background img
banner
banner

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: «Η χρήση μάσκας στον ναό είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ π. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

Ανοιχτή επιστολή με θέμα τη χρήση μάσκας στους ιερούς ναούς, απέστειλε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Μάλιστα, το περιεχόμενό της έχει αποδέκτες και τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και Κρήτης και Δωδεκανήσου.

Με αναφορά στη στάση του πρώην βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου που εισήλθε στον ναό χωρίς μάσκα που δήλωσε πως στους ναούς εισέρχεται βεβαιόπιστος για τη χάρη του Θεού και τον αγιασμό του, τονίζει πως ο πιστός όχι μόνο δεν κινδυνεύει να μολυνθεί, αλλά αντιθέτως αγιάζεται. Ο Μητροπολίτης επισημαίνει πως η χρήση της μάσκας εντός του ναού καταδεικνύει απιστία ψυχής και συνιστά άρνηση προς τον Θεό πίστεως, τονίζοντας πως πρόκειται για υποδούλωση της ψυχής στον μισόκαλο δαίμονα!

Σε ό,τι αφορά τη χρήση της από ιερωμένους και δη από τον Πατριάρχη, σημειώνει πως ΄΄βλέποντάς τον οι ταλαντευόμενοι στην προς τον Θεό πίστη χριστιανοί να τελεί θεία λειτουργία με μάσκα στο πρόσωπό του, οι μεν ολιγόπιστοι δικαιώνουν τον εαυτό τους εμμένοντας στην ολιγοπιστία τους, οι δε πιστοί χριστιανοί όχι μόνο σκανδαλίζονται αλλά κρίνονται και επικρίνονται και κρίνοντάς τον, αμαρτάνουν΄΄.

Αφού επισημαίνει τα σημεία της θείας λειτουργίας που τονίζονται η πίστη προς τον Θεό και καταδεικνύεται η προσφορά της αναίμακτης θυσίας και υπενθυμίζει πως ζούμε σε εποχή όπου η πίστη προς τον Θεό βάλλεται, σημειώνει πως οι αρχιερείς έχουν λάβει την εντολή «πορευθέντες εἰς τὸν κόσμον ἅπαντα κηρύξατε τὸ εὐαγγέλιον πάσῃ τῇ κτίσει», τονίζει: ΄΄Τό Εὐαγγέλιον καί ὄχι τήν μάσκαν, τἠν ὁποίαν εἰσήγαγον καί ἐπέβαλον οἱ παράγοντες τῆς Παγκοσμιοποιήσεως, δηλ. αἱ δαιμονικαί ὀργανώσεις τοῦ σκότους!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr