background img
banner
banner

Αλλαγή εικόνας στο δημοτικό σχολείο Διακοπτού

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σημαντικές παρεμβάσεις που ανακαινίζουν και εκσυγχρονίζουν σχολικά κτίρια βρίσκονται σε εξέλιξη σε σχολεία όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, πλην της έδρας του δήμου όπου πραγματοποιήθηκαν μεμονωμένες εργασίες. Τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς ώστε αφενός να μην εμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και αφετέρου να παραδώσουν το συντομότερο. Το κόστος των εργασιών σε όλα τα σχολεία παρέμβασης τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ξεπερνά τις 100.000 ευρώ και εκτιμάται ότι όλες οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε τρία σχολεία της Δ.Ε. Διακοπτού με το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού που παρουσίαζε τις περισσότερες ανάγκες, να έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές και επιδιορθώσεις που έχουν αλλάξει ριζικά την εικόνα του.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται αποξήλωση των σιδερένιων κασσωμάτων θυρών W.C. αγοριών και κοριτσιών, καθαίρεση και ανακατασκευή πλακιδίων WC, αντικατάσταση ειδών υγιεινής λεκανών με ευρωπαϊκού τύπου, τοποθέτηση νέων νιπτήρων, καθρεπτών και βρυσών.

Ακόμη, κατασκευή κινητών διαχωριστικών χώρων υγιεινής HPL, τυποποιημένα, βιομηχανικής προέλευσης συμπαγή με επίστρωση πολυεστερικής ρητίνης, χρωματισμός τοίχων W.C. των αγοριών και κοριτσιών και αποκατάσταση των βλαβών που προκλήθηκαν από την αποξήλωση των παλαιών κασσωμάτων όπως π.χ. στα πλακίδια. Ακόμη, στο Νηπιαγωγείο Νικολαιΐκων εκτελέστηκαν χρωματισμοί εσωτερικοί δύο αιθουσών περίπου 100 τ.μ. ενώ στο Γυμνάσιο Λύκειο Διακοπτού κατασκευή βάσης από σκυρόδεμα C16/20 στο WC των κοριτσιών και τοποθέτηση πλακιδίων.

΄΄Πρόκειται για εργασίες που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, ιδίως στο Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, που αναμένεται να αλλάξουν την ποιότητα των εγκαταστάσεων των σχολείων και κατ’ επέκταση να διευκολύνουν και να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών μέσα σε αυτά΄΄, σχολίασε στo protionline.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για τεχνικά θέματα καθώς και για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος της Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού Βασίλης Χριστόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr