background img
banner
banner

ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ: Το επιτελικό κράτος να μη γίνει «κράτος – δολοφόνος»

 ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ KOΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Aνακοίνωση εξέδωσε ο τομέας Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής, στον οποίο επικεφαλής είναι ο Μαρίνος Σκανδάμης, καταγγέλλοντας την κατάρρευση του πλαισίου προστασίας των αστυνομικών υπαλλήλων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Το επιτελικό κράτος της ΝΔ κινδυνεύει να μετατραπεί σε «κράτος δολοφόνο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του αρμόδιου τομέα, αφού μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα Covid-19 σε αστυνομικά τμήματα της χώρας, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αδυνατεί να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των αστυνομικών, αλλά και των κρατουμένων.

Όλη η ανακοίνωση έχει ως εξής

– “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Να σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει με τη ζωή και την υγεία των αστυνομικών

Το «επιτελικό κράτος» της Νέας Δημοκρατίας αδυνατεί να εκτελέσει στοιχειωδώς τις υποχρεώσεις του προς τον Έλληνα αστυνομικό και την οικογένειά του, τη στιγμή που πυκνώνουν τα κρούσματα κωρονοϊού στα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Η υγειονομική κατάρρευση στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ αποτυπώνεται με μια μαύρη εικόνα.

Ανεπάρκεια υγειονομικού υλικού, όπως μασκών, αντισηπτικών, απολυμαντικών υγρών και γαντιών, που εξασφαλίζεται κυρίως με έξοδα των ίδιων των αστυνομικών και δωρεές ιδιωτών.
Ανυπαρξία τακτικών δειγματοληπτικών -έστω- ελέγχων στους/στις αστυνομικούς που υπηρετούν σε ευαίσθητες υπηρεσίες, όπως σε τμήματα στις πύλες εισόδου της χώρας ή στην δίωξη του κοινού εγκλήματος.

Ανυπαρξία τακτικών απολυμάνσεων στα υπηρεσιακά οχήματα και τους χώρους ευθύνης.

Ανυπαρξία υποχρεωτικού μοριακού ελέγχου σε όλο το αστυνομικό προσωπικό που επιστρέφει από κανονική άδεια.
Ανεπίτρεπτος συγχρωτισμός κρατουμένων σε χώρους κράτησης.

Σοβαρές ελλείψεις στην τοποθέτηση ειδικών διαχωριστικών (plexiglass) στους χώρους επαφής των αστυνομικών με τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιακών οχημάτων.
Η μετάθεση ευθυνών από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στον ΕΟΔΥ και τανάπαλιν, δεν αθωώνει την εγκληματική αδράνεια του αρμόδιου υπουργείου και δεν προσφέρει τίποτε για να σταματήσει η καθημερινή αγωνία και απειλή της υγείας των αστυνομικών και των οικογενειών τους.

Απλά αποδεικνύει ότι στην κυβέρνηση, όταν μιλούν για «επιτελικό κράτος», τελικά εννοούν αυτό που παραδοσιακά οι δεξιές δυνάμεις εξέθρεφαν, δηλαδή το «κράτος – μπάχαλο».
Ας φροντίσουν τουλάχιστον να μην το μετατρέψουν σε «κράτος – δολοφόνο».”


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr