background img
banner
banner

«Δεν άλλαξαν οι συνθήκες ωστόσο η παραλία χρειάζεται σύγχρονη γλίστρα»

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΥΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΑΣ

Στην διαπίστωση ότι οι συνθήκες που επέβαλαν τη μη κατασκευή νέας ράμπας στην περιοχή της Αλυκής το 2014 δεν άλλαξαν παρά το γεγονός ότι δόθηκε το «πράσινο φως» για την δημιουργία της πρόσφατα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, προχώρησε το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αλυκής Αιγίου “Ο Άγιος Νικόλαος” στην έκτακτη συνεδρίασή του αμέσως μετά την ανάρτηση της σχετικής απόφασης του Δ.Λ.Τ.Α. στη Διαύγεια. Ο Σύλλογος παραμένει στο… πλευρό των κατοίκων, τονίζοντας ταυτόχρονα πως συμμερίζεται την άποψη ότι η παραλία χρειάζεται μία σύγχρονη γλίστρα.

Εκ μέρους του Συλλόγου εξεδόθη δελτίο Τύπου στο οποίο τονίζεται πως ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη δημόσια δήλωσή του, τις 24/7, όταν και έγινε η συζήτηση του θέματος στο Λιμενικό Ταμείο, ότι αναμένει πρώτα την απόφαση (θετική ή αρνητική) για να συζητηθεί έπειτα στο Δ. Σ. Την ίδια ημέρα είχε ζητήσει από μέλος του Δ.Σ. που σχετίζεται με τον οικισμό του Αϊ Νικολάκη να επικοινωνήσει με τους κατοίκους και να μάθει την άποψή τους. Έπειτα από 8 ημέρες, όπως αναφέρει, ΄΄την 1η Αυγούστου πρωτοκολλήθηκε στο σύλλογο επιστολή των κατοίκων με 20 υπογραφές, που αναφέρεται στο συγκεκριμένο έργο και με “ ειρωνικό” τρόπο ζητά ενημέρωση “για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει ο σύλλογος”΄΄. Σημειώνει ακόμη πως ΄΄στην απόφαση του Λιμενικού Ταμείου αναφέρεται σαφώς η εκπροσώπηση των κατοίκων διά αντιπροσώπου, ο οποίος κατέθεσε και υπόμνημα, που καταγράφεται ευκρινώς στην απόφαση και ότι ΄΄στο Δ.Σ. έγινε αναφορά στην απόφαση 81/2014, όπου το Λιμενικό Ταμείο αποφάσισε να συντηρήσει την υπάρχουσα “γλίστρα” δυτικά του λιμενίσκου, η οποία ίσχυε μέχρι τις 24 Ιουλίου 2020, και εκφράστηκε η απορία γιατί 6 Χρόνια το αρμόδιο Λιμενικό Ταμείο δεν την υλοποίησε΄΄.

«Προέχει η διατήρηση του φυσικού κάλλους»

Παρατηρεί ότι ΄΄οι συνθήκες δεν άλλαξαν τα τελευταία χρόνια, ούτε όσον αφορά την ασφάλεια του νέου σημείου και την ελλιπή ορατότητα του παραλιακού δρόμου, ούτε ως προς το σχέδιο για την επέκταση του καταφυγίου σκαφών δυτικά και την κατασκευή νέας ράμπας που υπάρχει στη μελέτη στο δυτικό άκρο. Φυσικά για τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αλυκής, προέχει η διατήρηση του φυσικού κάλλους της γραφικής παραλίας του Αϊ Νικολάκη, και βλέποντας ότι το σχεδιάγραμμα της νέας κατασκευής δεν έχει σχέση με πρόταση κατατεθειμένη προ διετίας στο Δ.Σ. του συλλόγου που δεν αλλοίωνε το περιβάλλον, ενώ αντίθετα βελτίωνε και συμπλήρωνε την παραλία΄΄, δηλώνει τα εξής:

΄΄Ο Σύλλογος Αλυκής παραμένει σταθερά στο πλευρό των κατοίκων του οικισμού Αϊ Νικολάκη , ακόμα κι αν στο συγκεκριμένο θέμα αντέδρασαν προς το σύλλογό μας, κάποιες ημέρες μετά την απόφαση, παρ’ ότι γνωρίζουν την ευαισθησία και τη θέση μας στο συγκεκριμένο θέμα και εκφράζει την απορία για τη διάσταση απόψεων των μελών του Λιμενικού Ταμείου, όπου το αποτέλεσμα ήταν 4 υπέρ και 2 κατά της κατασκευής.

Δεδομένο φυσικά θεωρούμε, ότι η παραλία Αιγίου χρειάζεται μια σύγχρονη “ράμπα γλίστρα” που να εξυπηρετεί καθέλκυση και ανέλκυση σκαφών συμπατριωτών και επισκεπτών της πόλης μας και είναι κρίμα που τόσα χρόνια δε μερίμνησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες να επιλυθεί το σημαντικό αυτό ζήτημα για την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης, κάτι που φυσικά από μόνο του δεν αρκεί γι’ αυτό. Το Δ.Σ. του συλλόγου μας φυσικά εκτιμά τη δράση και επιθυμεί τη διατήρηση της συνεργασίας με τον Ι.Ν.Ο.Α., και επίσης θα είναι αρωγός σε ζητήματα που αφορούν την παραλία και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr