background img
banner
banner

Πρόεδροι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στον συχνό καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων

΄΄ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ΄΄ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Την αδυναμία τους να αντεπεξέλθουν στον καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων μετέφεραν στo protionline.gr πρόεδροι κοινοτήτων της Αιγιάλειας αναφερόμενοι στη συμβολή των υπαλλήλων που προσελήφθησαν για συγκεκριμένα μεροκάματα, δίνοντας σημαντικό… χέρι βοήθειας ειδικά σε μεγάλες κοινότητες. Οι συμβάσεις τους ωστόσο δεν ανανεώθηκαν.

Μία εξ αυτών των κοινοτήτων είναι οι Καμάρες, κοινότητα που εκτείνεται σε μεγάλη γεωγραφικά περιοχή, με τον πρόεδρό της Παναγιώτη Περλέγκα να αναφέρει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινότητας αυτή την περίοδο, είναι η διατήρηση της καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους. Ως παράδειγμα, αναφέρει το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να καθαρίζονται κάθε μέρα τα καλάθια στις παραλίες αλλά και να διατηρούνται καθαροί όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και στην υπόλοιπη κοινότητα, από την οποία διέρχεται καθημερινά τόσος κόσμος λόγω της παλαιάς εθνικής οδού.

Βοήθησαν οι συμβασιούχοι

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, ΄΄καθημερινά γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να καθαρίζονται οι κοινόχρηστοι χώροι καθώς έχει αυξηθεί ο πληθυσμός της κοινότητάς μας και από μόνοι μας αδυνατούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό. Η παγία δεν επαρκεί ώστε να πληρώνουμε υπαλλήλους και αναγκαζόμαστε να βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας΄΄. Ανέφερε ακόμη πως ΄΄το προηγούμενο διάστημα από πλευράς δήμου είχε ανατεθεί σε έξι υπαλλήλους που είχαν προσληφθεί μέσω συμβάσεων με πέντε μεροκάματα τον μήνα, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε χωριά, όπως γινόταν και στις Καμάρες, η συμβολή του οποίου ήταν σημαντική. Όμως ούτε αυτές οι πέντε ημέρες ήταν αρκετές και πολύ περισσότερο τη στιγμή που οι συμβάσεις αυτές έληξαν και δεν ανανεώθηκαν΄΄. ΄΄Καλό θα ήταν να συνεχιστεί η βοήθεια αυτή και τον μήνα Αύγουστο που έχουμε τους περισσότερους επισκέπτες΄΄, πρόσθεσε ακόμη.

Από την πλευρά του, ερωτηθείς σχετικά από τo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, επισήμανε πως πράγματι η προσφορά των συμβασιούχων ήταν σημαντική, πλην όμως δεν προβλεπόταν ανανέωση των συμβάσεων αφού προσελήφθησαν για τέσσερις μήνες για την κάλυψη έκτακτων αναγκών. ΄΄Θα ήταν ευχής έργο να έχουμε τη δυνατότητα να προσλάβουμε άτομα γι’ αυτούς τους σκοπούς. Ωστόσο, ο καθαρισμός των κοινοχρήστων χώρων είναι στις αρμοδιότητες των προέδρων΄΄, σημείωσε ο κ. Καραΐσκος. Επισήμανε ακόμη πως από τον δήμο καταβάλλεται μία μεγάλη προσπάθεια για τις κοινότητες και πως λειτουργεί υποστηρικτικά στους προέδρους ακόμη και για αρμοδιότητες που βάσει νόμου είναι δικές τους, τονίζοντας πως το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και ότι όλοι μαζί θα πρέπει να προσφέρουν ό,τι μπορούν να για τη διατήρηση της καθαριότητας.

Πολλαπλάσιος ο όγκος των απορριμμάτων λόγω επισκεπτών

΄΄Η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους μας καθώς ο κόσμος στην περιοχή μας έχει πολλαπλασιαστεί και οι ανάγκες έχουν γιγαντωθεί. Άχρηστα στρώματα, έπιπλα και κλαδιά βγαίνουν περισσότερο τώρα στον δρόμο, οι παραθεριστές δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να καλούν τον δήμο και γενικότερα χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr