background img
banner
banner

Αυξήθηκαν οι έλεγχοι για την πάταξη της ηχορύπανσης στη Ρήγα Φεραίου

ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ-ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Με τα πλέον… μελανά χρώματα περιγράφει την διαβίωση των κατοίκων της οδού Ρήγα Φεραίου κάτοικος της περιοχής με επιστολή του στα μέσα ενημέρωσης, εξαιτίας της ηχορύπανσης που προκαλούν τα δίκυκλα με τις κομμένες εξατμίσεις αλλά και τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν βάζοντας το ραδιόφωνο σε πολύ υψηλή ένταση. Από πλευράς τοπικής ΕΛ.ΑΣ. πάντως, με αφορμή αυτή την επιστολή οι έλεγχοι έχουν επικεντρωθεί στο εν λόγω σημείο και θα είναι διαρκείς. Η καταγγελία γίνεται από τον Αλέξιο Μάλλιαρη, Δρ. Ιστορίας και Δρ. Θεολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τονίζει τα εξής: ΄΄Αξιότιμοι Κύριοι Συμπολίτες, Με την παρούσα δημόσια επιστολή θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για τις φοβερές και φρικτές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν ιδία κατά τη νύκτα στη μεγάλη αρτηρία της πόλεως, την οδό Ρήγα Φεραίου κατά τους θερινούς μήνες. Η πλήρης απαξίωση και των πλέον βασικών αρχών διαβίωσης εκ μέρους των διερχομένων, κυρίως δικυκλιστών, οδηγεί στην αδυναμία κατοίκησης επί της οδού αυτής, όσων-δυστυχώς- υποχρεωτικά εγκαταβιώνουν εκεί, υποβιβάζοντας τη ζωή τους στο ναδίρ, προκαλώντας δε βλάβες στη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Απευθύνομαι πρωτίστως στον κύριο Δήμαρχο, καθώς και τις λοιπές δημοτικές και αστυνομικές αρχές, υπό την μέριμνα των οποίων τίθενται τα όσα ακολουθούν: η μη τήρηση – ούτε στοιχειωδώς- των ωρών κοινής ησυχίας, η δαιμονικής φύσεως ταχύτητα την οποία αναπτύσσουν οι εποχούμενοι των μηχανών και δη οι διανομείς φαγητού (delivery) και οι φρικτές εξατμίσεις τους κατά την ανάβαση της οδού Ρήγα Φεραίου, αρκετές φορές χωρίς φώτα, η διαπασών «μουσική» σε οχήματα, όλα αυτά στοιχειοθετούν μια πλήρως παρακμιακή και πρωτόγονη κατάσταση για την οδό Ρήγα Φεραίου με το βαρυσήμαντο ιστορικό όνομα, αλλά δυστυχώς την τραγική σημερινή κατάσταση.

Μια κατάσταση η οποία δυσφημίζει αφόρητα ολόκληρη την πόλη του Αιγίου, αφήνοντας άφωνους, για το πρωτοφανές βάθος της ανομίας και του πρωτογονισμού όλους τους ξένους επισκέπτες οι οποίοι, κακή τη τύχη, γεύονται το φαινόμενο και βεβαίως το διαδίδουν ως κάκιστη φήμη για το Αίγιο στη λοιπή Ελλάδα΄΄.

Καταλήγει δε ως εξής: ΄΄Ευελπιστώντας ότι οι αρμόδιες αρχές θα φροντίσουν τους δεινά πληττόμενους πολίτες και επιπλέον θα περισώσουν το κύρος της πόλης του Αιγίου πανελλαδικώς΄΄.

Έχουν βεβαιωθεί εκατοντάδες κλήσεις…

Ερωτηθείς από το protionline.gr για το θέμα, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Βασίλης Ροδόπουλος αφού επισήμανε πως η Υπηρεσία του δεν έχει αποδεχτεί κάποια καταγγελία για ηχορύπανση στη Ρ. Φεραίου, έκανε γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει έμφαση στην πάταξη αυτού του φαινομένου που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους, με αποτέλεσμα σήμερα, όπως είπε, να έχουν μείνει ελάχιστα δίκυκλα με θορυβώδεις εξατμίσεις.

΄΄Είναι σαφές ότι γνωρίζουμε το πρόβλημα, ωστόσο πρέπει να πούμε ότι για το θέμα των εξατμίσεων και την ηχορύπανση τα τελευταία χρόνια έχουμε βεβαιώσει εκατοντάδες παραβάσεις και έχουν μειωθεί αυτοί που ενοχλούν στο ελάχιστο΄΄, τόνισε ο κ. Ροδόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή ωστόσο μετά την επιστολή επικεντρωνόμαστε στη Ρ. Φεραίου. Είναι όμως δεδομένο ότι πριν από δύο και τρία χρόνια το πρόβλημα ήταν πιο έντονο΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr