background img
banner
banner

Έλλειψη καθαριστριών, πολυμελή τμήματα και ολοήμερα χωρίς δασκάλους…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Αιγιάλειας σήμερα τρεις ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, περιγράφει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, καταγγέλλοντας έλλειψη καθαριστριών, πολυμελή τμήματα και προώθηση ολοήμερων σχολείων χωρίς τους εκπαιδευτικούς που απαιτούνται.

Απευθυνόμενο στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιγιάλεια, το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται καλή, σχολική χρονιά με ηρεμία και υπομονή, παρατηρώντας πως ΄΄είναι ίσως η πρώτη χρονιά που το σχολείο ξεκινάει με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μουδιασμένη και προβληματισμένη μπροστά στις νέες συνθήκες. Η πανδημία του covid, έχει αλλάξει τις συνθήκες και τα δεδομένα, σε σημείο που όλοι οι εκπαιδευτικοί να αγωνιούμε για την επιστροφή στις σχολικές τάξεις, έστω και με την κάλυψη του προσώπου και των εκφράσεων μας με μάσκα, παρά να υποχρεωθούμε στη στείρα και άνιση τηλεκπαίδευση ή στην προβληματική εκ περιτροπής προσέλευση των μαθητών στα σχολεία΄΄.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας: «Η ασφαλής λειτουργία των σχολείων έχει θεμελιώδη σημασία, ώστε να προληφθεί κατά το δυνατόν η διασπορά του ιού στον χώρο των σχολείων». Και το Δ.Σ. του Συλλόγου, σημειώνει: ΄΄Η κυρία Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων διατείνεται εδώ και μέρες ότι τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές. Όλοι ξέρουμε ότι αυτό είναι ψευδές και υποτιμά τη νοημοσύνη των εκπαιδευτικών και των γονέων και ταυτόχρονα καταδεικνύει ολιγωρία και έλλειψη συντονισμού΄΄.

Η πραγματικότητα…

΄΄Η πραγματικότητα΄΄, όπως τονίζει, ΄΄είναι ότι:

  • Οι καθαρίστριες δεν έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία, παραμονές του αγιασμού και με παράταση της έναρξης του σχολικού έτους. Αναρωτιέται κανείς τι θα γινόταν, αν το πρώτο κουδούνι χτυπούσε στις 7 Σεπτεμβρίου;
  • Τα τμήματα των σχολείων αποτελούνται στη μεγάλη πλειοψηφία τους από 20 και πλέον μαθητές σε τάξεις ελάχιστων τετραγωνικών, όπου είναι αδύνατον να τηρηθούν οι αποστάσεις που προβλέπει ο ΕΟΔΥ.
  • «Ενισχύεται» ο θεσμός του Ολοημέρου, χωρίς να υπάρχει υπεύθυνος δάσκαλος , με τετράωρες καθαρίστριες και πλημμελή καθαριότητα, εξ αιτίας της μειωμένης απασχόλησής τους.
  • Υποχρεώνεται ο εκπαιδευτικός κάθε ειδικότητας, να απολυμαίνει, να καθαρίζει και τελικά να σκέφτεται αν θα χρησιμοποιήσει τα όργανα που χρειάζονται σε κάθε διάλειμμα΄΄.

Τι ζητά ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας αιτείται: Την άμεση πρόσληψη καθαριστριών με πλήρες ωράριο απασχόλησης, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις υγειονομικής ασφάλειας της πανδημίας. Τη διχοτόμηση τμημάτων με 20 και πλέον μαθητές σε σχολεία που έχουν διαθέσιμη αίθουσα διδασκαλίας. Την πραγματική ενίσχυση του θεσμού του Ολοήμερου σχολείου με υπεύθυνο δάσκαλο και βοηθό κατά τη διαδικασία της σίτισης. Την διαβεβαίωση από το Υπουργείο ότι οι αναπληρωτές τρίμηνης θητείας θα ανανεώσουν τη σύμβασή τους στο σχολείο αρχικής τοποθέτησης για παιδαγωγικούς και ψυχολογικούς λόγους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr