background img
banner
banner

‘‘Kαλούμαστε να σταθούμε ως Άξιοι Έλληνες απέναντι σε κάθε εχθρό!’’

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΣΤΙΣ 8/8/2020

‘‘Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να εορτάσουμε ένα σημαντικό όχι μόνο Ελληνικό αλλά και Παγκόσμιο γεγονός! Την Επέτειο των 2.500 χρόνων από την Μάχη των Θερμοπυλών! Το βασικό μήνυμα της Μάχης αυτής όπως και όλων όσων έδωσαν οι Έλληνες κατά των Περσών όπως στον Μαραθώνα, στις Πλαταιές και στην Σαλαμίνα, είναι ότι Ελεύθεροι πολίτες – οπλίτες δεν δίστασαν να υπερασπισθούν με την ζωή τους, τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας και την πατρίδα μας, ακόμα και όταν ο εχθρός φαινόταν ανίκητος! Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σιμωνίδης σε επίγραμμά του για την μάχη του Μαραθώνα «Οι Αθηναίοι αμυνόμενοι υπέρ όλων των Ελλήνων, στέρησαν από τους χρυσοφόρους Πέρσες την ισχύ!»

Βλέπουμε δηλαδή πως η ισχύς του εχθρού, όποιος και αν είναι αυτός, μπορεί να αποδειχθεί αμελητέα αν απέναντί της υπάρχουν άνθρωποι Ελεύθεροι, Δυνατοί, Τολμηροί που σκέφτονται και λειτουργούν με ανώτερα ιδανικά και αξίες απαλλαγμένοι από κάθε φόβο! Εύλογα λοιπόν μπορεί να αναρωτηθεί ο καθένας μας. Μήπως είναι καιρός να παραδειγματιστούμε από όλους αυτούς τους ήρωες προγόνους μας και να βαδίσουμε στα βήματα τους; Μπορεί οι σύγχρονοι εχθροί της Ελλάδας να μην εμφανίζονται με όπλα αλλά να πολεμούν υπόγεια και ύπουλα. Οι Έλληνες όμως από τα αρχαία χρόνια έχουν ένα ισχυρότατο όπλο που λέγεται Νόηση!

Αυτήν λοιπόν καλούμαστε να αξιοποιήσουμε, μακριά από προπαγάνδες, πλύση εγκεφάλου και διαστρεβλώσεις της αλήθειας. Με λογική, με κριτική σκέψη, με εξυπνάδα, με ελεύθερο πνεύμα, με διευρυμένη αντίληψη και υψηλή συνειδητότητα, καλούμαστε να σταθούμε ως Άξιοι Έλληνες απέναντι σε κάθε εχθρό! Είτε αυτός προσπαθεί να μας φιμώσει, είτε προσπαθεί να βλάψει την υγεία μας, είτε προσπαθεί να μειώσει τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας! Μια ευχή θα εκφράσω η οποία νομίζω ότι αγγίζει πολλούς. Ας πρυτανεύσει το καλό και αγαθό, το σωστό και το δίκαιο, το έντιμο και το ηθικό, ώστε όχι μόνο να επιβιώσουμε ως Λαός αλλά να βγούμε πιο δυνατοί, πιο ισχυροί και πιο ενωμένοι, ώστε και οι ψυχές των προγόνων μας να νιώσουν δικαιωμένες ότι άξιζε η θυσία τους!!!’’

*‘‘Ο πολιτιστικός σύλλογος Προναία Αθηνά ασχολείται με την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού μας ανά τους αιώνες. Οι θυσίες των προγόνων μας αξίζουν κάθε τιμή και μέσα από το παράδειγμά τους ωφείλουμε να βρούμε τους τρόπους με τους οποίους θα γίνουμε άξιοι συνεχιστές τους!”


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr