background img
banner
banner

Το θεματικό πάρκο για τα τρένα στο Αίγιο

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ερώτηση για την προοπτική δημιουργίας του θεματικού πάρκου των τρένων στο Αίγιο, κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Μάλιστα, ζητά τη συμβολή για την εξεύρεση πόρων για την υλοποίηση του έργου.

Συγκεκριμένα, τονίζει απευθυνόμενος στους αρμόδιους υπουργούς: ΄΄Όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι του Αιγίου, θετικές είναι οι αντιδράσεις που προκαλεί στην τοπική κοινωνία η προοπτική της δημιουργίας εκπαιδευτικού, τεχνολογικού και ψυχαγωγικού θεματικού πάρκου για τα τρένα, στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Δημοσιεύματα, μάλιστα, επισημαίνουν ότι, το εγχείρημα έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, καθώς επίσης και ότι, τον περασμένο Φεβρουάριο, προέκυψε και η κατάλληλη νομοθεσία, που πλέον επιτρέπει τις ανάλογες δράσεις σε φορέα που θα έχει την ευθύνη σύστασης και λειτουργίας τέτοιου πάρκου. Μέγα ζητούμενο, ωστόσο, παραμένει η εύρεση πόρων για τη χρηματοδότηση της ίδρυσης και συντήρησης του τελευταίου΄΄.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ρωτά: «1. Έχει περιέλθει σε γνώση σας ότι, ξεκινά μια προσπάθεια για να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης το έργο δημιουργίας εκπαιδευτικού, τεχνολογικού και ψυχαγωγικού θεματικού πάρκου για τα τρένα στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό του Αιγίου, το οποίο, σύμφωνα με τους εμπνευστές του, θα συμβάλει στην ανάδειξη της πόλης και την οικονομική της ανάπτυξη, με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αύξηση εσόδων στα ταμεία του Δήμου Αιγιαλείας; 2. Προτίθεσθε να συμβάλλετε στην αναζήτηση και στην εξεύρεση πόρων, εθνικών ή ευρωπαϊκών, που είναι αναγκαίοι για την υλοποίηση του ανωτέρω έργου;».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr