background img
banner
banner

Τους ζητούν να καθαρίσουν δέκα αίθουσες σε τρεις ώρες…

ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΩΡΩΝ… – ΒΓΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Αναρτήθηκε την Τετάρτη 26/8 η προκήρυξη για την πρόσληψη των εργαζομένων καθαριότητας σχολικών μονάδων του δήμου Αιγιάλειας. Πρόκειται για 46 θέσεις που καλύπτονται από τις εργαζόμενες που ως τώρα προσέφεραν τις υπηρεσίες τους μέσω του καθεστώτος της σύμβασης έργου, οι οποίες μοριοδοτούνται, πλην όμως εκείνο που προβληματίζει έντονα είναι το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους θα προσληφθούν με ημιαπασχόληση τριών ωρών καθημερινά…

Η προκήρυξη έγινε από τον δήμο βάσει της σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου. Ως εκ τούτου από σήμερα Πέμπτη 27 έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου οι ενδιαφερόμενες μπορούν να προχωρήσουν στην αίτηση και την συμπλήρωση των σχετικών δικαιολογητικών.

Τα κριτήρια πρόσληψης διασφαλίζουν τις καθαρίστριες που εργάζονταν όλα τα χρόνια με συμβάσεις έργου, καθώς με την προβλεπόμενη μοριοδότηση λαμβάνουν 17 μόρια ανά μήνα εργασίας, ενώ μοριοδοτούνται και με ένα ανά αίθουσα (ανά μήνα) γεγονός που σημαίνει ότι μια εργαζόμενη που βάσει της σύμβασής της είχε την ευθύνη καθαριότητας, για παράδειγμα δώδεκα σχολικών αιθουσών λαμβάνει 29 μόρια για κάθε μήνα εργασίας της τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν καλύπτονται οι ανάγκες, χάνουν και το δικαίωμα ταμείου ανεργίας…

Η αλλαγή καθεστώτος πρόσληψης των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών αποτελούσε χρόνιο αίτημα της Ομοσπονδίας, των κατά τόπους Σωματείων αλλά και του Σωματείου Σχολικών Καθαριστριών Αιγιάλειας που έχει δώσει τις δικές του «μάχες» ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα όχι μόνο των 20 καθαριστριών μελών του αορίστου χρόνου αλλά και των συμβασιούχων. Η πρόεδρος του Σωματείου Σταυρούλα Πιερράτου, αναφέρει στo protionline.gr: ΄΄Αφενός μας ικανοποιεί ότι άλλαξε το καθεστώς και ότι διασφαλίζονται οι εργαζόμενες που για χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αφετέρου δεν συμφωνούμε στο γεγονός ότι προσλαμβάνονται καθαρίστριες σε όλη τη χώρα… δύο ταχυτήτων. Άλλες με πλήρη απασχόληση που σημαίνει 6,5 ώρες καθημερινά, κι άλλες με μερική που μεταφράζεται σε 3 ώρες.

Συγκεκριμένα, στον δήμο μας, βάσει της προκήρυξης, θα προσληφθούν 12 άτομα με πλήρη απασχόληση και 34 με ημιαπασχόληση. Όμως η ημιαπασχόληση έχει τεράστια προβλήματα. Δεν μπορεί να προσλαμβάνονται για τρεις ώρες καθώς έτσι ούτε καλύπτονται οι απαιτήσεις της δουλειάς που υπάρχει στα σχολεία, κυρίως στις μέρες μας λόγω covid, ενώ με τρίωρη απασχόληση οι εργαζόμενες δεν θα δικαιούνται καν ταμείο ανεργίας!΄΄.

Αναμένουν την απάντηση του υπουργείου

Σύμφωνα με την κ. Πιερράτου, από τα Σωματεία όλης της χώρας έχει εκφραστεί αίτημα στο υπουργείο να γίνουν όλες οι θέσεις πλήρους απασχόλησης και αναμένουν απάντηση. ΄΄Πώς να καθαριστούν δέκα και έντεκα αίθουσες σε τρεις ώρες;΄΄, αναρωτήθηκε η πρόεδρος του τοπικού Σωματείου.
Ερωτηθείσα αναφορικά με το τι θα γίνει από τη στιγμή που έχει ήδη βγει η προκήρυξη και από σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις, κάλεσε τις ενδιαφερόμενες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους κανονικά, ευελπιστώντας ότι το υπουργείο θα αποδεχτεί το αίτημα που έχει υποβληθεί πανελλαδικά, καθώς πρόκειται για μία μη λειτουργική αλλά και άδικη απόφαση.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr