background img
banner
banner

Πρόστιμα, αναστολή λειτουργίας και μία σύλληψη στην περιοχή…

ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Στη… μάχη των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας ενάντια στη διασπορά του covid-19 έχει ριχτεί η τοπική ΕΛ.ΑΣ. που την Κυριακή αναγκάστηκε να επιβάλει κυρώσεις σε δύο καταστήματα αναψυχής της περιοχής. Μάλιστα, επειδή ο ιδιοκτήτης του ενός δεν συμμορφώθηκε στην αναστολή λειτουργίας που του επεβλήθη, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου…

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο παραλιακό κατάστημα «Poco poco» στην Παναγοπούλα, διαπιστώθηκε τεράστιος αριθμός κόσμου. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για 800 περίπου άτομα με αρκετούς όρθιους, γεγονός που αντιβαίνει στην εντολή για άπαντες καθήμενους. Στον ιδιοκτήτη επεβλήθη πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ με αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με την κατηγορία της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Ωστόσο, αν και προς στιγμήν έκλεισε, το κατάστημα άνοιξε και λειτούργησε κανονικά, με αποτέλεσμα να συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο ιδιοκτήτης το μεσημέρι της Κυριακής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας και Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών.

Επίσης, την Κυριακή το βράδυ, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στο παραλιακό κατάστημα «Remvi» στα Νικολέικα, κατά τη διάρκεια διασκέδασης με ζωντανή μουσική, διαπιστώθηκε ότι είχαν τοποθετηθεί τραπεζοκαθίσματα με 350 καθήμενους, ωστόσο δεν τηρούνταν οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους. Στον ιδιοκτήτη επεβλήθη πρόστιμο 15.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες.

Οι έλεγχοι για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας συνεχίστηκαν και την Δευτέρα 3/8 και σε άλλα καταστήματα όπως εμπορικά και σούπερ μάρκετ, καθώς και σε μέσα μαζικής μεταφοράς, με τους αστυνομικούς να ξεκαθαρίζουν πως όσο υπάρχουν οι σχετικές εντολές, οι έλεγχοι θα διενεργούνται σε καθημερινή βάση.

«Μπροστά» στις παραβάσεις η Δυτική Ελλάδα

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο 1 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 311 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ. Από αυτά, τα 21 αφορούσαν τη Δυτική Ελλάδα και ήταν περισσότερα από κάθε άλλη Περιφέρεια.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 304 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ, εκ των οποίων 4 στη Δυτική Ελλάδα. Όπως τονίζεται, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr