background img
banner
banner

ΣΤΙΒΟΣ: 11 Πανελλήνια μετάλλια ο φετινός απολογισμός για τους αθλητές του “Αθηνόδωρου”!

ΤΡΙΑ ΧΡΥΣΑ, ΤΡΙΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΑΛΚΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Πιθανότατα η τελευταία μεγάλη διοργάνωση στίβου για φέτος (λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού), ήταν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών, Ανδρών Γυναικών Κ23 και συνθέτων αγωνισμάτων που διεξήχθη κι αυτό στην Πάτρα κατά το διήμερο 10 και 11 Αυγούστου. Μέσα σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, ο απολογισμός τελικά για τον “Αθηνόδωρο” μέσα στο 2020 ήταν παραπάνω από θετικός. Πολλά ατομικά ρεκόρ, αρκετά ρεκόρ συλλόγου και 11 πανελλήνια μετάλλια κρεμασμένα στο στήθος των αθλητών του, (τρία χρυσά, τρία ασημένια και 5 χάλκινα)!
Η αρχή έγινε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου και στα 8000μ των ανδρών Κ23 όπου είχαμε χρυσό με τον Κώστα Ιατρόπουλο. Στη συνέχεια είχαμε το χάλκινο του Ανδρέα Γεωργίου στο τετραπλούν άλμα και το χρυσό του Χρήστου Δημητρίου στα 100μ με εμπόδια και επιπλέον τα 4 χάλκινα της μικτής σκυταλοδρομίας 4χ200 με τους Χρήστο Δημητρίου, Ανδρέα Γεωργίου, Έστα Χριστοπούλου και Μαρία Παπαπέτρου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Κ16.

Τη σκυτάλη των μεταλλίων πήρε ο Ανδρέας Μπαχός με ασημένιο στα 10000μ βάδην στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Κ18 στη Λάρισα για να επαναληφθεί πάλι με ασημένια μετάλλια στα Ιωάννινα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Κ20 με τον Ανδρέα Μπαχό στα 10000μ βάδην με την εκπληκτική επίδοση 45.34.30 (ευρωπαϊκού επιπέδου) και τον Πολυχρόνη Ιατρόπουλο στο Δέκαθλο.

Στο τελευταίο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα της Κ18 ο Αθηνόδωρος ευτύχησε να κατακτήσει άλλο ένα μετάλλιο, αυτή τη φορά χρυσό, με τον Πολυχρόνη Ιατρόπουλο στο Δέκαθλο και με επίδοση 5912 βαθμούς που είναι και το ρεκόρ συλλόγου στη ίδια κατηγορία.

Επίσκεψη από τον βουλευτή Άγγελο Τσιγκρή

Την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής επισκέφθηκε το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου και συναντήθηκε με τη διοίκηση και τα μέλη ΔΣ του «Αθηνόδωρου». Ο Αιγιώτης βουλευτής ενημερώθηκε για τις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες του Σωματείου στα αθλήματα του στίβου, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τα αναγκαία έργα που απαιτούνται για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου, προκειμένου να καταστεί ευκολότερο το έργο των αθλητών της Αιγιάλειας. Ο Άγγελος Τσιγκρής συνεχάρη τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου για τις πρόσφατες επιτυχίες των αθλητών του και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα δίκαια αιτήματά τους εκεί που πρέπει, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση.

Ν. Αργυριάδης: “ Μεγάλος στόχος η κατασκευή κλειστού προπονητηρίου”

Ο δρομέας του συλλόγου Νεκτάριος Αργυριάδης αποτελεί πλέον και μέλος του νέου Δ.Σ. του “Αθηνόδωρου” και μιλώντας για τους εξωαγωνιστικούς στόχους κάνει λόγο για τις επόμενες κινήσεις της διοίκησης: “Αναλογιζόμενοι το μέγεθος της ευθύνης, αποφασίσμε από κοινού όλα τα μέλη του Συμβουλίου να έχουμε συναντήσεις με τον δήμαρχο Αιγίου κύριο Καλογερόπουλο Δημήτρη και τον πρόεδρο του Νομικού προσώπου κύριο Ανδριόπουλο Παναγιώτη, όπως επίσης και με τον πρόεδρο του σταδίου κύριο Φραγκονικολόπουλο Γεώργιο, για την ενημέρωση και τον από κοινού συντονισμό των ενεργειών για την υλοποίηση της κατασκευής του κλειστού προπονητηρίου. Στην προσπάθεια αυτή βρισκόμαστε σε επαφή και με κυβερνητικά στελέχη, καθώς πρόσφατα έγινε συνάντηση και με τον Αιγιώτη βουλευτή κύριο Άγγελο Τσιγκρή ο οποίος δεσμεύτηκε για την έμπρακτη βοήθειά του. Όσον αφορά το θέμα της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής, πρόσφατα αναφέρθηκε από τον Δήμο ότι γίνεται προσπάθεια για παραχώρηση της από τον ΟΣΕ προς αυτόν, για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου και παράλληλα παράπλευρων αθλητικών δραστηριοτήτων. Βλέπουμε και εμείς θετικά αυτές τις ενέργειες. Σίγουρα η δημιουργία ενός βοηθητικού γηπέδου είναι επιβεβλημένη και θα είμαστε υποστηρικτές του. Επιθυμία μας είναι ο Αθηνόδωρος να γίνει το σωματείο που θα προσφέρει πρότυπα για τους νέους που θέλουν να δοκιμάσουν τα όριά τους, όχι μόνο τα σωματικά, αλλά παράλληλα τα ψυχικά και πνευματικά ώστε να μάχονται και να διακρίνονται σε όλους ανεξαιρέτως τους «στίβους» της ζωής”.

Νέα γραφεία και ευχαριστήρια ανακοίνωση

Σε νέα γραφεία θα στεγάζεται πλέον ο “Αθηνόδωρος” και η διοίκηση του συλλόγου εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:
“Το Διοικητικό Συμβούλιου του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία ΄΄ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ΄΄ ευχαριστεί θερμά τους Περικλή και Αλεξάνδρα Βασιλακοπούλου για την από μέρους τους δωρεάν παραχώρηση του χώρου όπου στεγάζονται πλέον τα γραφεία του Σωματείου μας (επί της οδού Ι. Μεσσηνέζη αριθμ. 5, 1ος όροφος) καθώς και όλου του υλικοτεχνικού εξοπλισμού ο οποίος ήταν απαραίτητος για τη λειτουργία του γραφείου μας, καθώς και το λογιστικό γραφείο του Βασιλείου Βασιλακόπουλου του Περικλέους για τη δωρεάν παροχή λογιστικών υπηρεσιών προς το Σωματείο μας’’.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr