background img
banner
banner

Σημείο… εκκίνησης για τη διαμόρφωση του χώρου των παλαιών σφαγείων Αιγίου

ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ

Ξεκινούν το επόμενο διάστημα οι εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου των παλαιών σφαγείων που θα αναπλαστεί και θα αξιοποιηθεί για αναπτυξιακές δράσεις ώθησης του αγροτοδιατροφικού τομέα. Ο δρόμος για την εκτέλεση του έργου άνοιξε από την έγκριση του πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης του αναδόχου που πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου την περασμένη Δευτέρα. Το έργο εκτελείται στο πλαίσιο της υλοποίησης του D 3.4.5 Infrastructural works της δράσης Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience, με ακρωνύμιο FAME ROAD, του Cooperation Programme Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020». Είναι εκτιμώμενης αξίας 269.000€ (με ΦΠΑ) και θα εκτελεστεί από την εταιρεία «ΑΝΤΑΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.» με υποβληθείσα μέση έκπτωση 38,88% και διαμορφούμενη προσφορά 132.979,16€ πλέον ΦΠΑ, ήτοι συνολικής δαπάνης 164.894,16€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. Το έργο χρηματοδοτείται ως εξής: Το ποσό των 201.798,00€: 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ -ERDF) και το πρόγραμμα Cooperation Programme Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 και 15% από Εθνικούς Πόρους ΠΔΕ (2019ΕΠ30160001) και το ποσό 67.202€ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Πώς θα αξιοποιηθεί

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην εκτέλεση οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών ώστε να επιτευχθεί η πλήρης λειτουργικότητα του ακινήτου και η άμεση χρήση του, ενώ σκοπός είναι να αξιοποιηθεί ως Κέντρο Πληροφόρησης του δήμου, αλλά και πραγματοποίηση του προγράμματος που αποσκοπεί στην τουριστική προβολή της Αιγιάλειας μέσα από τον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Το έργο αξιοποίησης των παλαιών σφαγείων που παρέμεναν εγκαταλελειμμένα, είχε ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα το 2014 κατόπιν άοκνων προσπαθειών του τότε αντιδημάρχου και σημερινού εντεταλμένου συμβούλου του δήμου Αιγιαλείας Βασίλη Χριστόπουλου, ο οποίος, μετά την παράκαμψη όλων των εμποδίων, επισημαίνει στο protionline.gr: ΄΄Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη αυτού του τόσο σημαντικού έργου που προσωπικά οραματίστηκα, σχεδίασα και εργάστηκα για τη χρηματοδότησή του΄΄.

Και συνεχίζει ο κ. Χριστόπουλος: ΄΄Είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω προβολή του δήμου Αιγιαλείας καθώς ο χώρος αναβαθμισμένος πλέον θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του δήμου. Θα διατεθεί για διάφορες χρήσεις μεταξύ των οποίων για την προβολή του αγροτοδιατροφικού τομέα, στον οποίο στοχεύουμε να δώσουμε ώθηση΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr