background img
banner
banner

18 χρόνια ιστορίας συμπλήρωσαν οι Παλαίμαχοι Αιγιάλειας | ΦΩΤΟ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΕΠΙΔΑΣ: “ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ”

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Αιγιάλειας έχει αναπτύξει πλούσια δράση από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του και φέτος συμπληρώνει 18 χρόνια ζωής. Ιδρύθηκε το 2002 αρχικά ως Παλαίμαχοι Συμπολιτείας και μετονομάστηκε σε “Παλαίμαχοι Αιγιάλειας” όταν ο Δήμος έγινε ενιαίος. Ήταν μία ιδέα τριων βετεράνων του Αίαντα Αβύθου, των Άγγελου Λεπίδα, Γιώργου Παλαιολογόπουλου και Νώντα Μιχαλόπουλου και όταν ξεκίνησε είχε 80 ενεργά μέλη. “Ψυχή” της ομάδας είναι αναμφίβολα ο Άγγελος Λεπίδας, που δηλώνει… τρελός με τη μπάλα. Μια ζωή μέσα στα γήπεδα, ως ποδοσφαιριστής, διαιτητής και παλαίμαχος έχει να μας πει πολλά για το σύλλογο αλλά και τη δική του διαδρομή, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Εθνική Ελλάδας στα εγκαίνια του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Αβύθου

Ποια είναι η πορεία, με λίγα λόγια, του Άγγελου Λεπίδα στο ποδόσφαιρο;

Από μικρός είχα τρέλα με τη μπάλα. Από τα 17 μέχρι τα 23 έπαιξα στον Αίαντα Αβύθου, όταν σε ένα ματς με τον Ολυμπιακό Αιγίου ο δάσκαλος Μιχάλης Πρέζας με παροτρύνει να γίνω διαιτητής. Τον άκουσα και το 1982 ξεκινάει το μεγαλύτερο πάθος μου, η διαιτησία. Ήμουν από τους καλύτερους διαιτητές της Αχαϊας και αυτό που λέω δεν είναι εγωιστικό. Το μαρτυρούν παράγοντες, ποδοσφαιριστές και συνάδελφοι. Από τύχη μέντοράς μου ήταν ο αείμνηστος Μάκης Γερμανάκος! Αυτό το πάθος μού βγήκε σε καλό γιατί γνώρισα ανθρώπους που τους αγάπησα και με αγάπησαν. Η λίστα είναι ατέλειωτη, αναφέρω μόνο μερικούς: ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΣ, ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ, ΓΟΥΝΑΡΗΣ, ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ, ΜΠΟΝΟΒΑΣ, ΚΑΛΤΣΑΣ, ΟΡΦΑΝΟΣ, ΔΟΜΑΖΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ΓΟΝΙΟΣ, ΒΕΝΟΣ, ΚΟΥΗΣ, ΑΙΔΙΝΙΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΜΠΑΤΣΙΝΙΛΑΣ, ΛΑΓΩΝΙΚΑΚΗΣ, ΕΞΩΜΑΝΙΔΗΣ, ΦΥΛΑΚΟΥΡΗΣ, ΚΑΠΟΥΣΟΥΖΗΣ, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΑΤΟΣ, ΓΕΡΟΥΚΑΛΗΣ, ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ, ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ…”.
Επίσης να αναφέρω κάποια μεγάλα ονόματα από τον χώρο της διαιτησίας, από τους οποίους έμαθα αρκετά πράγματα. Γερμανάκος, Λαγογιάννης, Δημητριάδης, Βασσάρας, Νικάκης. Ευχαριστώ όλους τους διαιτητές του Σ.Δ. ΑΧΑΙΑΣ (Κοτικας, Φιλιππίδης, Μάνθος κλπ) και τους δικούς μου μαθητές, Τριανταφύλλη και Ρέλλα.

Άγγελε φέτος συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.

Οι αγώνες που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια είναι πολλοί, αλλά θα ήθελα πρώτα να αναφερθώ σε τέσσερα πολύ σημαντικά πρόσωπα, τέσσερις ένδοξους διεθνείς ποδοσφαιριστές που βοήθησαν ώστε οι “ασήμαντοι” βετεράνοι της Συμπολιτείας, να αποκτήσουν φήμη και να γίνουν σεβαστά μέλη στις τάξεις των βετεράνων σε όλη την Ελλάδα. Τον Αχιλλέα Ασλανίδη, τον αείμνηστο Ζαχαρία Λυκουρίνο που θα τον θυμόμαστε πάντα, τον Κώστα Μπατσινίλα και τον Γιάννη Γούναρη.

Ποιος ήταν ο πρώτος αγώνας που έδωσε ο σύλλογος; Και πόσοι περίπου ακολούθησαν μέχρι σήμερα;

Όλοι οι αγώνες ήταν σημαντικοί γιατί γνωρίσαμε πολλούς σπουδαίους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και διαφορετικές κουλτούρες σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο πρώτος ήταν το 2002 στη Θεσσαλονίκη με τους παλαίμαχους του ΠΑΟΚ (1-0). Ακολούθησε τρεις φορές η Εθνική Ελλάδας σε Άβυθο και Αίγιο, 4 φορές ο Παναθηναϊκός, 3 φορές ο Ολυμπιακός, επίσης σε Άβυθο και Αίγιο, 2 φορές ο Ηρακλής σε Μίκρα, Καυτατζόγλειο και θα τον φιλοξενήσουμε στην Άβυθο, 2 φορές η Μικτή Θεσσαλονίκης στο γήπεδο Μακεδονικού και Αβύθου, 1 φορά ο Άρης στο Κλεάνθης Βικελίδης, 3 φορές η Παναχαϊκή, 3 αγώνες στην Κύπρο και ακόμη: ΜΙΚΤΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ, ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΧΑΛΚΙΔΑ, ΚΛΑΜΠ ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΕΥΒΟΙΑ, ΙΣΘΜΙΑ, ΑΘΙΚΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΤΡΑΣ και ο αγώνας – μνημόσυνο με την Ελευσίνα που γίνεται κάθε χρόνο στις 8 Μαϊου, λόγω του τραγικού δυστυχήματος που έγινε στη Ροδοδάφνη στις 8/6/1960.

Πολύ πλούσια και εντυπωσιακή η δράση σας. Επόμενοι προγραμματισμένοι αγώνες;

Είμαστε υπερήφανοι για τη δράση που έχουμε αναπτύξει και η συνέχεια θα είναι ανάλογη. Στις 23 Αυγούστου είναι προγραμματισμένος αγώνας προς τιμή του Δήμου Ρούμπα και στις 5 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθούμε από τον Ηρακλή, εφόσον τα μέλη και οι φίλοι ανταποκριθούν σε ότι έχει συμφωνηθεί. Το ίδιο ισχύει και για ανταπόδοση φιλοξενίας από τον Ολυμπιακό στα στάδιο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, σε ματς που δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία.

Ιστορική φωτογραφία για τον Άγγελο Λεπίδα. Ο Πελέ ανάμεσα σε Μίμη Δομάζο και Αντώνη Αντωνιάδη

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις έχουν έξοδα. Πως καλύπτονται;

Τα έξοδα βαραίνουν όλους τους συμμετέχοντες, αλλά όσες φορές χρειάστηκε, βοήθησε και ο Δήμος. Συμπολιτείας παλαιότερα, Αιγιάλειας τώρα. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε, έχουμε πάθος και μεράκι και τα όποια χρήματα θα διαθέσουμε είναι το τελευταίο που κοιτάμε. Ευχαριστούμε φυσικά και τους χορηγούς μας. Έχουμε οκτώ διαφορετικές εμφανίσεις από χορηγίες: του ΠΣΑΠ (Λυκουρίνος), αυτοκίνητα ΣΚΟΝΔΡΑΣ και ΖΟΥΓΚΛΑ (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος). Ευχαριστούμε και τις επιχειρήσεις ΜΑΡΙΤΙΜΟ, Ν. ΣΚΟΝΔΡΑΣ, ΑΝΕΜΕΛΟ, όλους τους συμμετέχοντες μέχρι σήμερα στην πορεία της ομάδας και φυσικά τον Δήμο μας για την παροχή των γηπέδων. Κλείνοντας, θέλω να αναφερθώ και στους βετεράνους του Παναιγιαλείου και είναι η δεύτερη φορά που το κάνω. Αυτό το όνομα με την τεράστια ιστορία πρέπει να ενεργοποιηθεί ξανά και είμαι πρόθυμος να βοηθήσω όπου χρειαστεί, χωρίς να γίνει γνωστό και να αναφερθεί πουθενά το όνομά μου.

Με τους παλαίμαχους του ΠΑΟΚ

Ο Αχχιλέας Ασλανίδης στο μικρόφωνο…

Με Στέλιο Γιαννακόπουλο και Σπύρο Γκουλή στο γήπεδο του Αιγίου

Με τον αείμνηστο Ζαχαρία Λυκουρίνο

Με Αστέριο Μπέλλα


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr