background img
banner
banner

Έρχονται αλλαγές στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, μέσα στον Οκτώβριο -εκτός απροόπτου- θα αλλάξουν τα πάντα σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ ήδη δρομολογείται ένα μεγάλο «λίφτινγκ» στην πλατφόρμα που φιλοξενεί τις δημοπρασίες.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα είχε προηγηθεί η Έκθεση της Κομισιόν, η οποία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι εδώ και μήνες οι Θεσμοί ζητούν τη βελτίωση του πλαισίου για τους πλειστηριασμούς. Με την Έκθεση κατέστη σαφές ότι τα αποτελέσματα των πλειστηριασμών δεν ήταν ανάλογα των προσδοκιών.

Οι αλλαγές στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα γίνουν ώστε με την ενεργοποίηση του νέου Πτωχευτικού Κώδικα να είναι άπαντες έτοιμοι.

Οι αλλαγές αυτές πάγωσαν λόγω κορωνοϊού αλλά πλέον έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τροποποιήσεις-βελτιώσεις στις επίμαχες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Υπάρχουν σκέψεις να εφαρμόσουν και εδώ το μοντέλο της Ιρλανδίας, το οποίο υιοθετούν και άλλες χώρες. Να φαίνονται δηλαδή οι πωλήσεις ακινήτων μέσω πλειστηριασμών όπως παρουσιάζονται σαν σελίδες ηλεκτρονικών αγγελιών. Αυτό ακριβώς το μοντέλο θα εφαρμόσει η Ελλάδα και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e- auction. Aναμένεται ότι θα προστεθούν φωτογραφίες των ακινήτων καθώς και άλλα τεχνικά πληροφοριακά στοιχεία π.χ. χάρτες, με τη διασύνδεση της πλατφόρμας με άλλες βάσεις δεδομένων όπως το Κτηματολόγιο.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr