background img
banner
banner

«Βαθιά ανάσα» για τους συμβασιούχους του Νοσοκομείου

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Θετική έκβαση είχε για την ώρα ο αγώνας των συμβασιούχων του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου αλλά και όλων των συναδέλφων τους ανά την Ελλάδα, καθώς κατατέθηκε νομοτεχνική βελτίωση που δίνει παράταση των συμβάσεών τους ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2021. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί «βαθιά ανάσα» για τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη που βρίσκονταν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο οι τρεις αυτές αρμοδιότητες να καλυφθούν μέσω ιδιωτικών εταιρειών με εργασιακούς όρους διόλου θετικούς γι’ αυτούς.
Οι συμβασιούχοι αφενός εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη, αφετέρου όμως εκφράζουν την αναγκαιότητα για μονιμοποίηση, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες τους στον χώρο της δημόσιας υγείας κρίνονται ουσιαστικές και απαραίτητες.

Για πολλούς η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία μικρή… μεγάλη νίκη κόντρα στην επιστροφή των εργολάβων στα νοσοκομεία, καθώς ήδη κάποιοι διοικητές νοσοκομείων είχαν δρομολογήσει σχετικούς διαγωνισμούς.

22 εκ των οποίων μόλις 6 στη φύλαξη

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, οι συμβασιούχοι του Νοσοκομείου Αιγίου στους τρεις αυτούς τομείς είναι λιγότεροι από όσους ξεκίνησαν αρχικά, διότι είτε κάποιοι παραιτήθηκαν και απασχολούνται αλλού, είτε αντικαταστάθηκαν από ΣΟΧ ή επικουρικούς. Έτσι, από τα 27 άτομα έχουν απομείνει τα 22 εκ των οποίων μόνο έξι (από οκτώ) στη φύλαξη.

Όπως μετέφεραν στo protionline.gr οι συμβασιούχοι, ΄΄η ανανέωση των συμβάσεων αποτελεί μία θετική εξέλιξη, πλην όμως η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα. Εκτός και αν δεν επιθυμούν να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας καθαριότητας και σίτισης στα δημόσια νοσοκομεία. Αν θεωρούν ότι προσφέρουμε μετά από τόσα χρόνια, η μονιμοποίηση και οι αξιοπρεπείς μισθοί είναι το αυτονόητο΄΄.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή οι συμβασιούχοι λαμβάνουν 655 ευρώ τον μήνα όταν οι περισσότεροι δουλεύουν πάνω από δέκα χρόνια έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr