόνομων εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες κάθε Σαββατοκύριακο τους θερινούς μήνες με σκοπό την ανάδειξη της παραλιακής ζώνης μας΄΄, επισημαίνει ακόμη ο κ. Τηλιγάδης.

Τρίγωνο έλξης επενδυτών

Καταλήγοντας, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογραμμίζει τα εξής: ΄΄Τέλος, όταν θέλουμε και επιθυμούμε όλοι μας την ανάπτυξη του τόπου μας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας της περιοχής μας, οφείλουμε να προσπαθήσουμε ώστε το ακατόρθωτο να πραγματοποιηθεί και το ‘’δεν γίνεται’’ να διαγραφεί από το λεξιλόγιό μας. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία για την περιοχή μας, να εκμεταλλευτούμε την ‘’αγορά μαρίνων’’ που δημιουργείται και εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια στον Κορινθιακό Κόλπο, όπως η μαρίνα στα Τριζόνια και η Μαρίνα της Ναυπάκτου και μαζί και η μαρίνα του Αιγίου, να αποτελέσουν το τρίγωνο έλξης επενδυτών, τουριστών και επισκεπτών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Σας ευχαριστούμε και είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε συνεργασία προς όφελος της περιοχής μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr