background img
banner
banner

Αναβλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο ελλείψει απαρτίας

Η ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Αναβλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 1/9, η δια περιφοράς (ψήφος μέσω email), τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας, αφού το μεγαλύτερο μέρος των παρατάξεων της αντιπολίτευσης δεν συμμετείχαν στη διαδικασία, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για την επιλογή αυτή της δημοτικής αρχής. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν: 1. Αποδοχή χρημάτων από το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων, 2. Έγκριση τακτικής επιχορήγησης στις Σχολικές Επιτροπές, 3. Γνωμοδότηση για λειτουργία παραρτήματος Νηπιαγωγείου Καμαρών στην Ζήρια.

Αν και τα θέματα εκ πρώτης όψης δεν δικαιολογούν αυτή τη στάση, ενδεικτική είναι η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγιάλειας την οποία υιοθέτησαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

«Η Λ/Σ καταγγέλλει την ενέργεια της δημοτικής αρχής να φέρει για ψήφιση με τη διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την 1/9/2020 τα θέματα που αφορούν την κατανομή των ΚΑΠ για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων και την έγκριση λειτουργίας του παραρτήματος του νηπιαγωγείου Καμαρών, στερώντας τη δυνατότητα ερωτήσεων, τοποθετήσεων και προτάσεων στους δημοτικούς συμβούλους ,υποβαθμίζοντας τελείως το ρόλο τους.»

Ωστόσο, η επικεφαλής της παράταξης Αγγελική Κουρή ήταν παρούσα στη διαδικασία όπως και τρεις σύμβουλοι της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βαρδάκης, Γκρέμου, Δημητρακόπουλος. Τώρα το συμβούλιο θα επαναληφθεί με τηλεδιάσκεψη αυτή τη φορά, την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ενημέρωσε τo protionline.gr ο πρόεδρος Γιώργος Ντίνος, εκφράζοντας την απορία του για τις απουσίες.

Σύμφωνα με τον κ. Ντίνο, τα τακτικά συμβούλια από δω και στο εξής και όσο είναι υψηλός ο κίνδυνος μετάδοσης του Covid-19, θα γίνονται με τηλεδιάσκεψη, αφού αυτή είναι και η οδηγία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.

Η δια ζώσης συνεδρίαση στο Πολιτιστικό Κέντρο με τη χρήση μάσκας, έδειξε σύμφωνα με τον πρόεδρο ότι δεν εξυπηρετεί το διάλογο, αναγκάζοντας πολλές φορές τους συμβούλους να την κατεβάσουν για να μιλήσουν, παραβιάζοντας κατά κάποιο τρόπο και το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Εντωμεταξύ, το βράδυ της ίδιας μέρας, ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας αναφέροντας τα εξής: “Συνεχίζοντας την πολιτική τους επιλογή να μπλοκάρουν τη λειτουργία του Δήμου σε μια χωρίς λογική και όρια αντιπαράθεση, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Αιγιαλείας, πλην της παράταξης “Λαϊκή συσπείρωση Αιγιαλείας ” που εκπροσωπείται από τη δημοτική σύμβουλο κα. Αγγελική Κουρή και μεμονωμένων περιπτώσεων, δεν μπήκαν στον κόπο να ψηφίσουν την κατανομή των πιστώσεων για τη λειτουργία των σχολείων κατά τη νέα σχολική χρονιά και τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου, με αποτέλεσμα τα σχολεία να κινδυνεύουν να αρχίσουν τη λειτουργία τους χωρίς καμία πίστωση για την αγορά των απαραίτητων υλικών σε μια εποχή που οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών, καθώς και να κινδυνεύει να ακυρωθεί η λειτουργία του Νηπιαγωγείου. Τους ενδιαφέρει η ασφάλεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών; Γιατί δεν ψήφισαν έστω και αρνητικά ώστε να έχει απαρτία το Συμβούλιο και να μη ματαιωθεί; Είμαστε βέβαιοι ότι αδυνατούν να δώσουν λογική εξήγηση. Με αυτή τους τη στάση δεν δείχνουν απλά ανωριμότητα αλλά γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών. Τους καλούμε για μια ακόμηφορά να σταματήσουν τον μικροπαραταξιακό κατήφορο.”


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr