background img
banner
banner

ΣΤΙΒΟΣ: Ο Ανδρέας Μπαχός, “έπιασε” το όριο για το πανευρωπαϊκό!

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΑ 10ΧΛΜ ΒΑΔΗΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΕΚΑΘΛΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Κ20

Ένα μεγάλο αστέρι από την Αιγιάλεια ανατέλλει στον στίβο και πιο συγκεκριμένα στο αγώνισμα του βάδην. Ο Ανδρέας Μπαχός του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ μετά το ασημένιο μετάλλιο πριν από λίγες ημέρες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18, στα Γιάννενα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 στα 10χλμ, με χρόνο 45.34.30! Παράλληλα, θα αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 καθώς έπιασε το όριο που έχει θέσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου!

Το μετάλλιο όμως του Μπαχού δεν ήταν το μοναδικό για τον Αθηνόδωρο στα Γιάννενα. Ο Πολυχρόνης Ιατρόπουλος “ξεδίπλωσε” για μια ακόμη φορά το πολυσύνθετο ταλέντο του στο επίπονο αγώνισμα του δεκάθλου και ανέβηκε επίσης στο 2ο σκαλί του βάθρου! Μεταξύ άλλων πέτυχε και ρεκόρ συλλόγου στα 400μ με 51.67.

Υψηλές επιδόσεις

H περυσινή νικήτρια της Κ18 και βαλκανιονίκης της ίδιας κατηγορίας, Μαρίνα Γιαννάδη βελτιώνεται αγώνα με τον αγώνα (δεδομένου ότι η αγωνιστική προετοιμασία της φέτος δεν ήταν πλήρης λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων). Στον προκριματικό των 100μ με εμπόδια πέτυχε επίδοση 16,04 και προκρίθηκε στο τελικό, όπου με επίδοση 15,59 κέρδισε την 5η θέση.

Η Μαρία Κατσούλη ήταν 8η στο έπταθλο με 3.197 βαθμούς.

Ο Ιωάννης Βαρβίας με 1.84 ήταν 10ος στην κατάταξη στον τελικό του ύψους.

Η Ανδριάνα Σανδραβέλη στον προκριματικό των 400μ με εμπόδια ήταν 13η και δεν πέρασε στον τελικό.

Τέλος, ο Νίκος Γεωργίου που ανήκει στην μικρότερη ηλικιακή κατηγορία αγωνίστηκε στα 3000μ με φυσικά εμπόδια αλλά δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα.

Τους αθλητές/τριες και τον προπονητή τους Νίκο Τσιοφύλα ακολούθησε στα Γιάννενα και η Άννα-Μαρία Κατσίκα για να βοηθήσει ως προπονήτρια. Παλιά αθλήτρια του συλλόγου και φοιτήτρια σήμερα στα ΤΕΦΑΑ (Τρίκαλα), βοηθούσε και στην προπόνηση το τελευταίο διάστημα.

Να σημειωθεί, ότι την 1η ημέρα των αγώνων είχαμε 2 πανελλήνια ρεκόρ και ένα παγκόσμιο! Tο δικό της Πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων βελτίωσε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (Αλέξανδρος Μακεδονίας) τρέχοντας τα 100μ σε 11.80. Το άλλο πανελλήνιο ρεκόρ σημειώθηκε στον ακοντισμό από την Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος) με 63.96 που είναι ωστόσο και παγκόσμιο. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποσκαριόβ βελτίωσε το προηγούμενο παγκόσμιο που κατείχε η Κουβανή Ατζιλάρε 63.86 από 2/8/15 στους Παναμερικανικούς αγώνες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr