background img
banner
banner

ΑΚΡΑΤΑ: Στόχος να μπουν γερές βάσεις για επιστροφή στα “ψηλά” | ΦΩΤΟ

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α2 ΕΣΚΑ-Η

Mετά την αναδιάρθρωση των Εθνικών κατηγοριών λόγω…. covid 19, η Ακράτα BC, παρότι αγωνιστικά είχε υποβιβαστεί, παρέμεινε και για τη νέα σεζόν στη Γ΄ Εθνική. Ωστόσο, σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ. του συλλόγου πήρε την απόφαση να αποσύρει την ομάδα από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, για οικονομικούς λόγους. Μία επιτυχημένη πενταετία έληξε άδοξα με τους “κιτρινόμαυρους” να επιστρέφουν στην ΕΣΚΑ-Η όπου μάλιστα δεν θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 αλλά σε αυτό της Α2, βάσει των κανονισμών που ισχύουν. Με δικά της παιδιά θα προσπαθήσει να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια προκειμένου να πρωταγωνιστήσει και τα αμέσως επόμενα χρόνια να επιστρέψει στις Εθνικές κατηγορίες.

Οι φίλαθλοι της ανατολικής Αιγιάλειας έζησαν μεγάλες στιγμές τα τελευταία χρόνια, με το κλειστό γυμναστήριο “Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος” να γεμίζει κάθε δεύτερη Κυριακή (ειδικά τα τρία πρώτα χρόνια) και να γίνεται έδρα – φόβητρο για κάθε αντίπαλο. Δύο σεζόν διεκδίκησε μέχρι και την άνοδό της στη Β΄ Εθνική και η διοίκηση έβαλε πολύ ψηλά τον “πήχη” φέρνοντας παίκτες μεγάλης αξίας με μακρά ιστορία στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Γιαννούλης, Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης, Βεσκούκης, Μουρατίδης, Δ. Λυμπέρης, Ονάσογλου, Τσότσος, Σαρίκας, Λάππας, Γκόβας, Θανόπουλος, Σίνης, Καλεμτζάκης, Κατωπόδης, Αλ. Σχορτσανίτης, αδελφοί Μανταλβάνοι κ.α., ενώ στο πάγκο κάθισαν και σπουδαίοι προπονητές, όπως ο Ζωντός, ο Σκαραφίγκας, ο Βουρνάς και ο Παπαδόπουλος. Με θητεία ακόμη και στον πάγκο ομάδων της Α1!

Ο Γκιζόγιαννης με τον Χρήστο Σπηλιωτόπουλο

“Μάτωσαν” οικονομικά για μία πενταετία

Αντώνης Ανδρουτσόπουλος

Ολοι οι παραπάνω φυσικά κόστισαν πολλά χρήματα και η διοίκηση έκανε μεγάλο αγώνα για να καταφέρνει κάθε χρόνο να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Οι τρεις άνθρωποι που διετέλεσαν πρόεδροι του συλλόγου σε αυτό το διάστημα (Άγγελος Λινάρδος, Προκόπης Σταυρόπουλος, Αντώνης Ανδρουτσόπουλος) μαζί με τον επι σειρά ετών – παλαιότερα – πρόεδρο Χρήστο Σπηλιωτόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. έβαλαν το χέρι βαθιά στην τσέπη, όπως και οι χορηγοί που προσέλκυσαν και φυσικά ο απλός κόσμος που όσο μπορούσε βοηθούσε οικονομικά. Την τελευταία διετία όμως και ακόμη περισσότερο την τελευταία χρονιά, η ανταπόκριση δεν ήταν ίδια με εκείνη των προηγούμενων χρόνων και μοιραία η εξέλιξη ήταν μάλλον αναμενόμενη. Οι άνθρωποι κουράστηκαν, απογοητεύτηκαν και το τέλος εποχής για την Ακράτα στις Εθνικές κατηγορίες φάνηκε ότι ήταν θέμα χρόνου.

Ο κορωνοϊός έδωσε φέτος το… τελειωτικό χτύπημα στην ομάδα κάτι που είχε τονίσει πριν λίγο καιρό σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του συλλόγου, ο οποίος ουσιαστικά είχε προαναγγείλει την απόφαση του Δ.Σ. πριν ακόμη αυτή επισημοποιηθεί.

“Βρισκόμαστε στο σημείο που ο αθλητισμός, επαγγελματικός και ερασιτεχνικός, βλέπει από την μία τα έσοδά του να μειώνονται δραματικά καθώς δεν θα έχει λαμβάνειν από εισιτήρια, χορηγίες, διαφημίσεις κ.λ.π. Από την άλλη όμως, καλείται να διαχειριστεί προγραμματισμένα έξοδα συντήρησης, πάγια έξοδα λειτουργίας, συμβόλαια παικτών και τυχόν χρέη που κάποιες ομάδες μπορεί να έχουν. Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις υπό αυτές τις συνθήκες;” μας είχε πει ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος.

Προκόπης Σταυρόπουλος – Άγγελος Λινάρδος

Η επόμενη μέρα

Στην πρεμιέρα της Α2 η Ακράτα θα υποδεχθεί τον Α.Ο. Δύμης. Στην κατηγορία μετέχει και δεύτερη ομάδα από την Αιγιάλεια, ο Αστέρας Τέμενης ο οποίος τρία χρόνια πριν (όταν η Ακράτα ήταν στη Γ΄ Εθνική) έπαιζε στη Γ2 ΕΣΚΑ-Η, δηλαδή 5 κατηγορίες πιο κάτω! Oι “κιτρινόμαυροι” θα παρατάξουν φέτος μια ομάδα που θα βασιστεί στην “παλιά φρουρά” και στην εφηβική ομάδα. Η επιστροφή του Ανδρέα Οικονομόπουλου από τον Ήφαιστο/Αχιλλέα σε συνδυασμό με την παραμονή του Δημήτρη Κατωπόδη την ισχυροποιούν σε μεγάλο βαθμό και εκτός από τον στόχο της ανάδειξης κάποιων “μικρών” σίγουρα μπορεί να έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο. Συνεχίζουν και οι Πολύδερας, Βασιλάτος, Ζέρβας, Μανωλόπουλος και όλοι οι υπόλοιποι γηγενείς της ομάδας. Αν μάλιστα παίξει και ο Βασίλης Μαλλής (η περίπτωσή του παραμένει σε εκκρεμότητα) τότε η Ακράτα θα είναι σίγουρα από τα φαβορί για άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑ-Η.

Ζίζηλας – Σαρίκας

Ο κόσμος της Ακράτας μπορεί να είχε συνηθίσει την ομάδα σε υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία χρόνια, όμως η συντριπτική του πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της κίνησης που έκανε φέτος η διοίκηση αφού η ομάδα θα βασιστεί στα δικά της παιδιά και ο χρόνος θα δουλεύει υπέρ της. Αν το πλάνο βγει όπως έχει σχεδιαστεί, τα αμέσως επόμενα χρόνια η Ακράτα μπορεί να επιστρέψει δυνατή και με γερές βάσεις στις εθνικές κατηγορίες. Δυστυχώς η απουσία του κόσμου αποτελεί μειονέκτημα φέτος, για όλες τις ομάδες βέβαια, αλλά για την Ακράτα ακόμη περισσότερο αφού είναι γνωστή η δύναμη της έδρας της. Όταν κάποια στιγμή επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων (μακάρι να γίνει και στη διάρκεια της φετινής σεζόν) θα φανεί και η στήριξη που θα έχει η ομάδα από τον κόσμο της.

Προπονητής και τη φετινή χρονιά θα είναι ο Νίκος Ζίζηλας. Εκτός από την Ακράτα και τον Αστέρα Τέμενης, στην κατηγορία μετέχουν ακόμη, ο Πρ. Ηλίας/ΠΑΟΚ, ο Διαγόρας Βραχνεϊκων, ο ΑΟ Δύμης, ο Φαέθων Αντιρρίου, ο Κρόνος Πατρών, η Κεφαλλονιά, η ΑΕ Αγυιάς, η ΕΑ Παραλίας, ο Πανωλενειακός, ο Πυρσός, ο Ηρακλής Πύργου, ο Πήγασος και το Σκαγιοπούλειο.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Πρ. Ηλίας/ΠΑΟΚ -Φαέθων
Διαγόρας Βρ.-Κεφαλλονιά
Ακράτα – Δύμη
Αστέρας Τεμένης- Κρόνος
ΑΕ Αγυιάς -ΕΑ Παραλίας
Πανωλενειακός -Πυρσός
Γ.Ε.Π. Ηρακλής -Σκαγιοπούλειο
Ρεπό: Πήγασος

Γκιζόγιαννης – Βεσκούκης

Γιάννης Γιαννούλης


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr