background img
banner
banner

Γλύτωσε την ζωή του έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με σκύλο

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΗΤΡΑΚΟΥ – ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ TOY ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΙΓΙΩΤΗ

Ήταν Δευτέρα 3 Αυγούστου όταν συνέβη το απίστευτο περιστατικό. Ο Βαγγέλης Μητράκος, κινείτο με την μηχανή του στην οδό Κορίνθου, όταν για… κακή του τύχη ένα σκυλί πετάχτηκε με μεγάλη ταχύτητα μπροστά του και πήγε και σφηνώθηκε στον μπροστινό τροχό του.

Το αποτέλεσμα; Ο γνωστός επιχειρηματίας εκσφενδονίστηκε από το δίκυκλο όχημα με μεγάλη ορμή και έχασε επιτόπου τις αισθήσεις του. Όλων το αίμα, πάγωσε. Κάποιοι έτρεξαν σε βοήθεια που έτυχε να περνούν από το σημείο εκείνο. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που ο κ. Μητράκος σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα. Το δε τετράποδο σκοτώθηκε ακαριαία στο σημείο της σύγκρουσης.

Καταγγέλλει ότι αδέσποτο αγριεμένο σκυλί του ¨επιτέθηκε¨ εν κινήσει

Η μεγάλη ταλαιπωρία του κ. Μητράκου ξεκινάει από εκείνη την στιγμή και έπειτα. Αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, που έσπευσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σύμφωνα με μαρτυρίες, στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και από εκεί στην χειρουργική μονάδα του Νοσοκομείου Ρίου, αφού έτσι κρίθηκε απαραίτητο πως έτσι έπρεπε να γίνει. Όσο για τον… υπαίτιο του κακού – όπως διαπιστώθηκε αργότερα σύμφωνα με τα λεγόμενά του – ήταν ένα αδέσποτο αγριεμένο σκυλί το οποίο για άγνωστο λόγο ¨επιτέθηκε¨ εν κινήσει στο δίκυκλο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ένα ατύχημα που όλοι όσοι είδαν θα θυμούνται για καιρό. Εκεί όμως, ξεκινάει και η απίστευτη και πολυήμερη ταλαιπωρία του τραυματία.

«Δεν πρόλαβα να κάνω ελιγμό, δεν πρόλαβα καν να πατήσω φρένο»

To protionline.gr μίλησε με τον άτυχο οδηγό του δίτροχου οχήματος, ρωτώντας τον τι θυμάται αρχικά και πώς ακριβώς θα μπορούσε να περιγράψει το περιστατικό: «Ήμουν με την μηχανή επί της οδού Κορίνθου, με κατεύθυνση προς το Αίγιο, στο ύψος της ¨Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών¨. Είχα μπροστά μου τρία αυτοκίνητα και όλοι πηγαίναμε με ταχύτητα που δεν ξεπερνούσε τα 50 χιλιόμετρα την ώρα. Ξαφνικά είδα ένα σκυλί που ήρθε πολύ γρήγορα επάνω μου. Σχεδόν αστραπιαία. Αυτή είναι και η τελευταία εικόνα που θυμάμαι. Το σκυλί χώθηκε εν κινήσει ανάμεσα στις ρόδες της μηχανής μου. Δεν πρόλαβα να κάνω κανέναν ελιγμό, δεν πρόλαβα καν να πατήσω φρένο. Το σκυλί έπεσε στον μπροστινό τροχό. Έπειτα από αυτό, ήμουν αναίσθητος».

Κρανιοεγκεφαλική κάκωση, 7 πλευρά σπασμένα και εκτεταμένα εγκαύματα

Ο άτυχος επιχειρηματίας είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση, καθώς και βαρύ τραύμα στον θώρακα, εκτεταμένα εγκαύματα λόγω τριβής σε όλα τα άκρα και χτυπήματα στο δεξιό ημιθωράκιο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των θεράποντων ιατρών. Η κατάστασή του κρίθηκε ανησυχητική, καθώς υπήρξε φόβος για εσωτερική αιμορραγία, ενώ από χτυπήματα στο στήθος κατά την πτώση, είχε μεγάλη αναπνευστική δυσκολία. Ο κ. Μητράκος τονίζει: «Κατά την μεταφορά μου στο νοσοκομείο το μόνο που θυμάμαι ήταν η εικόνα της φίλης μου, της Νότας Γούτου. Υπεβλήθην σε αξονικές τομογραφίες και σειρά εξετάσεων. Νοσηλεύτηκα στο Νοσοκομείο Ρίου 18 ημέρες, συνολικά. Άρχισα να καταλαβαίνω, να θυμάμαι από την τρίτη ημέρα νοσηλείας και έπειτα…» αναφέρει ο επιχειρηματίας.

«Ήμουν τυχερός μέσα στην ατυχία μου, ο Θεός με φύλαξε»

Ο άτυχος 61χρονος κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο επεβλήθη σε σειρά εξετάσεων και φαρμακευτικής περίθαλψης. Η κατάσταση δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο όταν υπέστη κατακλύσεις λόγω της παραμονής του σε ακίνητη στάση στο κρεβάτι: «Ήμουν τυχερός μέσα στην ατυχία μου. Ο Θεός με βοήθησε. Με φύλαξε από βέβαιο θάνατο και τον δοξάζω…» επισημαίνει ο άτυχος οδηγός και συνεχίζει συμπληρώνοντας: «Με “κράτησε” και με συγκίνησε η αγάπη του κόσμου. Δεν το περίμενα ειλικρινά. Γνωστός και άγνωστος κόσμος είχαν όλοι έναν καλό λόγο να μου πουν, μια κουβέντα στήριξης. Είναι πολύ συγκινητικό και τους ευχαριστώ από καρδιάς όλους. Ακόμα και τώρα λαμβάνω ευχές για ανάρρωση από άγνωστο κόσμο».

Η αγάπη του κόσμου τεράστια ψυχική δύναμη

Να σημειωθεί πως ο κ. Μητράκος είναι σε κατάσταση ανάρρωσης και η κατάστασή του δεν τον αφήνει από το περιστατικό και έπειτα να εργαστεί. Η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του ήταν και είναι τεράστια. Το νοσηλευτικό προσωπικό και οι θεράποντες ιατροί του καταστηματάρχη, ¨έπαιξαν¨ μεγάλο ψυχολογικό και πρακτικό ρόλο στην ανάρρωσή του. Κλείνοντας ο Βαγγέλης Μητράκος, συμπληρώνει: «Πήρα τεράστια δύναμη από την αγάπη του κόσμου. Τους ευχαριστώ όλους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου στο Ρίο που με ανέλαβαν. Είναι απίστευτα όμορφο να έχεις την αγάπη και την στήριξη του κόσμου σε τέτοιες οδυνηρές στιγμές. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ο Θεός, ήταν μαζί μου…».

Πού φέρει ευθύνη ο δήμος

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποια είναι η ευθύνη του δήμου απέναντι σε τέτοιου είδους καταστάσεις, δεδομένου ότι ο εκάστοτε δήμος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των αδέσποτων. Ο επιχειρηματίας ξεκαθάρισε πως δεν επιζητά κάποια αποζημίωση ή μέρος χρημάτων, καθώς προτίθεται η όποια οικονομική αποζημίωση του δοθεί από αγωγή που θα καταθέσει, να δοθεί εξ ολοκλήρου στο ¨Χαμόγελο του Παιδιού¨.

Πραγματικά, στην Αιγιάλεια, δεν είναι λίγα τα περιστατικά με τα αδέσποτα ζώα στους δρόμους. Πολλές φορές έχουν σημειωθεί περιστατικά με αδέσποτα που επιτίθενται σε πεζούς ή δίκυκλα και το κακό δεν λέει να κοπάσει. Μιλώντας στo protionline.gr για το θέμα, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, διευκρίνισε: “Η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη μόνο για τη σίτιση, περίθαλψη και ένταξη των αδέσποτων ζώων στο φυσικό περιβάλλον τους. Τα υγιή, αδέσποτα είναι ελεγμένα και βάσει κανονισμού, μπορούν να κινούνται ελεύθερα”.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr