background img
banner
banner

Έδωσαν… χρώμα στην αγορά σε «μουντή εποχή»

ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΥΣΤΟΧΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ – ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Τι κι αν εκπροσωπεί κατ’ ουσία μόνο το εμπορικό – επιχειρηματικό κομμάτι της πόλης, ο ιστορικός Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας αγγίζει τον σφυγμό κάθε δημότη, προωθώντας θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της περιοχής και την προκοπή του δήμου.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα διευρύνει και εντείνει τη δράση του και σε κοινωνικά και πολιτιστικά μονοπάτια, καταφέρνοντας να κάνει το Αίγιο πόλη ζωντανή και ελκυστική.

Τα «Πρότυπα Διδακτικά Δρώμενα Εν Κινήσει» Νούμερο 2, που έλαβαν χώρα στους κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης το απόγευμα της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έδωσαν χρώμα στην αγορά σε μουντή εποχή και το κέντρο της πόλης έμοιασε σαν να ξυπνά από «λήθαργο». Από τις 6.00 το απόγευμα ως τις 9.00 το βράδυ, οι κεντρικοί δρόμοι γέμισαν πορτοκαλί μπαλόνια. Μία εντυπωσιακή ξυλοπόδαρη και δύο performer παντομίμας, από τους κορυφαίους στην Ελλάδα, με τις αστείες φιγούρες και τα σκετς έφεραν και πάλι το χαμόγελο στην πόλη και στα μαγαζιά. Παράλληλα, δίδαξαν στους καταναλωτές τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας ενάντια στον covid. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγ. Λαύρας μετά το πέρασμα του δρώμενου από την Κλ. Οικονόμου. Η πομπή κατέληξε με εντυπωσιακά νούμερα και παντομίμες στη Μητροπόλεως. Η ξυλοπόδαρη δεν μπήκε μόνο στη στοά. «Συνομίλησε» με μικρά παιδιά, μοίρασε μπαλόνια και χαμόγελα, τρύπωσε ακόμη και μέσα σε καταστήματα που έκαναν τις προσφορές τους δεχόμενα κόσμο. Μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου μοίραζαν σε όλα τα μαγαζιά και τους καταναλωτές εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που εξάγονται σε όλο τον κόσμο (κρασί-ούζο-σταφίδα).

Ικανοποιητική η ανταπόκριση του κόσμου

Ήταν το δεύτερο δρώμενο, μετά από αυτό της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου που τρέλανε μικρούς και μεγάλους, το οποίο απέδειξε πως οι καταναλωτές ζητούν το κάτι διαφορετικό και μία νότα αισιοδοξίας στην τοπική αγορά. Την ικανοποίησή του εξέφρασε στην «Π» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος, παρατηρώντας πως ο κόσμος «αγκάλιασε» τη δράση. Όπως είπε, ΄΄την Παρασκευή αποδείξαμε πως σαν δήμος και σαν αγορά δεν έχουμε να ζηλέψουμε το παραμικρό από αγορές άλλων πόλεων. Τα μαγαζιά μας τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, διαθέτουν ποιοτικά εμπορεύματα και άριστες υπηρεσίες, η διάθεσή μας ανέβηκε κι έτσι αποδείξαμε πως η υπευθυνότητα και η σωστή στάση απέναντι στον συνάνθρωπο μπορούν να γίνουν συνήθεια μέσα από όμορφες δράσεις που ναι μεν έχουν ανέμελη διάθεση όμως έχουν ουσία και αφήνουν αποτέλεσμα΄΄.

Είναι άλλωστε νωπές οι μνήμες των Αιγιαλέων από την εσωστρέφεια και τις άσχημες μέρες που στο πρόσφατο παρελθόν στιγμάτισαν τον Σύλλογο και είναι λογικό και ο κόσμος να ικανοποιείται με την αλλαγή νοοτροπίας.

Αναφορικά με την κίνηση στα καταστήματα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως ο Αύγουστος ήταν σε πολύ άσχημα επίπεδα και ότι γενικότερα επικρατούσε μία κατήφεια στην αγορά. ΄΄Το συγκεκριμένο απόγευμα ο κόσμος ήταν πολύς, ίσως να έχει να κάνει και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όμως σίγουρα έπαιξαν τον ρόλο τους και τα δρώμενα αφού όπως μας ενημέρωσαν, ο κόσμος τα περίμενε. Είχε δε ενημερωθεί μέσα από τα φυλλάδια που είχαμε μοιράσει στα καταστήματα τις προηγούμενες ημέρες και τα οποία τα διένειμαν στους καταναλωτές, άρα το περίμεναν με χαρά και ανταποκρίθηκαν΄΄, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος. Να σημειωθεί ότι στους καταναλωτές μοιράστηκαν και λαχνοί με πλούσια δώρα που θα κληρωθούν στον Εμπορικό Σύλλογο σε λίγες μέρες!

Αρωγή σε δοκιμαζόμενες οικογένειες της περιοχής

Την ίδια στιγμή, ο Σύλλογος σε συνεργασία με το «Φωτεινό Αστέρι» προχωρά στη συγκέντρωση σχολικών ειδών με σκοπό την ενίσχυση οικογενειών που έχουν ανάγκη. Όπως τονίζει, ΄΄τα σχολεία αρχίζουν και όπως κάθε χρόνο όλοι μας φροντίζουμε να πάρουμε τα απαραίτητα για τα παιδιά μας για τη νέα σχολική χρονιά, τσάντες, μολύβια, κασετίνες, τετράδια! Δυστυχώς όμως για πολλούς συνανθρώπους μας, είναι τέτοιες οι συνθήκες της ζωής, που ακόμα και η αγορά των σχολικών ειδών είναι αδύνατη! Το «Φωτεινό Αστέρι» με την συνεργασία του Eμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας θα κάνει συλλογή σχολικών ειδών για τις άπορες οικογένειες της περιοχής αύριο Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου σε δύο σημεία συγκέντρωσης. α) στην πλατεία Αγίας Λαύρας. β) στην Μητροπόλεως στο ύψος του Ιερού Ναού της Φανερωμένης, από τις 10πμ έως 8μμ.΄΄.

΄΄Ξέρουμε πως οι συνθήκες είναι δύσκολες για όλους μας. Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν ακόμα και τα απαραίτητα. Ζουν ανάμεσά μας! Ακόμα και το πιο μικρό, μια γόμα, ένα μολύβι, μια κασετίνα, είναι ικανό να δώσει το χαμόγελο σε ένα μικρό παιδί! Πράξη αγάπης, πράξη αλληλεγγύης η συνεισφορά στους συμπολίτες μας, με όποιο τρόπο! Ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας είναι πάντα δίπλα στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Θα σας περιμένουμε όλους!΄΄, σημειώνεται εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου στο οποίο αξίζουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr