background img
banner
banner

Σύγχυση με τους μπλε κάδους που χρησιμοποιούνται για όλα τα απορρίμματα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ  ΤΩΝ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ ΣΤO PROTIONLINE.GR

Μία «παρωνυχίδα» στο θέμα της ανακύκλωσης, επισημαίνει πολίτης στo protionline.gr. Αφορά μπλε κάδο που τοποθετήθηκε στα Σελιανίτικα που όμως, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, χρησιμοποιείται πλέον για κανονική αποκομιδή σκουπιδιών.

Ο κάδος αυτός βρίσκεται στο κέντρου χωριού, απέναντι από τον φούρνο «Μαραγκόπουλου», με τον καταγγέλλοντα να επισημαίνει τα εξής: «Θα ήθελα να σας θέσω υπ’ όψιν ένα μικρό θέμα, παρωνυχίδα, θα έλεγα, που όμως μπορεί να κρύβει πολύ περισσότερα.

Πρόκειται συγκεκριμένα για έναν καινούργιο μπλε κάδο, που ενώ σύμφωνα με όλες τις επ’ αυτού αναγραφόμενες επισημάνσεις, όπως “Εδώ μόνο ανακυκλώσιμα, Όχι σκουπίδια , κλπ”, προορίζεται για ανακύκλωση υλικών, χρησιμοποιείται, δίπλα σε έναν πράσινο κάδο, για αποκομιδή σκουπιδιών. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, όταν τον πρωτοτοποθέτησαν, ο κόσμος άφηνε τις σακούλες απέξω, αφού ο πράσινος κάδος είχε γεμίσει, νομίζοντας ίσως ότι ο μπλε κάδος προορίζεται για ανακυκλώσιμα μόνο υλικά.

Τώρα κατάλαβαν φαίνεται τι συμβαίνει και τον τροφοδοτούν κανονικά με σκουπίδια».

Και καταλήγει: «Απλά θα ήθελα να επισημάνω ότι η συγκεκριμένη πρακτική, να βάζουμε δηλαδή μπλε κάδους για περισυλλογή σκουπιδιών, δημιουργεί σύγχυση και αποτελεί χλευασμό της ανακύκλωσης, που είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα των στερεών αστικών απορριμμάτων».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr