background img
banner
banner

1, 2 ή 3 τα κρούσματα στην Αιγιάλεια;

25ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Στο χορό του κορωνοϊού μπήκε για τα καλά η Αιγιάλεια, μετά την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής το μεσημέρι της Πέμπτης 20/8 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) που επιβεβαιώνει δύο κρούσματα στη Δυτική Αιγιάλεια, όπως διέδιδαν τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα κυρίως στα social media.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «protionline.gr», τα κρούσματα αυτά δεν επιβεβαιώνονται από το νοσοκομείο Αιγίου, όμως το πρωί της Πέμπτης 20/8 βρέθηκε θετική στον ιό, με ήπια συμπτώματα, 25χρονη από το Αίγιο που είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη νησιωτική χώρα.

Με δεδομένο ότι η ανακοίνωση του δήμου μπορεί να θεωρηθεί σχετικά ασφαλής πηγή, αυτή τη στιγμή στην Αιγιάλεια υπάρχουν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα από νεαρά άτομα που φέρουν τον ιό και μένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό με ήπια συμπτώματα.

Αρνητικό το νέο δείγμα της 75χρονης!

Εντωμεταξύ, το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε στην Αιγιάλεια (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) πριν δεκαπέντε ημέρες, με σημείο αναφοράς το νοσοκομείο Αιγίου, η 75χρονη από την Ανατολική Αιγιάλεια επανήλθε για νέα δειγματοληψία  που βγήκε αρνητική στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τα παραπάνω, το σίγουρο είναι ότι ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας, κάποιοι προτιμούν το νοσοκομείο στο Ρίο για να δώσουν το δείγμα τους ενώ μέχρι ώρας δεν υπάρχει σοβαρό περιστατικό στην περιοχή.

Απάντηση Μπούνια στην ανακοίνωση δημάρχου

Η ανακοίνωση όμως της δημοτικής αρχής που επιβεβαιώνει δημοσιεύματα για κρούσματα στην Αιγιάλεια, άναψε φωτιές στο δημοτικο πολιτικό σκηνικό, με τον δημοτικό σύμβουλο και ιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου, Δημήτρη Μπούνια, με ανάρτησή του στο Facebook να απαντά σε σκληρή γλώσσα. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής περί επιβεβαίωσης ή όχι κρουσμάτων covid-19,ήθελα να πω ότι καλό θα ήταν να επικεντρωθούν (εννοώ ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή) στα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα που ταλανίζουν το δήμο(βλέπε ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΛΥΣΗ κ.α.), στα οποία όχι μόνο έχουν την αρμοδιότητα ,αλλά και την ικανότητα όπως άλλωστε είχαν πει προεκλογικά στους συνδημότες μας και να αφήσουν τα θέματα υγείας στους ειδικούς και στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Θα ήθελα επίσης να πω στην δημοτική αρχή να μην σπαταλάει τον πολύτιμο και περιορισμένο χρόνο της σερφάροντας στο διαδίκτυο ή όπου αλλού, φτιάχνοντας αστεία δελτία τύπου που δεν αφορούν κανένα πολίτη, ψάχνοντας να απαντήσει σε καθετί είτε θίγεται, είτε νομίζει ότι θίγεται, άλλωστε δημοκρατία έχουμε ακόμα νομίζω…

Θεωρώ ότι το επικοινωνιακό κομμάτι το έχει εξαντλήσει αυτή η δημοτική αρχή, καιρός είναι να δει την πραγματικότητα κατάματα και να προσπαθήσει – αν θέλει και αν μπορεί -να δώσει βιώσιμες, εφικτές και βραχυπρόθεσμες λύσεις για το κοινό καλό. Αυτό νομίζω είναι και το δύσκολο, τα υπόλοιπα είναι προφάσεις για να κυλάει ο χρόνος και να αποπροσανατολίζονται οι συνδημότες μας. Αν θυμάμαι και προεκλογικά, αυτή ήταν η παράταξη για τα δύσκολα, η ικανή κλπ. Εσείς βάλατε κύριε Δήμαρχε τον πήχη ψηλά, ελπίζω να μην περάσετε από κάτω, γιατί δεν φταίει σε τίποτα η πόλη μας…»


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr