background img
banner
banner

Το δίκτυο ύδρευσης καθυστέρησε τις εργασίες στην ανάπλαση

ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ… ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί η οδός Ασημάκη Φωτήλα λόγω των εργασιών της ανάπλασης που από τη μία έχουν διαταράξει την καθημερινότητα των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην οδό και τους γύρω δρόμους, από την άλλη όμως αναμένεται να αναμορφώσουν και να αναβαθμίσουν το κέντρο.

Τα έργα συνεχίζονται υπό το… άγρυπνο βλέμμα της δημοτικής αρχής ευελπιστώντας ότι το ζήτημα της ύδρευσης θα είναι το τελευταίο εμπόδιο και δεν θα υπάρξει επιπλέον καθυστέρηση. Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες του κυρίως έργου της ανάπλασης των πλατειών του κέντρου και των παρακείμενων οδών ξεκίνησαν πριν από είκοσι περίπου μέρες, σκάφθηκε το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου και διαπιστώθηκε πως το δίκτυο ύδρευσης βρίσκεται πολύ ψηλά στην επιφάνεια, γεγονός που θα δυσκόλευε τις παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν. Έτσι υπήρξε συνεργασία με την ΔΕΥΑΑ και αποφασίστηκε να δημιουργηθεί νέο δίκτυο ύδρευσης προσωρινά στην επιφάνεια, ώστε τα έργα να συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Στο μεταξύ, οι διακοπές στην υδροδότηση συνέβαιναν την προηγούμενη εβδομάδα κάτι που εξέλειψε ευτυχώς την Παρασκευή. Δεν έλειψαν μάλιστα και οι διαμαρτυρίες από επαγγελματίες που χρειάζονται το νερό για να δουλέψουν, επιδεικνύοντας ωστόσο υπομονή αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου. Επίσης, γκρίνιες δεν λείπουν και από καταστηματάρχες που αναφέρουν κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους εξαιτίας της προβληματικής πρόσβασης στις επιχειρήσεις τους.

Αύριο η… τελευταία σύνδεση

Μιλώντας στo protionline.gr ο εντεταλμένος για τεχνικά θέματα δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας Βασίλης Χριστόπουλος, έκανε γνωστό πως ΄΄ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και προχωρά σταδιακά η σύνδεση με τις ιδιοκτησίες, διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί ως την Τρίτη (αύριο)΄΄. Ερωτηθείς αναφορικά με το εάν η ύδρευση καθυστέρησε το έργο, ο κ. Χριστόπουλος που βρίσκεται καθημερινά στην επίβλεψη των εργασιών λόγω και της ιδιότητάς του, του πολιτικού μηχανικού, επισήμανε πως ΄΄ήταν ένας απρόβλεπτος παράγοντας από τη στιγμή που δεν υπήρχε σχέδιο ώστε να γνωρίζουμε τι γίνεται κάτω από το έδαφος και μέχρι να εγκατασταθεί το νέο προσωρινό δίκτυο υπήρξε μία καθυστέρηση. Όμως αυτό έπρεπε να γίνει διότι δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τον κόσμο χωρίς νερό΄΄. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει οι εργασίες για την εγκατάσταση του μόνιμου δικτύου ύδρευσης που θα συνδεθεί μετά την ολοκλήρωσή του με το προσωρινό.

΄΄Γνωρίζουμε τα προβλήματα που προκαλούν οι εργασίες στα καταστήματα που διανύουν μία δύσκολη περίοδο μετά και το κλείσιμο των μέτρων του covid. Ξέρουμε ότι προκαλούν δυσκολίες στις μετακινήσεις. Όμως το έργο πρέπει να εκτελεστεί. Το ζητούμενο είναι να γίνει με την όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση. Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε χωρίς άλλους απρόβλεπτους παράγοντες΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Χριστόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr